سمندریان هیچگاه به فکر بازی‌های شگفت‌انگیز نبود
مهدی فخیم‌زاده؛
سمندریان هیچگاه به فکر بازی‌های شگفت‌انگیز نبود
مهدی فخیم‌زاده کارگردان سینما وتلویزیون گفت: سمندریان هیچگاه به فکر بازی‌های شگفت‌انگیز نبود و همه بازیگران باید در خدمت یک هارمونی بودند و نمی‌پسندید که در یک اجرا یک نفر بیرون بزند.
 
تاريخ : شنبه ۳۱ تير ۱۳۹۱ ساعت ۱۲:۱۶

به گزارش هنرنیوز به نقل از روابط عمومی مجله سینمایی هفت، در برنامه این هفته دو میزگرد با موضوع «بررسی شیوه‌های تدریس بازیگری مرحوم حمید سمندریان» و «اخلاق و سینما» تشکیل شد. بخش‌های دیگر چهارمین برنامه هفت نیز به پخش رویدادها، اخبار اختصاص داشت که بخش ویژه این هفته از برنامه هفت نیز ملاقات با «رضا داوودنژاد» و گپ‌وگفتی کوتاه با وی بود. پخش بخش‌هایی از فیلم‌های پیش از تولید، پس از تولید نیز از دیگر برنامه هفت بود.
در اولین میزگرد برنامه چهارم هفت، «مهدی فخیم‌زاده» و « پیام دهکردی» نماینده دو نسل از بازیگران ایران حضور داشتند که درباره شیوه و متد تدریس بازیگری مرحوم سمندریان سخن گفتند.
مهدی فخیم زاده در این برنامه با اشاره به کلاس‌های سمندریان و گروه پاسارگارد بیان داشت: مرحوم سمندریان کمتر به مکتب خاصی استناد می‌کرد. ایشان در تدریس بازیگری روش خاص خود را داشت و تلاش می‌کرد هنرجو را به سمت درون نقش هدایت کند. وی در تمام کارهایش با حضور بازیگران چند جلسه روخوانی می‌گذاشت و با توجه به این که همیشه میزانسن‌هایش فی‌البداهه بود، بازیگران را با نوشته به صحنه می‌فرستاد.وی همواره قدم به قدم با هنرجو پیش می‌رفت و با تحلیل نقش، هنرجو را به نقش مورد نظر نزدیک می‌کرد.
این بازیگر در ادامه تصریح کرد: روشی که با بازیگران داشت بسیار متفاوت بود و معتقد بود که بازیگر و نقش همیشه و پس از تمرین در یک نقطه به هم می‌رسند. استاد سمندریان هیچگاه به فکر بازی‌های شگفت‌انگیز نبود و همه بازیگران باید در خدمت یک هارمونی بودند و نمی‌پسندید که در یک اجرا یک نفر بیرون بزند.
این کارگردان سینما و تلویزیون به سینمای قبل از پیروزی انقلاب اسلامی اشاره کرد و ادامه داد:سینمای ایران خصلت خاصی دارد و قبل از پیروزی انقلاب در سینمای ایران کلیشه‌هایی حاکم بود که با پیروزی انقلاب آن کلیشه‌ها از بین رفت و زمینه برای ورود بازیگران تئاتر به سینما باز شد. در آن دوران هنرمندان تئاتر با سواد وارد سینما شدند و این خود باعث شد که نظم و انضباط تئاتری‌ها در سینما نیز نفوذ کند.ما غنای سینمای ایران را نیز می‌بینیم گاهی ممکن است انحرافاتی باشد اما در کل سینمای ایران توانمند است.
وی سپس به ویژگی یک بازیگر خوب پرداخت و بیان داشت:بازیگر و نقش یک واحد هستند و اگر بهترین بازیگر، بدترین نقش را بگیرد موفق نخواد شد. معتقدم که یک بازیگر حرمت و شهرت خود را داشته و دارد و به همین دلیل در نگاه مردم است.

کد خبر: 43759
Share/Save/Bookmark