به گزارش هنرنیوز به نقل از روابط عمومی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی،سید عباس صالحی، معاون امور فرهنگی در این جلسه با اشاره به اهمیت دفتر مطالعه و برنامهریزی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: دفتر مطالعات و برنامهریزی یکی از بخشهای حساس و قابل توجهی است که به عنوان یک عقبه فکری و پژوهشی باید در کنار معاونت حضور داشته باشد. تلاشهای زیادی برای باقی ماندن این دفتر شد. با مطالعاتی که انجام شد و اهتمام آقای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بعد از چند ماه نهایتا تثبیت این دفتر اتفاق افتاد.
وی با اشاره به وظاف این دفتر گفت: دفتر مطالعات فرهنگی چندین وظیفه اساسی دارد که در گذشته نیز به آنها پرداخته شده است. بخش اول طرح برنامههای سالانه، بلند مدت و میان مدت و کمک به تدوین برنامههای فرهنگی است.
صالحی در ادامه گفت: بخش دوم وظایف این دفتر نیز ارزیابی و نظارت برنامههای فرهنگی اجرا شده است. ارزشیابی و تحقیق درباره روند اجرا شدن این برنامهها نیازمند فعالیت این مجموعه است. سومین وظیفه این دفتر نیز انجام مطالعات پژوهشی است. این بخش از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا اگر طرحها و برنامهها پشتوانه پژوهشی نداشته باشند، برنامهها و اقدامات بیهوده خواهد بود. پژوهش در حوزه بازار اقتصاد چاپ و نشر و دیپلماسی فرهنگی از جمله این موارد است.
معاون امور فرهنگی با اشاره به ترویج کتابخوانی در کشور گفت: ترویج کتاب و کتابخوانی یکی دیگر از دغدغههایی است که مقام معظم رهبری و بزرگان فرهنگی همواره در سخنان خود به آن اشاره داشتهاند. مطالعات، مباحثات، گفتوگوهایی باید انجام شود تا بتوانیم بر اساس آنها به برنامهریزی در این زمینه اقدام کنیم. همچنین یکی دیگر از وظایف این دفتر آینده پژوهی است. اولویت شناسی و مساله شناسی نیز از دیگر مواردی است که در باره آنها پژوهش و مطالعه صورت گیرد و نیازمند عقبه علمی و پژوهشی قبل از انجام برنامهریزی است. حمایت از طرحها و تالیفات ارزشمند از دیگر وظایف این دفتر محسوب میشود. این موارد از اهم وظایف این دفتر محسوب میشوند.
صالحی با اشاره به انتخاب علی اصغر سید آبادی به عنوان مدیر کل دفتر مطالعات و برنامهریزی گفت: طبعا این نگاه موجب آن شد تا باز آرایشی در نیروها صورت گیرد. تخصص در حوزه کاری و تجربه افراد یکی از مهمترین اولویتهای من برای انتخاب افراد است. جناب آقای سیدآبادی یکی از افرادی است که بیش از ۴۰ کتاب تالیف کرده است و بیش از ۱۰۰ مقاله علمی را به چاپ رسانده است. در حوزه کودک و نوجوان نیز وی آثاری داستانی و علمی و پژوهشی انجام داده است. امیدوارم که با حضور آقای سید آبادی در دفتر مطالعات و برنامهریزی اتفاقات خوبی در این دفتر بیفتد.
امیرزاده: معاونت امور فرهنگی به دنبال شفاف سازی فعالیتهای فرهنگی است
همایون امیرزاده، مشاور علمی، فرهنگی و مدیریتی معانت امورفرهنگی در این جلسه با اشاره به اقدامات معاونت امور فرهنگی در دوره جدید گفت: معاونت امور فرهنگی در دوره جدید در پی آن بوده است تا فعالیتهای این معاونت را شفاف کند. در اولین گام برای اولین بار هیات خرید کتاب معرفی شدند. همچنین در دومین گام مصوبات شورای خرید کتاب بر روی سایت قرار گرفت.
وی افزود: امروز هم مدیرکل دفتر مطالعات، برنامهریزی و کتابخوانی پس از چند ماه تلاش معرفی شد و امید میرود تا با حضور آقای علی اصغر سید آبادی شاهد تحول در حوزه پژوهش و برنامهریزی در حوزه فرهنگ باشیم.
سید آبادی: برنامهریزیهای فرهنگی باید بر اساس سندهای بالادستی انجام شود
علی اصغر سید آبادی در مراسم معارفه خود به عنوان مدیرکل دفتر مطالعات، برنامهریزی و کتابخوانی با اشاره به اهمیت این دفتر گفت: هر نوع برنامهریزی در حوزه فرهنگ نیازمند داشتن تصویر دقیقی از شاخصهای فرهنگی و چشم انداز موجود است. باید چالشها و مسایل را شناسایی کنیم و پس از شناسایی مسائل به برنامهریزی اقدام کنیم. برای این کار نیازمند همکاری دوستان داخل و خارج از مجموعه وزارت ارشاد هستیم زیرا در غیر این صورت باعث اتلاف منابع خواهیم شد.
وی افزود: با توجه به کمبود منابع و محدودیت منابع نیازمند آن هستیم برنامهریزیها با توجه به سندهای بالا دستی انجام شود. امیدورام که با حمایت آقای صالحی و با توجه به نگاه پژوهشی که در دوره جدید حاکم شده است بتوانیم عملکرد خوب و قابل قبولی داشته باشیم.
بر اساس این گزارش، در پایان این مراسم نیز مصطفی امیدی، مدیرکل پیشین دفتر مطالعات و برنامه ریزی با حکم سید عباس صالحی معاون امور فرهنگی به عنوان دبیر هیات خرید کتاب معاونت امور فرهنگی منصوب شد.