«غلامرضا منتظری» دبيرهجدهمين جشنواره هنرهای تجسمی جوانان گفت: ما بنياد نخبگان هنرهای تجسمی جوانان را تشكيل و راهاندازی می شود که امسال اين بنياد فعاليت خود را در استان گلستان آغاز خواهد كرد تا باعث ارتقای هنر جوانان شود.
به گزارش خبرنگارهنرهای تجسمی هنرنیوز؛ نشست خبری هجدهمين جشنواره تجسمی جوانان امروز با حضور «غلامرضا منتظری» مدير كل ارشاد استان گلستان و دبيرهجدهمين جشنواره هنرهای تجسمی جوانان ، «محمدرضا امينی» مسئول كميته بينالمللی اين جشنواره ، «حسين ضميری» مسئول كميته دبيرخانه جشنوارهها و«سعيد فلاحفر» دبير هنری اين جشنواره درکتابخانه موزه هنرهای معاصر تهران برگزارشد.
درابتدای این نشست خبری «غلامرضا منتظری» اظهارداشت: جشنواره تجسمی جوانان دوره كودكی و نوجوانی خود را سپری كرده و در آستانه 15 سالگی استان گلستان را به عنوان محل اقامت خود انتخاب كرد و از يک جشنواره ملی به بين المللی تبديل شد .
وی افزود:این جشنواره همچنان به اين روند صعودی خود ادامه می دهد. گواه آن آمار حضور كشورهای خارجی دراین جشنواره است که از 5 كشور به 16 كشور افزايش يافته است . همچنین 400 نخبه جوان در 18 سالگی اين جشنواره حضور خواهند داشت .
مدير كل ارشاد استان گلستان ادامه داد: تلاش شده تا در اين دوره حركت خود را متفاوت پيش ببريم و تقويت بخش آموزشی جشنواره را پيش بينی كرديم تا ضريب دانايی و توانايی جوانان را ارتقا دهيم.ازطرفی ما بنياد نخبگان هنرهای تجسمی جوانان را تشكيل و راهاندازی می شود که امسال اين بنياد فعاليت خود را در استان گلستان آغاز خواهد كرد تا باعث ارتقای هنر اين جوانان شود.
وی تصریح کرد: امسال ما دراین هجدهمين دوره این جشنواره برگزيدگان و نخبگان با همكاری سازمان ارتباطات به جشنوارههای بينالمللی اعزام خواهیم کرد که فکر می کنم تفاوت مهمی نسبت به دوره های قبلی این جشنواره است.
دبيرهجدهمين جشنواره هنرهای تجسمی جوانان ابرازداشت: جشنواره طی 2 روز برگزارمی شود و نهايتا ماحصل كارگاهها توسط هيات داوران ارزيابی میشود. بخشی از جشنواره نيز به صورت كارگاههای خيابانی با حضور 100 هنرمند و با دو موضوع عفاف و حجاب و بيداری در اسلام در ميان مردم انجام خواهد شد.
وی عنوان داشت: ما دراین جشنواره 3 جايزه ويژه برای هنرمندانی كه با موضوع «بيداری اسلامی» دست به خلق آثار بزنند در نظر گرفتیم. همچنين برای اولين بار تلاش شده از چهرههای توانمند بومی به عنوان استاد راهنما در كارگاههای آموزشی جوانان استفاده شود. همچنین در سطح استان گلستان و در صورت هماهنگی استانهای همجوار آن، آثار اين نمايشگاه به نمايش گذاشته خواهد شد.
درادامه این نشست خبری «محمدرضا امينی» مسئول كميته بينالمللی اين جشنواره اظهارداشت:امسال در 6 حوزه جغرافيايی بخش بينالملل شامل : حوزه كشورهای «آسيای مركزی» هنرمندانی از پاكستان، افغانستان، تاجيكستان و قزاقستان درجشنواره حضور دارند. در حوزه كشورهای «عربی» هنرمندان لبنان، تونس، قطر و كويت، در حوزه كشورهای «آفريقايی» هنرمندانی از زيمبابوه، سنگال، غنا ونيجريه درجشنواره شركت دارند .
وی ادامه داد: در حوزه كشورهای «قفقاز»، گرجستان و تركيه هنرمندان خود را اعزام می كنند و از حوزه كشورهای «شبه قاره» نيز هنرمندانی از بنگلادش و در حوزه كشورهای «اروپايی» هم تنها 2 كشور كرواسی و بوسنی حضور خواهند يافت که جشنواره توانسته آنها را جذب جشنواره كند.
