اما هماهنگيها در چه حوزههايي است، چه كساني بايد چه وظايفي را انجام دهند، چه زماني بايد چه فعاليتي هماهنگ شده باشد و كدام مكان براي انجام يك فعاليت بهترين انتخاب است؛ اين نخستين پرسشهايي است كه در حوزه روابط عمومي و امور اجرايي به ذهن متبادر ميشود. سپس موضوع اين خواهد بود كه چه آدمهايي بايد چه كارهايي را انجام دهند و صد البته آدمهايي بايد كارها را به دست گيرند كه از بهترينها هستند نه از آشناترينها! از منتخبهايي باشند كه اگر منتسب هم هستند، انتساب و انتصابشان به نفع جشنواره باشد نه به نفع فرد يا افراد خاص.
با اين توضيحات جشنواره فيلم فجر در دوره سيويكم در حالي مراحل اوليه فعاليتش را ميگذراند كه با چند چالش روبهروست. اين چالشها نه ارتباطي با تحريمها دارد! و نه ارتباطي با رخدادهاي بينالملل! تنها مشكلي كه وجود دارد احتمال ناهماهنگي بين بخشهايي است كه قرار بر فعاليت دارند. از زماني كه مدير روابط عمومي جشنواره فيلم فجر توسط دبير جشنواره منتصب شد؛ آغازي بود بر برخي حاشيهها! نخستين حاشيه اين بود كه يزدان عشيري - كه در اغلب مواقع نامش با جشنوارههايي كه محمد خزاعي در آن حضور داشت گره خورده بود – براي چندمين بار روابط عمومي جشنوارهاي را برعهده ميگيرد كه در جامعه هنري و رسانهاي محل تامل است؛ البته اين انتخاب فينفسه اشكالي ندارد؛ اما موضوع اين است كه آيا ديگر افراد در جامعه روابط عموميها، آيا اين توان را ندارند كه رويدادهاي مهم فرهنگي– هنري كشور مانند جشنواره فيلم فجر را هدايت و مديريت (از منظر هماهنگي) كنند؟ آيا نبايد بالسويه، فرصت براي افراد مختلف به وجود آيد كه اين تنوع فرد باعث تنوع فرآيند انجام كار و تنوع در افراد زيرمجموعه هم حاصل شود.
اين نكته بر كسي پوشيده نيست كه برگزاري جشنوارههاي مهم در كشور بايد توسط كساني هدايت و حمايت شود كه تجربه بالايي در مديريت دارند؛ از همينرو؛ بيشتر مديران تلاش ميكنند از افرادي استفاده كنند كه آزموده شدهاند؛ اما اين آزموده شدن نبايد به قيمت از بين رفتن خلاقيت تمام شود. اگر به شكل متنوع، افراد بتوانند در بخشهاي مختلف جشنواره حضور داشته باشند، نگاه غالب بر فعاليتها متنوع خواهد شد.
متاسفانه در تجربههاي قبل برگزاري جشنواره توسط تيم روابط عمومي فعلي كه متولي برگزاري جشنواره هستند، رفتار يكساني با رسانهها ديده نميشود. رفتار يكسان به اين معناست كه هر رسانه بايد به ميزان تاثيرگذارياش مورد توجه قرار گيرد. گاه ديده شده است كه در جشنوارههاي متعدد و متنوعي كه تيم فعلي روابط عمومي آنها را برگزار كرده، تعداد محدودي رسانه درگير كار شده و به شكل كاملاً بسته عمل كردهاند. جشنواره فيلم فجر مانند تمام جشنوارههايي كه در ايام فجر و به نام فجر برگزار ميشود، محلي است براي همگرايي و اين همگرايي حاصل نميشود مگر با حضور حداكثري رسانهها. تحديد رسانهها به تعدادي محدود؛ تحديد و تهديد جشنواره فيلم فجر است كه بايد محل اجماع تمام گرايشهاي فكري در حوزه سينما باشد.