گزارش هنرنیوز از جشنواره ملی و چهارمین جشنواره بینالمللی فیلم پروین اعتصامی؛
۸۴۴ فیلم ساز زن ایرانی در برابر ۵۵ فیلم ساز زن انگلیسی
نشست خبری هشتمین جشنواره ملی و چهارمین جشنواره بینالمللی فیلم پروین اعتصامی با حضور مازیار رضاخانی دبیر جشنواره بینالمللی فیلم پروین اعتصامی و فرناز قیصریپور مدیر اجرایی جشنواره در تالار ایوان شمس برگزار شد.
تاريخ : دوشنبه ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۱۳
در ابتدای این نشست مازیار رضا خانی در ارتباط با جشنواره فیلم پروین اعتصامی گفت: جشنواره فیلم پروین اعتصامی از سالها پیش آغاز شده است و با راه اندازی NGO و یا خانه زنان هنرمند ایران در اولین قدمی که برداشت جشنوارهای برای فیلم سازان زن ایران راه انداخت. این فضا میتوانست به سمتی برود که فمینیستی شود و شکل خوبی را پیدا نکند و این به قیمت دور شدن چهره فرهنگی این جشنواره تمام میشد. در همین راستا تصمیم گرفتیم نام جشنواره را پروین اعتصامی بگذاریم که این اتفاق در زمان مدیریت جعغری جلوه زمانی که در معاونت سینمایی انجام شد.
وی در ادامه گفت: در این جشنواره نگاه و اندیشه پروین اعتصامی بسیار تصویری بود و بسیار به انیمیشن سازها ذهنیت برای کار میداد و در طول ۸ دوره میتوان تاثیرات آن را دید. ما در این سالها دو بار جشنواره را به دلایلی برگزار نکردیم. اما افراد زیادی به ما در این حوزه کمک کردند تا جشنوارهای پیشین شکل خوب و منسجمی بگیرند افرادی مانند مجید مجیدی، رخشان بنیاعتماد، محمدرضا اصلانی و در مقاطعی کوتاه تهمینه میلانی، مینوفرشچی و پوران درخشنده ما را یاری کردند.
دبیر هشتمین جشنواره ملی و چهارمین جشنواره بینالمللی فیلم پروین اعتصامی گفت: نکته مهم و دست آورد جشنواره این است که ما در حال حاضر میدانیم ۸۴۴ فیلم ساز زن ایرانی داریم و این عدد در انگلستان ۵۰ میباشد. این تفاوت قابل توجهی است و در این ۸ دوره که جشنواره شاهد حضور فیلم سازان زن ایرانی بوده است ما در مجموع ۳۰۰۰ فیلم از سوی فیلم سازان زن ایرانی دریافت کردهایم.
فرناز قیصریپور گفت: در این دوره از جشنواره آثار را در سه حوزه جداگانه بررسی میکنیم. فیلم کوتاه، فیلم بلند و فیلمنامهنویسی که هیئت داوران در نهایت با دیدن این آثار نظرات نهایی خود را درباره برگزیدهها اعلام خواهند کرد. در قسمتی که مربوط به فیلم نامه کوتاه است ما ۵ زیر مجموعه دیگر را داریم که بخش اصلی جایزه نیلوفر زرین به فیلم سازان زنی که به صورت آزاد فیلم ساختهاند و مردان فیلم سازی که با موضوع زن فیلمشان را به این بخش ارسال کردهاند تعلق میگیرد. در بخش فیلمهای داستانی بلند، جایزه نیلوفر سیمین در ۱۱ رشته تخصصی به غیر از کارگردانی مورد ارزیابی قرار میگیرد و به برگزیدهها تقدیم میشود.
مدیر اجرایی جشنواره ملی فیلم پروین اعتصامی در مورد بخش ویژه پروین اعتصامی گفت: بخش ویژهای داریم که در ارتباط با بیانات مقام معظم رهبری درباره شعار سال که «اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی» است را برگزار میکنیم. همچنین در بخش بین الملل قرار است بنیاد سینمایی فارابی نیز به ما کمک کند. در ادامه باید بگویم که ما طبق دورههای قبل که از زنان خاص تجلیل به عمل میآوردیم مانند پرستاران و زنان آزاد آوردر دوران دفاع مقدس در این دوره هم تجلیلهایی از این دست را خواهیم داشت.
تندیس زرین پروین اعتصامی هم در این دوره به بهترین فیلم ساز زن ایرانی که فیلمهایش اکران شده باشد اهدا خواهد شد. در این مراسم قرار است بهترین خبرنگار زن را هم اتخاب کنیم که در حوزه فرهنگی هنری فعالیت داشته است. در ادامه باید بگویم از طریق سایت اطلاعات تکمیلی و فراخوان اعلام خواهد شد. تصمیم داریم جشنواره در خانه هنرمندان برگزار شود.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار سینمایی هنرنیوز مبنی بر اینکه با توجه به اعداد اعلام شده در ارتباط با تعداد فیلم سازان زن ایرانی و مقایسه آن با کشور انگلستان و این که چقدر این اعداد درست و قابل تامل هستند گفت: در طول اجرای این جشنواره ۳۸۶۶ فیلم به صورت جدی انتخاب شده اندکه ۹۰ درصد آنها به بخش مسابقه راه پیدا کردهاند. این تعداد در طی این ۸ سال به دست آمده است.
وی در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار سینمایی هنرنیوز درباره اینکه چرا ما در این مدت شاهد تاثیر و حضور فیلم سازان زن ایرانی در سایر جشنوارهها را آن هم با توجه به این عدد اعلام شده نیستیم گفت: این پاسخی است که باید دبیران جشنوارههای دیگر به آن جواب دهند اما دست آورد ما معرفی و دیده شدن این فیلم سازان زن ایرانی در این جشنواره است.