این نویسنده و کارگردان درباره نمایش جدیدش توضیح داد: شکلگیری این نمایشنامه به حدود دو سال و نیم پیش برمیگردد. طبیعتا شرایط اجتماعی بر انتخاب این داستان معروف تأثیرگذار بود و البته دیدن وضعیت کودکان بر جامعه از دلایل مهمی بود که «الیورتویست» را برای اجرا انتخاب کردم.
وی یادآور شد: دو سال پیش این کار را در زمان دولت قبلی برای اجرا پیشنهاد دادیم و مجوز تمرین هم به ما داده شد اما بعد از مدتی جلوی کار و تمرینات ما گرفته شد و دلیل مشخصی برای توقف کار به ما ارائه نکردند. البته ایرادهایی به نمایشنامه میگرفتند و میگفتند باید جاهایی از قصه تغییر کند ولی مشخصا دلیل جلوگیری از کار را عنوان نکردند.
خلیلی همچنین تصریح کرد: از آن زمان پیشنهاد اجرای «الیور تویست» را برای تالار وحدت داده بودیم اما اجازه اجرا در تالار وحدت را به ما ندادند و مجبور شدیم که در تالار حافظ اجرا برویم. امروز هر کس کار ما را ببیند متوجه میشود که برای این تالار مناسب نیست اما چون به هر حال میخواستیم که این امکان اجرا برایمان از بین نرود مجبور شدیم که این تالار را قبول کنیم.
این کارگردان درباره برخی مشکلاتی که در تالار «حافظ» با آن مواجه است، ادامه داد: تعداد بازیگران ما بسیار زیاد است و در مجموع بازیگران ما ۲۳۲ دست لباس پشت صحنه دارند، گریم کار ما بسیار سنگین و اغراقآمیز است و حتی برخی از بازیگران دو سه نقش را بازی میکنند، بنابراین ما مجبور شدهایم که برای اجرایمان دو اتاق گریم و پشت صحنه بسازیم. واقعا حق ما نبود که در این شرایط و در این سالن کوچک اجرا برویم ضمن آنکه کار ما بدون هیچ حمایت دولتی و حضور تهیهکننده به صحنه رفته است.
وی اضافه کرد: البته بیانصافی است که بگویم تالار «حافظ» با ما همکاری نداشته است اما به هر حال هر سالنی یک ظرفیت مشخصی دارد. با همه این شرایط هیچ چیزی از کار کم نگذاشتهایم.
خلیلی درباره نوع پرداخت و نگاهش به داستان مشهور چارلز دیکنز عنوان کرد: شخصیتهای نمایش همان شخصیتهای معروف الیورتویست هستند، حتی اتفاقات هم همان اتفاقات است با این تفاوت که سرانجامشان فرق میکند. ما سعی کردیم اتفاقات را با دید دیگری تفسیر کنیم و البته طبیعی است که بخواهیم کمی ماجراها را بهروز کنیم و براساس شکل کلاسیک داستان پیش نرویم.
او در بخش دیگری از صحبتهایش درباره ضرورت اجرای داستانهای کلاسیک در تئاتر تصریح کرد: حضور داستانهای کلاسیک ایرانی و غربی که طیف زیادی ازمخاطبان با آن نوستالژی دارند اتفاق خوبی است و در جای خود جذاب است اما از طرفی اینکه تصور ذهنی مخاطب نسبت به آن داستان به هم نخورد کار کارگردان را سخت میکند.
خلیلی همچنین عنوان کرد که نمایشنامه «الیور تویست» همزمان با اجرا در ایران در شهرهای لندن و نیویورک هم به صحنه رفته است.
نمایش «الیور تویست» این روزها ساعت۲۰/۳۰ در تالار حافظ روی صحنه است.
دراین اثر نمایشی بازیگرانی چون امیرحسین آرامش، الهام شعبانی،نوشین تبریزی، نگین ابدالی، آرزو قاعد امینی، محمد سیاه پوش، خسرو شهراز ،رامونا شاه، امیر کربلایی زاده،جواد مولانیا، یاسمن سلیمی، پوریا مهدوی،جلیل شریعتی فر، تینو صالحی، نازنین موسوی، مرتضی کوهی، فرشته رضایی، فاطمه مردانی، نجمه نقدعلی ، زهرا روشن و... حضور دارند.