كتاب مربي؛ مجموعهاي براي توليد محتوا
تاريخ : چهارشنبه ۱۷ شهريور ۱۳۸۹ ساعت ۱۲:۴۱
مجموعه دو جلدي «كتاب مربي» با هدف توليد محتواي فعاليتهاي مراكز آموزشي پيشدبستاني و با نگاهي به كتاب راهنماي برنامه و فعاليتهاي آموزشي و پرورشي دوره پيشدبستاني به قلم نبيالله صادقيان و شيرين برزين منتشر شد.
به گزارش هنر نیوز ،مديرمسوول انتشارات شورا، ناشر اين مجموعه، با اعلام اين خبر به ايبنا، گفت: اين كتاب با هدف آشنايي مربيان و توليدكنندگان با چگونگي فرايند توليد محتواي آموزشي و با بهرهگيري از تجارب كارشناسان دفتر برنامهريزي و تاليف كتابهاي درسي تدوين شده است.
فتحالله فروغي افزود: اين مجموعه در پنج جلد پيشبيني شده كه سه جلد نخست اين مجموعه به تبيين بخشهاي نخست تا سوم راهنما اختصاص دارد.
وي با اشاره به ويژگيهاي كتاب اظهار داشت: مطالب جلد نخست اين مجموعه با عنوان «آشنايي با راهنماي برنامه درسي دوره پيشدبستاني» به گونهاي تدوين شده تا مربيان را از چارچوب انتظارات ملي در سطح مراكز آموزشي و آنچه كودكان بايد ياد بگيرند، آگاه سازد.
فروغي با ارايه توضيحاتي درباره اين كتاب عنوان كرد: در اين كتاب اصول حاكم بر تهيه محتواي آموزشي مرور، سپس ابعاد رويكرد برنامه، حد يادگيري، چارچوب محتوا و فعاليتهاي ياددهي مطرح شدهاند.
وي تصريح كرد: در جلد دوم اين مجموعه كه همزمان با جلد نخست منتشر شد، ويژگيهاي كودكان دوره پيشدبستاني معرفي شده تا مربيان درباره ويژگيهاي كودكان شامل ابعاد ديني، جسمي، كلامي، اجتماعي، ذهني و عاطفي بيشتر بدانند.
مدير مسوول انتشارات شورا با بيان اين كه مباحث شناختي رشد كودكان در اين جلد گنجانده شدهاند، يادآور شد: در اين مبحث، مفهوم كلي رشد و عوامل تاثيرگذار بر آن بيان، سپس ابعاد و جنبههاي اساسي رشد مشتمل بر رشد ديني، جسماني و ... از حيث ويژگيها و چگونگي كمك به جنبههاي مختلف آن بيان ميشوند.
به گفته فروغي، بررسي كاربرد و اثر فعاليتهايي مانند قصه، شعر، بازي، نقاشي و ... در رشد همه جانبه كودك نيز از ديگر مباحث كتاب به شمار ميآيد.
وي از انتشار جلد سوم مجموعه با عنوان «آشنايي با نحوه تهيه و ارزيابي محتواي آموزشي دوره پيشدبستاني» در ماه آينده خبر داد و گفت: مطالب اين كتاب با هدف شناخت بيشتر مربيان از چگونگي تهيه محتواي آموزشي تدوين شدهاند.
فروغي ادامه داد: در اين كتاب نيز نويسندگان مراحل برنامهريزي يك واحد يادگيري را ارايه و سپس اجزاي آن مشتمل بر چگونگي نيازسنجي، تهيه شبكه مفهومي و تهيه جداول اهداف و انتظارات را بيان كردهاند.
وي با اشاره به ديگر مباحث اين كتاب افزود: چگونگي توليد فعاليتهاي يادگيري مثل قصه، بازي، نقاشي، كاردستي و ...، همچنين چگونگي ارزيابي محتواي آموزشي توليد شده با سه دسته معيار نظير؛ ابعاد فني، اجرايي و برنامهريزي بيان ميشود.
مدير مسوول انتشارات شورا همچنين از انتشار جلد چهارم و پنجم مجموعه تا پايان سال جاري خبر داد و اظهار داشت: آشنايي با طراحي و توليد محتواي زبان آموزي در مناطق دو زبانه و آشنايي با طراحي و توليد محتواي انس با قرآن كريم از سوي كارشناسان و پژوهشگران نيز در دست بررسي قرار دارند.