این کتاب درباره اشغال و آزادسازی خرمشهر از نگاه چند نوجوان است
که در کنار رود کارون در سنگر نیروهای ایرانی به سر می برند و شرح ماجراهاییست که در زمان جنگ بر آن ها رفته است.
احمد دهقان ، نویسندهی بچههای کارون در این رمان تلاش کرده با از چشماندازی متفاوت به جنگ نگاه کند، طوری که برای گروه سنی نوجوان جالب و خوش خوان باشد،
به گفتهی نویسندهی این کتاب ، "بچه های کارون"که برای گروه سنی نوجوان نوشته شده، نیم نگاهی نیز به طنز دارد وشخصیتهایی طناز وشوخ ماجراها را پیش میبرند.
نویسنده کتاب «سفر به گرای ۲۷۰ درجه» گفت: یکی از چیزهایی که وجود دارد، این است که ما در جنگ قهرمانان واقعی را کمتر نشان دادهایم، کسانی که نوجوان بودند اما جنگ آن ها را مجبور کرد خیلی زود بزرگ شوند و کارهای بزرگ انجام بدهند؛ من در این داستان سعی کردهام دینم را به بچههای قهرمان گمنام جنگ ادا کنم.
به گفتهی دهقان این کتاب نگاهی واقعی و متفاوتی به آدم هایی دارد که واقعیت داشتند؛ گروهی از مردم کوچه و بازار، با خنده ها و شوخی های مرسوم و مخصوص خودشان و قهرمانانی کم سن و سال که جنگ آن ها را وادار کرد کارهای بزرگ انجام دهند.
احمددهقان، نویسندهییست که در نگارش آثارم چندان به ساختار شکنی در حوزهی ادبیات دفاع مقدس توجه نمی کندو همواره در نگارش داستان هایش سعی کرده واقعیت های جنگ را پیش روی خواننده قرار بدهد، "بچه های کارون" نیز کتابی است که با تصرف واقعیت های جنگ در تخیل او شکل گرفته ومیخواهد قهرمانان واقعی را به مخاطبان خود یعنی گروه سنی نوجوان بشناساند.