موضوعات خاص باعث تفاوت سینمای ایران با دیگر کشورها است
اظهار نظر چند داور و مهمان خارجی فیلم فجر؛
موضوعات خاص باعث تفاوت سینمای ایران با دیگر کشورها است
بیست داور در بخش بین‌‌الملل سی‌امین جشنواره فیلم فجر به داوری فیلم های در بخش‌های مختلفی از جمله جام جهان نما، جلوه گاه شرق و سینمای سعادت نشستند.
 
تاريخ : چهارشنبه ۲۶ بهمن ۱۳۹۰ ساعت ۱۰:۲۹
به گزارش هنرنیوز به نقل از روابط عمومی جشنواره فیلم فجر؛ بیست داور در بخش بین‌‌الملل سی‌امین جشنواره فیلم فجر به داوری فیلم های در بخش‌های مختلفی از جمله جام جهان نما، جلوه گاه شرق و سینمای سعادت نشستند و به جز ۵ داور ایرانی تمامی اعضای هیات داوران خارجی بودند که در روز ۱۸ بهمن ماه ایران را ترک گفتند. در این گزارش نظرات جالب و شنیدنی داوران بخش بین الملل سی امین دوره جشنواره فیلم فجر در مورد چگونگی برگزاری و کیفیت این دوره از جشنواره را می‌خوانید.

«دکتر بیجو» داور خوش نام هندی بخش سینمای آسیا در مورد آشنایی با سینمای ایران گفت: سینمای ایران را از قبل به خوبی می شناختم. من همه ی فیلم های ور بخش سینمای را دیده ام. مجید مجیدی را همه در هند می شناسند. فیلم های ایرانی خیلی ساده هستند به خاطر همین می شود آن ها را دنبال کرد.

«کای نینگ» سینمای آسیا که در دوره های گذشته موفق به دریافت سیمرغ بلورین جشنواره فیلم فجر و بسیاری دیگر از جشنواره های شده است در مورد شباهت ها و تفاوت های جشنواره فجر با دیگر جشنواره های بین المللی نیز معتقد است: «تفاوت های بسیاری بین این جشنواره و دیگر جشنواره ها وجود دارد. فرهنگ ایرانی در جای در جای این جشنواره به چشم می خورد و می توان فرهنگ ایرانی را کاملا از نزدیک حس کرد.

«وینفرد لوه» داور بین ادیان سنگاپوری که در بسیاری از جشنواره های بین المللی در آسیا و اروپا به عنوان داور حضور داشته است در مورد جشنواره فیلم فجر می‌گوید: در اینجا می توانم بگویم که در حقیقت یک شیرجه عمیق در فرهنگ ایرانی زدیم. ما همه‌ ابعاد مورد علاقه سینمای فیلمساران ایرانی را می بینیم.

«گوییدوکانونس» متخصص سینمای معنوی و رییس سازمان جهانی ارتباطات کاتولیک ها از بلژیک و داور بین ادیان گفت: خیلی برایم جذاب است که می توانم در اینجا دنیا را از نگاه یک ایرانی ببینم و در خارج از اینجا ایران را از نگاه دنیا واقعا عالی است.

«بوجیدار مانوف» داور مشهور بلغارستانی در بخش جام جهان نما که تا در جشنواره های بسیاری به عنوان داور حضور داشته و یکی از برگزار کننده های جشنواره فیلم صوفیه نیز هست در نخستین روز حضورش در جشنواره گفت: شهر تهران، مردم و جشنواره من را تحت تاثیر قرار داد. مانوف هنگام ترک تهران به عنوان آخرین جمله گفت: جشنواره خیلی پر باری بود. امیدوارم امسال ایران برنده جایزه فیلم خارجی اسکار باشد.

