جليل عرفان منش فیلمنامه نویس، پژوهشگر و معاون امور آثار سينمايی و سمعی و بصری سازمان سينمايی در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز اظهار داشت: تاکنون فیلم ارزشمند، فاخر و مطرحی در خصوص امام رضا(ع) ساخته نشده است اما نمی توان تلاش هایی را که در این خصوص صورت گرفته است را نادیده گرفت و به نظرم شان و منزلت امام هشتم خیلی بالاتر ازاین حرف هاست و باید بیشتر شاهد ساخت فیلم در این حوزه باشیم. زیرا حضور مرقد مطهر امام رضا (ع) در ایران و حیات معنوی ایشان نقش تاثیرگذاری در زندگی مردم کشورمان دارد.
این فیلمنامه نویس در ادامه تصریح کرد: من در خصوص امام رضا (ع) کتابی به نام «جغرافيای حضرت امام رضا(ع)، از مدينه به مرو» نوشتم که در ابتدا دوست داشتم این کتاب به فیلم تبدیل شودذ و هدفم از نگارش این کتاب هم همین بود. خیلی ها در آن زمان (۱۳۷۶) مانند واحد تلویزیون حوزه هنری گفتند که از ساخت این فیلم حمایت می کنیم اما عملا چنین اتفاقی نیافتاد من نیز به ناچار فیلم نامه وتحقیقات خودم را به صورت کتاب توسط بنیاد پژوهش آستان قدس به چاپ رساندم.
عرفان منش اضافه کرد: کتاب «جغرافيای حضرت امام رضا(ع)، از مدينه به مرو» تاکنون به چاپ های متعددی رسیده است و توانسته در ۱۶ جشنواره حضور داشته باشد و در چهاردهمین دوره کتاب سال جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۳۷۶ مورد تقدیرقرار گیرد وبه عنوان کتابی مرجع در آثار تاریخی به آن استناد شود وهمان گونه که گفتم اولیه من از تحقیقات برای این کتاب ساخت فیلم سینمایی یا مستند سینمایی بود. هر چند که کتاب این تحقیقات هم برای من مایه برکات بسیاری شده است.
وی خاطرنشان کرد: در دوسال اخیر از سوی حوزه هنری و مرکز آفرینش های آستان قدس رضوی علاقه مند شدند که فیلمی از این کتاب تهیه کنند و ساخته شود که اگر این اتفاق بیافتد فکر می کنم اثری فاخر وارزشمند در مورد زندگی امام رضا (ع) ساخته خواهد شد. چون مردم ما شیفتگان حقیقی امام هشتم هستند وهر فیلمی سینمایی یا مستند خوبی که در خصوص این امام بزرگوار ساخته شود مورد استقبال قرار خواهد گرفت.
معاون امور آثار سينمايی و سمعی و بصری سازمان سينمايی تاکید کرد: ساخت فیلم از روی کتاب«جغرافيای حضرت امام رضا(ع)، از مدينه به مرو» فکر نمی کنم هزینه بالایی داشته باشد چون هستند فیلم هایی فاخری که تا کنون در سینمای ایران ساخته شده اند و بیشتر نسبت به این فیلم به لحاظ مالی بودجه صرف آنها شده است و می توان به راحتی این فیلم را تولید کرد. با وجود این من به هیچگاه ناامید نشدم چون خود صاحب اثر متولی کار است و خود امام هشتم به ساخت این فیلم کمک خواهد کرد.
این پژوهشگر سینما تاکید کرد: متاسفانه سینمای ایران در فیلم نامه نویسی مشکل دارد و این واقعیتی است که نمی توان آن را کتمان کرد . از طرفی ما مشکل فیلمنامه نویس هم داریم و این دو عامل باعث شدند که بحث تحقیق و پژوهش در سینمای ایران کمتر مورد توجه قرار گیرد و در نتیجه فیلم نامه خوب هم ما کمتر در سینمای ایران داشته باشیم و فیلم های ما به سمت تکرار مکررات بروند و مخاطب استقبال شایسته ای از آثار سینمایی نداشته باشد.