گزارش هنر نیوز از چهارمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد؛/۲/
وزیر ارشاد: روحیه ارزشمند نقادی را باید از جلال آل احمد آموخت
سید محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: جایزه جلال آل احمد طبق موصبه شورای عالی انقلاب فرهنگی به صورت سالیانه است.
تاريخ : شنبه ۵ آذر ۱۳۹۰ ساعت ۱۶:۰۱
به گزارش هنرنیوز حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم چهارمین
” تفاوت این دوره با دوره های قبل این است که در دوره های پیشین اغلب اثری برای نفرات اول ا قابل تقدیر شناخته نمی شد اما این دوره به همت داوران و ارتقای آثاراین امکان فراهم شد “
دوره جایزه جلال آل احمد، این جایزه را از افتخارات معاونت فرهنگی وزارت ارشاد دانست و گفت: برای پیشرفت ادبیات در کشور جوایزی چون جایزه جلال آل احمد ضروری است.
وی با بیان این مطلب افزود: در سال ۸۴ مصوبهای به تصویب رسید که جایزه جلال هر ساله اجرایی شود اما وقفهای در آن به وجود آمد ولی پس از آن از سال ۸۸ به بعد،هر ساله این دوره از جایزه به موقع برگزارشده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن اشاره به دوره چهارم این جایزه اظهار داشت: همه دوره های این جایزه در دولت دهم بوده است لیکن تفاوت این دوره با دوره های قبل این است که در دوره های پیشین اغلب اثری برای نفرات اول ا قابل تقدیر شناخته نمی شد اما این دوره به همت داوران و ارتقای آثاراین امکان فراهم شد.
حسینی سیر تحولات جلال را یادآور آیات قرآن کریم درباره حضرت ابراهیم
” جلال روحیه نقادی ارزشمندی داشت و بدون ملاحظه نقد می کرد،حتی با وجودآنکه در شرایط پر تنش ساسی و اجتماعی قرار داشت “
(ع) برشمرد و تاکید کرد: حضرت ابراهیم (ع) برای هدایت مردم فرمود: این ستاره ها در شب تاریک درخشش و زیبایی دارد .خداوند و رب من است. جلال آل احمد نیز مراحلی را طی کرد تا بگوید ازمریدان کسروی است، امثال جلال آل احمد در این مسیر گام برداشتند تا به مردم عشق داشته باشند چرا که از وضع موجود راضی نبوده و تصور میکرد برخیها نمی توانند در شرایط موجود در جامعه تحولی را که ضرورت آن است ایجاد کنند.
وی افزود: جلال آل احمد از جنس مردم و هم زیست آنها بود، او به دنبال حقیقت بود و این خصلت وی باعث جدایی او از
” پیشرفت ادبیات در کشور انتقال دهنده فرهنگ اصیل ایران اسلامی به مردم در سراسر جهان است “
برخی از افراد شد و به نوعی جلال دارای ویژگیهای بسیاری بود.
حسینی با نگاهی بر شرایط اجتماعی دوران جلال بیان داشت: جلال روحیه نقادی ارزشمندی داشت و بدون ملاحظه نقد می کرد،حتی با وجودآنکه در شرایط پر تنش سیاسی و اجتماعی قرار داشت.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در خاتمه خاطر نشان نمود: پیشرفت ادبیات در کشور انتقال دهنده فرهنگ اصیل ایران اسلامی به مردم در سراسر جهان است و راهی است تا فرهنگ کشورمان در زیباترین قالب به نسل های بعدی تقدیم شود.