به گزارش خبرنگار سینمایی هنرنیوز؛ نشست خبری سومین جشنواره مردمی فیلم عمار امروز با حضور«نادر طالبزاده» دبیر سومین دوره جشنواره، «وحید جلیلی» مسئول شورای سیاستگذاری این جشنواره ، «حامد بامروتنژاد» دبیر اجرایی جشنواره و خبرنگاران حوزه سینما در تالار عمار دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی بگزار شد.
در این نشست «نادر طالب زاده» دبیر سومین دوره جشنواره مردمی فیلم عمار اظهارداشت: امسال و خوشبختانه با توجه به آثار رسیده به جشنواره فیلم عمار فاصله کیفیت فیلمها با فیلمهای سالهای قبل بسیار چشمگیر است و نشان دهنده این نکته مهم است که جشنواره در این دوره به رسالت اصلی خود نزدیکتر شده است.
وی افزود: جشنواره عمار یک زاویه دید متفاوت و پدیدهای جدید در برگزاری جشنوارهها برای انقلاب کشورمان است. به نحوی که ما در این دوره با فیلمهای خوشمضمون و خوشساختی روبهرو هستیم که بعضی از آنها به لحاظ نقد اجتماعی از تلویزیون غیر قابل پخش هستند. در واقع سیما باید برای مطرح شدن چنین فیلم ها آماده باشد هرچند تحمل نقد این روزها کمی وجود ندارد و باید گام به گام به سمتی برویم که نقد دلسوزانه ولو تند در تلویزیون کشورما مطرح شود
طالبزاده با اشاره به بینالمللی برگزار شده جشنواره مردمی فیلم عمارتصریح کرد: پس از آنکه جشنواره آغاز به کارکرد وبه قول معرف پا گرفت و فیلمسازان آن شناختهتر شدند، میتوان به برگزاری بینالمللی جشنواره هم فکر کرد، اما باید توجه داشت که آغاز و پا گرفتن جشنواره چند دوره زمان میبرد ونیاز به تجربه در این خصوص وجود دارد.
این منتقد سینما اضافه کرد: نکته مهم اینکه در جشنواره فعلی هم فیلمهایی را میبینیم که قابلیت اکران و نمایش در خارج از کشور و جذب مخاطب را دارند و به نظرم صدا و سیما در مقطع انتخابات علیرغم فرمایشات مقام معظم رهبری، آثار کمی در این زمینه تولید و پخش کرد. هرچند در این زمینه تولید فیلم که به عنوان مثال میتوانیم از مستندی که خودم برای شبکه «پرس تی وی» ساختم و بارها پخش شد نام ببرم اما همانطور که گفتم تعداد آثار کم بوده است ونیاز به تولید آثار بیشتر احساس می شود.
طالب زاده در مورد کوتاهی هایی که در مورد ساخت نشدن فیلم هایی درباره فتنه ۸۸ و حماسه ۹ دی هم عنوان داشت: بخشی از تقصیر در زمینه ساخته نشدن فیلمهایی در خصوص فتنه ۸۸ و حماسه ۹ دی مربوط به فیلمسازان است که در برخورد با این موضوعها دچار خود سانسوری شدند و بخش دیگری از تقصیر هم به گردن مدیرانی است که شاید به اندازه کافی فیلمسازان را برای ساخت چنین فیلمهایی تشویق نکردند. در صورتی که اگر تشویقهایی در این مضامین صورت میگرفت میتوانستیم شاهد آثار درخوری باشیم. که قابلیت اکران ونمایش را برای آگاهی مخاطبان ما داشته باشند.
در ادامه این نشست « حامد بامروتنژاد» دبیر اجرایی سومین جشنواره فیلم عمارهم در خصوص آثار رسیده به جشنواره گفت: تعداد آثار رسیده به دبیرخانه جشنواره ۹۰۰ اثر است که از این تعداد ۱۸۷ اثر فیلمنامه و تعداد ۹۳ اثر هم در خصوص نقد ومقالات سینمایی است. همچنین تعداد ۶۲۰ اثر هم در حوزه تصویری اعم از مستند، داستانی، انیمیشن و نماهنگ است.
وی اضافه کرد: در بخش بیداری اسلامی ۱۴۰ اثر، تاریخ انقلاب اسلامی ۲۰۷ اثر، جنگ نرم ۱۲۰ اثر، نقد درون گفتمانی ۱۴۰ اثر وفتنه هم ۱۴ اثر به دبیرخانه جشنواره سوم رسیده است.
بامروت تعداد آثار رسیده در بخش انیمیشن را ۶۵ اثر، داستانی و بلند وکوتاه ۱۶۵، مستند ۳۱۵ اثر و نماهنگ را نیز ۷۵ اثر دانست و ابرازداشت: حدود ۲۵۰ نقطه از کشورمان تاکنون متقاضی اکران این جشنواره بوده اند ، که هر کدام از آنها میتوانند فیلمها را در یک یا چند منطقه اکران کنند.