جشنواره موسیقی امسال هم به موسیقی بومی بی توجهی کرد
سرپرست گروه «لیان» در گفتگو با هنرنیوز مطرح کرد:
جشنواره موسیقی امسال هم به موسیقی بومی بی توجهی کرد
محسن شریفیان سرپرست گروه «لیان» ضمن اشاره به ضعفی که در تبلیغات موسیقی وجود دارد گفت: به جشنواره بین المللی موسیقی فجر نسبت به دیگر جشنواره ها کمتر پرداخته می شود، همچنین حوزه موسیقی فاقد یک رسانه رسمی است.
 
تاريخ : دوشنبه ۲۴ بهمن ۱۳۹۰ ساعت ۱۲:۳۳
 
محسن شریفیان، نوازنده و سرپرست گروه لیان در گفتگو با هنرنیوز هدف از شرکت در جشنواره بین المللی موسیقی فجر را معرفی موسیقی بومی بوشهر عنوان کرد و اظهار داشت: اجرای امسال گروه لیان در این دوره از جشنواره کاملا متفاوت و متمایز از سال گذشته است. 

وی با اعتقاد بر این موضوع که آدم¬ ها حتی انسان های مدرن امروزی همواره به افسانه نیاز دارند و افسانه پردازند، گفت: در بخش شور کنسرت، تاکید بر موسیقی افسانه ها و باورهای مردم بوشهر است. 

به گفته وی گروه «لیان» در اجرایش قصد دارد گذشته بوشهر و به خصوص اعتقادات مردمش را معرفی کند. 

سرپرست گروه لیان با تاکید بر این که قومیت ملی ترانه های بومی ایران حائز اهمیت هستند و هنرمندان باید خلاقانه و آگاهانه به تولید این آثار بپردازند، افزود: در بخش دیگری از اجرایمان، شاهنامه خوانی را به گونه و روایتی متفاوت با سازهای کوبه ای و بادی معرفی خواهیم کرد. 

شریفیان ادامه داد: برای اولین بار در این دوره از جشنواره از ساز عود که وام گرفته از موسیقی کشور همسایه مان است، اجرایی خواهیم داشت. 

وی در خصوص اجرای حرکات موزون در برنامه امسال جشنواره بین المللی موسیقی فجر گفت: با گروه حرکات موزون دائما در ارتباط هستیم اما از آن جا که شرایط برای اجرای این گونه حرکات مناسب نیست و ممکن است از موسیقی و اجرای ما برداشت نامناسبی شود و با توجه به این که سال گذشته با اجرای آن هزینه زیادی را متحمل شدیم، تصمیم گرفتیم حرکات موزون را در این دوره از جشنواره کاملا حذف کنیم. 

سرپرست گروه لیان در پاسخ به این سوال که چرا وقتی صحبت از موسیقی بوشهری می شود ذهنیت عامه مردم به سمت موسیقی شاد بندری می رود، اظهار داشت: قصد گروه لیان این است که شادمانی را به مردم ارائه دهد. تماشاچی با یک ذهنیت و برداشت قبلی به کنسرت می آید و دوست دارد
شاهنامه خوانی را به گونه و روایتی متفاوت با سازهای کوبه ای و بادی معرفی خواهیم کرد.
آهنگ نشاط انگیز بشنود. در عین حال موسیقی بوشهری را نیز در بین کار معرفی می کنیم همانطور که در اجرای قبلی دیدید که از آهنگهای محلی مانند زار و . . . استفاده کردیم. اگر در جشنواره موسیقی فجر منحصرا به موسیقی عزاداری بوشهری بپردازیم مخاطب قدری سردرگم خواهد شود. از آن جا که در جشنواره شور و نشاط وجود دارد تماشاچی هم توقع دارد موسیقی نشاط انگیز بشنود. 

وی با اشاره به اینکه آنچه در جشنواره بین المللی موسیقی فجر اتفاق می افتد نشان دهنده این است که هنوز موسیقی بومی جایگاه ویژه ای نیافته است، ادامه داد: از آن جا که ما تنها گروه شرکت کننده موسیقی بومی کشور هستیم همواره منتقد این موضوع بوده ایم که چرا از موسیقی مناطق مختلف در این فستیوال دعوت نمی شود.
 
سرپرست گروه لیان از مشکلات و سختی هایی که در رسیدن به این مرحله از موسیقی پیش رو داشته اند سخن گفت و اظهار امیدواری کرد که همواره با پشتکار و تلاش فراوان موسیقی شان بهتر از قبل شود.

شریفیان با اشاره به ظرفیت ها، داشته ها و امکانات ناکافی موسیقی کشور، ادامه داد: ۲۷ سال است که چراغ جشنواره روشن است و مسوولین فعلی جشنواره سعی و تلاششان بر این بوده تا این فستیوال بین المللی به شیوه خوبی اجرا شود ولی باید این را نیز در نظر داشت که یک سری از مشکلات پیش روی موسیقی دست آن ها نیست. 

وی از این که امکان تماشای کارهای بین المللی برای گروه های موسیقی شرکت کننده وجود ندارد، انتقاد کرد و گفت: باید در بخش بین الملل سرمایه گذاری بیشتری شود و به چند کشور خاص بسنده نکنیم. از آنجا که در هر دوره شاهد موسیقی کلاسیک ملل مختلف هستیم، به شخصه دوست دارم موسیقی نواحی کشورهای مختلف را نیز بشنوم. 

نوازنده «لیان» درباره برنامه های آینده گروه اظهار داشت: روز ۲۸ بهمن کنسرتی در شیراز داریم. خوشحالیم که در شهری نزدیک شهر خودمان برنامه اجرا می کنیم چرا که به خاطر محدودیت ها مدت زیادی است در شهرمان اجرایی نداشته ایم. 

به گفته وی اواخر اسفند ماه نیز اجراهایی در خارج از کشور خواهند داشت.

یادآور می شود گروه «لیان» در بیست و هفتمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر ساعت ۲۰ پنج شنبه ۲۷ بهمن ماه در سالن اصلی تئاتر شهر به اجرا خواهد پرداخت. 

زهرا محمدی

کد خبر: 37170
Share/Save/Bookmark