برگزاري جشنواره‌اي جهاني براي برنامه‌هاي بي‌كلام در راديو
گفت‌وگو با مدير برنامه‌ريزي اتحاديه راديو و تلويزيون‌هاي آسيا و اقيانوسيه ؛
برگزاري جشنواره‌اي جهاني براي برنامه‌هاي بي‌كلام در راديو
مدير برنامه‌ريزي اتحاديه راديو و تلويزيون‌هاي آسيا و اقيانوسيه (ABU) از برگزاي جشنواره‌اي تحت عنوان «آواها» خبر داد.
 
تاريخ : سه شنبه ۹ خرداد ۱۳۹۱ ساعت ۱۰:۵۴


تاكشي دوكي در پاسخ به پرسشي درباره‌ي برنامه‌ريزي ABU در توليد برنامه‌هاي مشترك راديويي بين كشورهاي آسيا و اقيانوسيه، تاكيد كرد:‌ به دليل تفاوت زبان‌هايي كه در كشورهاي مختلف آسيا وجود دارد، در حال حاضر،‌ امكان ساخت برنامه‌هاي مشترك را نداريم اما درصدد برگزاري جشنواره‌اي با عنوان «آواها» (Songs) هستيم تا برنامه‌هاي مختلف راديويي را كه بي‌كلام هستند و احتياجي به ترجمه ندارند را در آن شركت دهيم.
او كه در جريان برگزاري جشنواره بين‌المللي راديو در ايران حاضر شده بود، در ادامه با توضيح اين كه اتحاديه راديو و تلويزيون‌هاي آسيا و اقيانوسيه، بيش از ۲۰۰ عضو در سراسر قاره آسيا دارد و هم راديو و هم تلويزيون را تحت پوشش قرار مي‌دهد، درباره‌ي ساير برنامه‌ريزي‌هاي ABU در سال ۲۰۱۲، خاطرنشان كرد:‌ ما تصميم‌هايي براي برگزاري جشنواره‌هاي ديگري هم داريم؛ مثلا مجمع عمومي ABU در اكتبر امسال ـ پنج ماه ديگر ـ برگزار مي‌شود. اعضاي راديو هم در اين مجمع شركت مي‌كنند و ما درباره‌ي مسايلي مثل راديو و آينده‌ي آن به بحث و گفت‌و‌گو مي‌نشينيم و مي‌توانيم ايده‌هايمان در اين زمينه به اشتراك بگذاريم.
اين مدير رسانه‌يي در اي بي يو، همچنين گفت: IRIB(صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران) هم كه يكي از اعضاي ماست و از اجتماعات ما حمايت مي‌كند، در گردهم‌آيي ماه اكتبر هم صداوسيماي ايران حضور خواهد داشت.
مدير برنامه‌ريزي ABU، درباره‌‌ي برگزاري دوازدهمين جشنواره بين‌المللي صدا كه در زيباكنار برگزار شد، نيز گفت: من فكر مي‌كنم اين قبيل اجتماعات و برنامه‌ها براي راديو و تبليغات آن بسيار مفيد است؛ چون در حال حاضر، راديو در رقابت با رسانه‌هاي جديد دچار چالش بزرگي شده است و ما بايد تجربيات و آينده خودمان را با ديگر اعضا به اشتراك بگذاريم؛ چرا كه آن‌ها مي‌دانند بايد فضاهاي جديدي براي گسترش راديو پيدا كنند. به همين دليل ما خيلي خوشحال هستيم كه IRIB چنين فستيوال‌هايي برگزار مي‌كند.
تاكشي دوكي افزود: چنين رويدادهايي براي همكاري و مشاركت بسيار مفيد هستند. در قرن بيست و يكم همه به آينده راديو فكر مي‌كنند و براي همين است كه برگزاري جشنواره‌ها و فستيوال‌ها بسيار مهم هستند. ABU در تلاش است كه آدم‌هاي راديويي را دور هم جمع كند تا درباره آينده‌شان تصميم بگيرند.
او در ادامه‌ي اين گفت‌وگو، درباره‌ي چالش‌هاي يش‌روي راديو در مقابل رسانه‌هاي نوظهوري مثل پادكست و اينترنت، تاكيد كرد: در حال حاضر،‌ اين چالش وجود دارد و بايد با همفكري هم، براي آن راهي پيدا كنيم و راديو را براي ورود به عرصه‌هاي جديدتر آماده كنيم.
مدير برنامه‌ريزي اتحاديه راديو و تلويزيون‌هاي آسيا و اقيانوسيه كه اهل كشور ژاپن است، درباره‌ي وضعيت راديو در اين كشور، گفت: من به طور دقيق نمي‌دانم چند شبكه در راديويي در ژاپن فعاليت مي‌كنند. ما چند شبكه دولتي و چندين شبكه‌ي خصوصي داريم كه مستقلا به توليد و ارسال برنامه مي‌پردازند.

کد خبر: 41553
Share/Save/Bookmark