«عبدالرشیدف» داور روس بخش جام جهان نما در مورد فیلم های جشنواره فیلم فجر اینچنین اظهار نظر کرد: برای من حضور زنان در سینمای شما بسیار جذاب است، بهتر است مردها بروند خانه و همین زن ها فیلم بسازند، فیلمسازهای بسیار خوبی هستند و یک سینمایی خلق کرده اند به نام سینمای کارگردان های زن. در ایران سالانه ۱۰۰ فیلم ساخته می شود و این عالی است و من مطمئن هستم سینمای ایران آینده بسیار خوبی خواهد داشت.

«سنا بقالی» داور مراکشی سینمای سعادت و مجری یکی از پر بیننده ترین برنامه های تلوزیویونی در کازابلانکا درمورد سینمای ایران گفت: موضوعات سینمای ایران خاص است و همین سینمای ایران را با دیگر سینماهای دنیا متفاوت می‌سازد. به نظرم سینمای ایران آینه فرهنگ این کشور است. پیش از آنکه به ایران بیایم تصور دیگری از این کشور داشتم اما پس از ورود فهمیدم که تفاوت ما با ایرانی‌ها فقط در ظاهر است و حس می‌کنم در خانه خودم هستم.

«سرجو ماچادو» داور برزیلی بخش جام جهان نما در گفتگویی درباره تاثیر سینماگران ایرانی بر کارگردانان برزیلی معتقد بود: برخی کارگردانان برزیلی همچون والتر سیلس در فیلم های خود از جمله ایستگاه مرکزی تحت تاثیر شیوه‌های کارگردانان ایرانی ، در بازی گرفتن از کودکان، از فیلم سازان ایرانی الگو گرفته اند.

«ژولیان پلیسه» عضو هیئت انتخاب در مورد کیفیت برگزاری جشنواره فیلم فجر اینچنین نظر می‌دهد: ذهنیت باز و آمادگی مسئولان جشنواره برای پذیرفتن پیشنهادها و فیلم‎ها را مهم‌ترین و بهترین ویژگی آنها دانست.

«عثمان سیناف» كارگردان ، توليدكننده و فيلمنامه نويس مشهور تركيه در خصوص سینمای ایران می‌‌گوید: بازيگران ايراني فوق العاده به كارگردان خود اعتماد مي كنند و بالطبع كارگردانان از بازيگران خويش انرژي و نيروي مثبت گرفته و در نتيجه كارهاي هيجان انگيز و موفق به وجود مي آيد. بازيگران ايراني كه امكان آشنايي با آنها را داشتم نسبت به بازيگران تركيه پر هيجان تر و با انگيزه تر بوده و به كارگردان هاي خود بيشتر احترام مي گذاشتند.

«کلر دابین» مشاور فیلمنامه و ویراستار استرالیایی که تا کنون با آژانس های مشاوره هنری، نویسندگان و تهیه کنندگان مختلفی در استرالیا، نیوزلند و انگلیس همکاری کرده است و در این دوره از جشنواره فیلم فجر عضو هیئت داوران بخش جام جهان نما است در مورد جشنواره فیلم فجر می گوید: علی رغم این که جشنواره فیلم فجر نسبت به دیگر جشنواره‌های جهانی فیلم از جمله جشنواره‌های کن و برلین کوچک‌تر است، اما حضور فیلم‌های برجسته جهانی از جمله رودخانه لندن و پادشاه جزیره شیطانی از نکات قابل توجه برای ایشان است. علاوه بر این حضور فیلم های بسیار خوب آسیایی و منطقه ای فرصت مناسبی را برای مخاطبین ایجاد می کند تا با سینمای این ناحیه نیز آشنا شوند.

«آلن برونه» داور بخش سینمای آسیا که بطور کامل با سینمای ایران آشنایی دارد و سابقه ساخت فیلم در ایران را نیز دارد در مورد سینمای ایران معتقد است: علاقه زیادی به سینمای ایران دارد و حتی خود را یک متخصص سینمای ایران می داند. وی همچنین اعلام داشت که بیست سال است که با سینمای ایران همکاری می کند و کارگردان مورد علاقه ی وی رخشان بنی اعتماد است.


کد خبر: 37323
Share/Save/Bookmark