حمام‌های تاریخی دل بازار به سبک سنتی بازسازی می‌شوند / کشف تونل تاریخی از دربار به حمام
در کشف تهران این هفته رئیس شورای شهر:
حمام‌های تاریخی دل بازار به سبک سنتی بازسازی می‌شوند / کشف تونل تاریخی از دربار به حمام
احمد مسجد جامعی، رئیس شورای اسلامی شهر تهران که به مناسبت هفته میراث فرهنگی برنامه کشف تهران این هفته را به ابنیه تاریخی بازار تهران اختصاص داده بود پس از بازدید از دو حمام تاریخی فعال در دل بازار گفت: این دو حمام با‌‌ همان سبک و سیاق معماری سنتی و با نظارت سازمان میراث فرهنگی مرمت خواهند شد.
 
تاريخ : شنبه ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۴۴
به گزارش هنرنیوز، رئیس شورای شهر، صبح جمعه با حضور در بازار تهران، به حمام تاریخی بازار حاج قاسم رفت و از این بنای قاجاری، دیدن کرد. در این دیدار دکتر طالبیان، معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی؛ دکتر خسروآبادی، مدیرکل میراث فرهنگی استان تهران، و علیرضا تابش، مدیرکل حوزه ریاست سازمان میراث فرهنگی نیز رئیس شورای شهر را همراهی می‌کردند. 

مسجد جامعی پس از بازدید از این حمام گفت: این حمام مربوط به دوره قاجار است و از این حیث که تا کنون دست نخورده، تغییر کاربری نداده و تخریب نشده، قابل تقدیر است. 

رئیس شورای شهر تهران در ادامه اظهار داشت: در قدیم و هنگام نماز صبح، بر پشت بام برخی از حمام‌ها با وسایلی بوق می‌زدند تا مردم را مطلع کنند، این حمام یکی از آن معدود حمام‌هاست. صاحب حمام نیز ضمن توضیحاتی درباره سابقه تاریخی این حمام گفت: در قدیم هرگاه کسی برای غسل کردن می‌آمد حمامی‌ها نرخی اعلام نمی‌کردند تا یک وقت واجبی به دلیل اعلام نرخ به تاخیر نیفتد و این از اخلاق پسندیده حمامی‌های قدیم بود.
وی در ادامه گفت: در قدیم تونل مخفی از دربار به این حمام وجود داشته که زنان دربار از آن برای آمدن به حمام استفاده می‌کرده‌اند.
 



مسجد جامعی نیز ضمن تاکید بر حفظ و مرمت این حمام به‌‌ همان سبک سنتی گفت: با توجه به گفته کار‌شناسان، احتمال می‌رود که تونلی در زیر بازار از زمان قاجار باقی مانده باشد. 

وی درباره کاربری این تونل خاطرنشان کرد: زنان دربار قاجار برای استحمام از داخل این تونل به حمام حاج قاسم می‌آمدند تا از چشم نامحرم دور بمانند و به گفته اهالی این تونل هنوز هم وجود دارد که ما در زمان دیگری از آن بازدید خواهیم کرد. 

رئیس شورای شهر تهران و همراهان سپس در حمام مهدی‌خان، یکی دیگر از حمام‌های تاریخی و فعال بازار حضور یافتند. مسجد جامعی پس از بازدید از این حمام، گفت: من و برخی از نزدیکانم در سالهای نوجوانی برای استحمام به این حمام می‌آمدیم. 



به گفته مسجد جامعی، این حمام محلی بود که بزرگانی چون آیت الله خوانساری، سید علی نقی تهرانی، آیت‌الله حق‌شناس، آقا مصطفی مسجد جامعی و شخصیت‌های روحانی و اجتماعی دیگری به آنجا می‌آمدند.
وی در پایان این بازدید تصریح کرد: این حمام مربوط به دوره قاجاریه است و قرار شد بنا به درخواست صاحب آن با نظارت کار‌شناسان میراث فرهنگی مرمت و بازسازی شود و ضمن حفظ بافت تاریخی، قسمت‌های جدیدی نیز به آن اضافه شود. 

رئیس شورای شهر تهران، سپس به آب انبار سید ولی از موقوفات امامزاده زید (ع) رفت و از این مکان تاریخی که اکنون به چایخانه تبدیل شده است نیز دیدن کرد. 

احمد مسجد جامعی در ادامه تهران گردی خود در منطقه ۱۲، از گذر لوطی صالح، موقوفه ظل‌السلطان، سرای ماشا الله، سرای روغنی، باغ ایلچی، تیمچه حاجب الدوله، حصار صفوی، چند حجره و حرفه تاریخی دیگر نیز دیدن کرد.
کد خبر: 71659
Share/Save/Bookmark