فیلم‌های ارزشی حمایت نمی‌شوند
انسیه شاه حسینی در گفتگو با هنرنیوز:
فیلم‌های ارزشی حمایت نمی‌شوند
یک کارگردان سینمای ایران گفت: بدترین ظلمی که به فیلم های ارزشی می شود این نیست که این نوع فیلم ها نمی فروشند یا با مخاطب ارتباط برقرار نمی کنند بلکه این است که این نوع فیلم ها به دلیل عدم حمایت های دولتی ، اصلا دیده نمی شوند.
 
تاريخ : يکشنبه ۸ تير ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۲۰
انسیه شاه حسینی بانوی کارگردان سینمای ایران درگفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز در مورد بسته حمایتی دولت از سینمای ایران که چند روز قبل از سوی رئیس سازمان سینمایی ارائه شد افزود: من متاسفانه از چگونگی این بسته حمایت دولت خبر ندارم و این هم به این دلیل است که من حدود شش سالی است که هیچ گونه ارتباطی با بنیاد سینمایی فارابی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ندارم به این خاطر که تهیه کننده کارهای من، خودش جور این گونه ارتباط ها را می کشیده است و نیازی نبوده که من با فارابی و وزارت ارشاد ارتباط مستقیمی داشته باشم.
وی اضافه کرد: من سالها است که با هیچ مدیر فرهنگی کشور ارتباط و قرار ملاقاتی نداشتم. لذا از ارائه دفترچه هایی که معمولا معاونت های سینمایی در هر دوره ای برای فیلمسازان صادر می کنند خبری ندارم.اما به طور کلی معتقدم که باید همه نهادهای سینمایی دولت همچون بنیاد سینمایی فارابی ، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی و دیگر نهادهای دولتی به فیلمسازان کمک کنند و فیلم های خوب و ارزشی را مورد حمایت خود قرار دهند.
کارگردان فیلم سینمایی« زیباتر از زندگی » ادامه داد: معتقدم حمایت های دولتی از فیلمسازان باید از مرحله نگارش فیلمنامه تا مرحله تولید ، اکران و حتی هنگامی که فیلم وارد شبکه نمایش خانگی هم می شود ادامه داشته باشد.
این کارگردان سینمای ایران با اشاره به سیاست های سینمایی در دهه ۶۰ و ابتدای دهه ۷۰ تصریح کرد: در این دوران ما شاهد سیاست های خوبی در حوزه سینما بودیم که به گفته بسیاری از فیلمسازان، دوران خوبی بود به گونه ای که وقتی فیلمنامه ای به بنیاد سینمایی فارابی ارائه می شد آن فیلمنامه با دقت مورد بررسی قرار می گرفت و فیلمنامه های ارزشی از حمایت های خوبی برخوردار می شدند و این حمایت ها از دادن وام به تهیه کننده گرفته تا حمایت در تولید ، اکران و حتی جشنواره فیلم فجر هم استمرار داشت.
کارگردان فیلم سینمایی « پنالتی» اظهار داشت: در آن دوران، فیلمنامه هایی که با توجه به مضمون آنان می توانست از فروش خوبی برخوردار باشد از سوی فارابی مورد حمایت آنچنانی قرار نمی گرفت چرا که خود این فیلم ها می توانستند هزینه های خود را تامین کنند. بنابراین اگر هم اکنون هم شاهد ارائه چنین سیاست هایی باشیم بی شک ، سیاست خوبی خواهد بود.
انسیه شاه حسینی گفت:معتقدم اگر فیلمنامه ای به لحاظ مضمونی دارای ارزش هایی باشد باید دولت از آن حمایت کند تا این گونه فیلم ها ساخته شوند تا بتوانند به مرور ، ذائقه مخاطب را از فیلم های سطحی به سمت فیلم های فاخر و ارزشی و فیلم هایی که حرفی برای گفتن دارند تغییرکنند.
وی افزود: بدترین ظلمی که به فیلم های ارزشی می شود این نیست که این نوع فیلم ها نمی فروشند یا با مخاطب ارتباط برقرار نمی کنند بلکه این است که این نوع فیلم ها به دلیل عدم حمایت های دولتی ، اصلا دیده نمی شوند. به عنوان مثال می توانم به فیلم سینمایی« پنالتی » ساخته خودم اشاره کنم که این فیلم اصلا مورد حمایت دولت قرار نگرفت. درحالی که اگر به سخنان مسئولین سینمایی کشور توجه کنیم همواره آنان از قهرمانان واقعی کشور یاد می کنند و فیلم « پنالتی » نیز در همین راستا ساخته شده بود.اما تاکنون این فیلم نه تنها از تلویزیون پخش نشده بلکه وارد شبکه نمایش خانگی هم نشده است.درحالی که معتقدم اگر فیلم پنالتی بعد از بازی فوتبال ایران و آرژانتین از تلویزیون پخش می شد آن لذتی که مردم از بازی فوتبال ایران و آرژانتین برده بودند را افزایش می داد .
کارگردان فیلم سینمایی « شب بخیر فرمانده » یاد آور شد: من بیشتر نگران آن طیف از تماشاگران هستم که همواره به دنبال فیلم های خوب هستند اما این فیلم ها با وجود ساخته شدن ، هیچگاه دیده نمی شوند.
انسیه شاه حسینی در مورد نگارش تازه ترین فیلمنامه خود با مضمون دفاع مقدس به نام « به کودکان شلیک نکنید» گفت: نگارش این فیلمنامه درحال حاضر به اتمام رسیده است و من در مرحله اولین بازنویسی این فیلمنامه هستم. لذا به محض پایان یافتن فیلمنامه آن را بلافاصله برای کسب پروانه ساخت به شورای پروانه ساخت ارائه خواهیم داد و تلاش می کنیم همین امسال این فیلم را به مرحله تولید برسانیم.
کد خبر: 72973
Share/Save/Bookmark