رییس ایکوم ایران:
«آلزایمر فرهنگی» کلیدیترین مشکل کشور
رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با اشاره به این که رسالت اصلی این سازمان تبیین، تفسیر و حفظ هویت فرهنگی، تاریخی و تمدنی ایران است، تأکید کرد: با انجام این رسالت میتوان بسیاری از مشکلات را در حوزههای فرهنگی برطرف کرد.
تاريخ : يکشنبه ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۱۶:۱۰
به گزارش هنرنیوز؛مسعود سلطانیفر صبح امروز (یکشنبه، ۲۸ اردیبهشت) در مراسم بزرگداشت روز جهانی موزه و هفتهی میراث فرهنگی تصریح کرد: رویکرد دولت در عرصهی حفظ میراث فرهنگی و هویت تاریخی و تمدنی آن، یک رویکرد جدی و همگانی است که از این به بعد در دستور کار قرار میگیرد.
وی با اشاره به شعار امسال « اقتصاد و فرهنگ» و خطی مشی اقتصاد مقاوتی اظهار کرد: وظیفه بسیار سنگینی در حوزه سازمان میراث فرهنگی در این زمینه بر دوش ماست. سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری رسالت و بضاعت در عرصه اقتصاددارد و باید در زمینه اشتغال و افزایش درآمد کشور با توسعه گردشگری و صنایع دستی نقش تأثیرگذار و تعیین کننده در حل مشکلات نظام، دولت و مردم در کوتاه مدت باعث شود.
او اضافه کرد: اما رسالت اصلی این سازمان تبیین، تفسیر و حفظ هویت فرهنگی، تاریخی و تمدنی ایران است، تأکید کرد: با انجام این رسالت میتوان بسیاری از مشکلات را در حوزههای فرهنگی برطرف کرد.
او در ادامه، خاطرهای از بازدید دو هفته پیش خود از سد سیمره را بیان کرد و از تیمهای باستانشناسی که در این محوطهی تاریخی که حتا در طول ایام نوروز به کاوش مشغول بودند، تقدیر ویژه کرد.
در این مراسم مشاور ارشد رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری موضوع حفاظت از آثار تاریخی را امر مهمی دانست و گفت : این تعطیلیناپذیرترین وظیفه است که باید مورد توجه باشد. موضوع حفاظت حتا در شرایط جنگ، آداب و کنوانسیونهای خاص خود را دارد.
سیدمحمد بهشتی مشکل کشور را در طول دو قرن اخیر بیماری «آلزایمر فرهنگی» عنوان کرد و اظهار کر: ما فراموش کردهایم که چه کسی هستیم و سرزمینمان کجاست؟ هرچند گاهی رفتارهای نادرست از سر خیرخواهانهای است، اما این رفتارها همه ناشی از نسیان سرزمینمان است، که متأسفانه گریبانگیر همگان شده است.
رییس ایکوم ایران با اشاره به این که کلیدیترین مشکلات در کشور ناشی از «آلزایمر فرهنگی» است، افزود: ما باید به یاد آوریم که اهل چه سرزمینی هستیم. اگر بتوانیم این پرسش را از اهالی فرهنگ بپرسیم، سوءبرداشتها از واژهی فرهنگ مانند بیفرهنگی که مسبب اعتیاد یا رعایت نکردن قوانین رانندگی شده، از بین میرود. متأسفانه در حال حاضر در هر چیزی که کم میآوریم، از واژهی فرهنگ استفاده میکنیم و آن را به بیفرهنگی نسبت میدهیم.
مشاور ارشد سازمان میراث فرهنگی اضافه کرد: فرهنگ امری مجرد و فرار است که صورت ندارد اما در صورتها ظاهر میشود.
وی با اشاره به این بیت از سعدی « نه صورتی است مزخرف سروده سعدی //چنانکه بر در گرمابه میکند نقاش که برقعی است مرصع» تأکید کرد: فرهنگ مصداق زیبا روی گریز پایی را دارد که موزهها چون برقعی مرصع بر روی آن کشیده شدهاند. و اگر این برقعه بتواند به جامعه یادآوری نماید که در خود زیباروی گریزپایی به نام فرهنگ را پنهان کرده آن وقت جامعه به کیستی خود پی خواهد برد.
بهشتی ادامه داد: خوب است در این زمینه، محتاط تر باشیم و فرهنگ را به کیستی سرزمینمان نسبت دهیم، تا بتوانیم اعتماد به نفس موزهای خود را دوباره بهدست آوریم.