«جلیل عرفان منش» معاون آثار سازمان سینمایی درباره ساز و کار تبدیل فیلم های ویدئویی به سینمایی توضیح داد: رویه تبدیل یک اثر ویدئویی به سینمایی دارای ضوابط و شرایط خاصی است اولین نکته درجه کیفی یک اثر ویدئویی برای تبدیل به سینمایی درجه کیفی اثر است که باید «الف» باشد تا به لحاظ ساختار و کیفیت درجه مناسبی را کسب کرده باشد. برخی از آثار درجههای کیفی« ب»، « ج »و «د» دارند که شرایط لازم برای تبدیل به سینمایی شدن را نخواهند داشت.
وی در ادامه گفت: پس از توجه به درجه کیفی فیلم، شورای سه نفره درباره احراز شرایط تبدیل یک اثر ویدئویی به سینمایی دیدگاههای فنی و کارشناسی خود را به شورای پروانه نمایش سینمایی حرفه ای اعلام میکنند. و در آخرین مرحله شورای پروانه نمایش سینمایی است که با توجه به کیفیت و دارا بودن استاندارد مناسب درباره تبدیل فیلم ویدئویی به سینمایی تصمیم میگیرد.
وی درباره تعداد آثار تبدیل شده فیلم ویدئویی به سینمایی گفت: این فرآیند تاکنون نشان داده است که از میان آثار متعددی که تقاضای ورود در عرصه سینمای حرفهای را مطرح میکنند آثار انگشت شماری از مرحله ویدئویی به سینمایی راه مییابند و این بدین دلیل است که سازمان سینمایی قصد ندارد از استعداد های درخشانی که توانایی ورود به عرصه سینمای حرفهای دارند جلوگیری کند.
عرفانمنش درباره علت تبدیل یک اثر ویدئویی به سینمایی گفت: یکی از دلایلی که ما این راه را باز گذاشته ایم برای توجه به استعدادی نوظهور و جوان است . اما بدین معنا نیست که کسی از سینمای غیرحرفهای با یک اثر به سینمای حرفهای میپیوندد برای دفعات بعد نیز شرایط فیلمسازی در عرصهایحرفهای برایشان فراهم است .