امينی یادآورشد: هنرمندان دو كشور كرواسی و بوسنی به جشنواره دعوت شدند كه هنرمند كشور بوسنی در آخرين لحظات از شركت در اين جشنواره انصراف داد وفکر می کنم دليل عدم حضور اين هنرمند تبليغات عليه ايران بوده است و اين اتفاق تازهای نيست و بارها هنرمندان اروپايی تحت تأثير تبليغات منفی عليه ايران از شركت در جشنوارههای ايرانی خودداری كردهاند.
وی خاطرنشان کرد: 16 هنرمند از ميان 54 هنرمند خارجی معرفی شده به این جشنواره پذيرفته شدند و در اين جشنواره حضور خواهند داشت. ازطرفی يكی از تفاوتهای اين دوره از جشنواره تشكيل شورای هماهنگی فرهنگ عمومی خارج از كشور است واین طرح از سوی سازمان ارتباطات اسلامی به وزارت كشور پيشنهاد شده كه كمربندی فرهنگی در اطراف كشورمان ايجاد شود.
مسئول كميته بينالمللی اين جشنواره تصریکح کرد: اين شورا 2 سال پيش در خراسان رضوی آغاز به كار كرد و امسال شورای هماهنگی استان گلستان و خراسان جنوبی تشكيل شده و به زودی اين شورا در خراسان شمالی و سيستان و بلوچستان نيز تشكيل خواهد شد و اين شورا از برگزاری جشنواره هنرهای تجسمی جوانان نيز حمايت خواهد كرد كه نتيجه آن حضور پررنگتر و فعالتر هنرمندان ايران در خارج از كشور خواهد بود.
درادامه این نشست «سعيد فلاح فر» دبير هنری جشنواره تجسمی جوانان اظهارداشت: سال گذشته بخش سفال و عكاسی به جشنواره اضافه شد اما به دليل مشكلات اجرايی و تكنيكی در حوزه سفال، ترجيح داديم امسال اين بخش را به صورت هماهنگ با حجم در يک واحد مشترک ارائه كنيم. در كنار اين بخش رشتههای ديگری همچون : نقاشی، طراحی، نگارگری، گرافيک، كاريكاتور، خوشنويسی و عكس نيز برگزار میشود.
وی ادامه داد: امسال در بخش نگارگری، نگاه ويژهای به هنر تذهيب داريم و حتی يک برگزيده بخش تذهيب هم معرفی خواهد شد. اميدواريم در سالهای آينده اين بخش به صورت مستقل در يک كارگاه تخصصی پيگيری شود. بخش كاريكاتور چهره هم يكی ديگر از تفاوتهای اين جشنواره در هجدهمين دوره آن است و امسال در حوزه خوشنويسی نيز بخش خط ابداعی را طراحی كردهايم كه باز اميدواريم در دورههای آينده نقاشی خط هم به آن اضافه شود.
فلاح فر ابرازداشت: دبيرخانه جشنواره هم بعد از اتمام همچنان به فعاليتهای خود ادامه می دهد به طوری كه در آستانه هجدهمين دوره آن برنامهريزیها برای برگزاری نوزدهمين دوره جشنواره نيز در حال انجام است و تلاش داريم برايدوره آينده رشته تصويرسازی به ديگر بخشهای اين جشنواره اضافه شود.
دبير هنری جشنواره تجسمی جوانان خاطرنشان کرد: این جشنواره با دو حوزه آموزش و كشف استعدادها فعاليت خود را پی میگيرد و تا زمانی كه اين اتفاق حاصل نشود حوزه اقتصاد هنر نيز تامين نخواهد شد و تمركز و برنامه ما بر اين دو عنصر است تا يک فرصت برابر را به واسطه آن به تمام جوانان در سطح كشور ارائه دهيم و طبيعتا مركز هنرهای تجسمی و يا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به راه كارهای اقتصادی توجه خواهند كرد.
درادامه این نشست «حسين ضميری» مسئول كميته دبيرخانه جشنوارهها هم گفت: در جشنواره 15 و 16 به روال عادی هنرمندان به ما معرفی میشدند اما از جشنواره گذشته سياست گذاری را بر برگزاری جشنوارههای استانی و معرفی نخبگان استانها طراحی كرديم تا يک رقابت زنده را شكل دهيم.
وی درپایان ابرازداشت: كتاب جشنواره شامل آثار خلق شده و برگزيده منتشر می شود . همچنین آثار برگزيده در استان گلستان و ساير استانهای همجوار به نمايش درمی آیدو ما تلاش کردیم که در صورت امكان آثار برگزيده 3 سال گذشته طی يک نمايشگاه جامع در شهر تهران نمايش داده شود.