به گزارش هنرنیوز، در دنیای معاصر بحث موضوع ظهور منجی در آموزههای دینی اسلام و دیگر ادیان توحیدی مورد توجه ویژهای قرار گرفته و این مسئله بیش از پیش ضرورت تبیین و بازشناسی اندیشه موعودگرایی را پدیدار کرده است. اندیشة مهدویت ریشه در اعماق تاریخ دارد و جریان خروشان این تفکر در بستر ادیان و مذاهب و فرهنگ بشری، انبوهی از آگاهیها، آرمانها، افسانهها و تخیلات را فراهم آورده است.
در عرصه ترویج مهدویت و پیرایش آن از خرافهها و پیرایهها، و تحکیم بنیانهای رفیع آن که از اصول اساسی اسلام محسوب میشود، آثار بسیاری منتشر شده است که از جمله آنها میتوان به مجموعه «درسنامه مهدویت» اشاره کرده که تاکنون سه جلد آن از سوی مرکز تخصصی مهدویت چاپ و منتشر شده است.
حجتالاسلام و المسلمین خدامراد سلیمیان، عضو هیئت علمی پژوهشکده مهدویت و آیندهپژوهی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی به تازگی از آمادهسازی جلد چهارم درسنامه مهدویت برای چاپ خبر داد و گفت: کار نگارش جلد چهارم این مجموعه با عنوان حضرت مهدی(ع) و حکومت جهانی، پایان یافته و در مرحله چاپ قرار دارد.
وی عنوان کرد: دین اسلام، در کنار پافشاری بر برپایی حکومت به عنوان یک نیاز و بایسته اجتماعی، بیشترین سفارش خود را بر شکلگیری حاکمیت انسانهای شایسته بر پایة دین و دینداری، متمرکز کرده است. از آموزههای دینی به روشنی به دست میآید حکومت موعود منجی ـ که در اسلام از آن به نام دولت مهدی موعود علیهالسلام یاد شده است، والاترین حکومت روی زمین خواهد بود که در آن همه عناصر بایسته به خوبی در جایگاه خود قرار میگیرند؛ حکومتی که آرمان بلند همة پیامبران الهی و شایستگان زمین را پدید خواهد آورد.
حجتالاسلام سلیمیان ادامه داد: این درسنامه که همچون سه چلد پیشین مشتمل بر ۱۵ درس است، به مباحث مربوط به حضرت مهدی (عج) و حکومت جهانی آن حضرت پرداخته است. سه جلد پیشین این اثر با نامهای حضرت مهدی (عج) از ولایت تا امامت، حضرت مهدی (عج) و دوران غیبت و حضرت مهدی (عج) از ظهور تا حکومت، نگاشته شده بود.
عضو هیئت علمی پژوهشکده مهدویت و آینده پژوهی افزود: این مجموعه برای آموزش مباحث مهدویت در مراکز آموزشی و فرهنگی نگاشته شده که تاکنون بیش از ۱۰ بار تجدید چاپ شده است. در جلد چهارم این مجموعه، نخست به مباحث کلی حکومت مهدوی، همچون معناشناسی حکومت، بشارت به حکومت آن حضرت، حتمی بودن حکومت ایشان، مرکز حکومت و مدت حکومت حضرت مهدی (عج) پرداخته شده، و سپس به مباحث مهمی مانند گستره حکومت حضرت مهدی (عج)، نظام اعتقادی در حکومت حضرت مهدی (عج)، حکومت حضرت و عدالت، نظام امنیتی حکومت امام مهدی (عج)، نظام سیاسی حکومت، نظام تعلیم و تربیت در حکومت امام مهدی (عج)، مهدویت و مستشرقان پرداخته شده و در پایان مباحث مربوط به رجعت و رجعت کنندگان آورده شده است.
استاد مباحث مهدویت در حوزه علمیه قم اظهار کرد: از موضوعاتی که بهویژه در دوران معاصر نیازمند بررسیهای آگاهانه و کارشناسانة بیشتری است، بحث از حکومت جهانی حضرت مهدی علیه السلام و مباحث مربوط به آن است که بازشناخت ویژگیها و شاخصههای این باور بلند، میتواند ما را در نشان دادن این اعتقاد یاری دهد.