سید ضیاء هاشمی در گفتگو با هنرنیوز:
روزنامه «بانی فیلم» دنبال باج خواهی است!
رئیس جامعه صنفی تهیه کنندگان گفت: مشکل آقای داودی مدیرمسئول روزنامه بانی فیلم، مشکل مالی است و معتقد است که هر کسی که در سینما فعالیت میکند حتما باید از ایشان روزنامه بخرد. در حالی که ما روزنامه بانی فیلم را یک روزنامه زرد میدانیم و بر این باوریم که این روزنامه هیچ ربطی به سینما ندارد. لذا با صراحت اعلام میکنیم که ما به ایشان باج نمیدهیم چرا که معتقدیم سینما محل گرفتن باج گرفتن نیست.
تاريخ : سه شنبه ۵ آذر ۱۳۹۲ ساعت ۱۲:۱۹
سید ضیاء هاشمی رییس جامعه صنفی تهیه کنندگان در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز در واکنش به مطلب روزنامه بانی فیلم که طی گزارشی نوشته است این جامعه صنفی به دلیل نداشتن مجوز از وزارت کشور حدود ۲ سال و ۵ ماه فعال بوده است و باید فعالیت آن متوقف شود افزود: متاسفانه آقای داودی مدیر مسئول روزنامه بانی فیلم، تا کنون خیلی تلاش کرده از زمانی که من در فارابی، خانه سینما و هم اکنون که در جامعه صنفی تهیه کنندگان هستم بتواند روزانه ۱۰۰۰ نسخه روزنامه اش را به ما بفروشد ولی ما هیچ گاه این روزنامه زرد را نخریدیم لذا از همان زمان، دشمنی دیرینه ای با ما دارد. بنابراین سعی می کند هر کسی که علیه ما و جامعه صنفی تهیه کنندگان سخن پراکنی می کند آن مطالب را در روزنامه اش منعکس کند. مثل نوشته ای که چند روز قبل در روزنامه ایشان نوشته شده مبنی بر اینکه جامعه صنفی تهیه کنندگان بیش از دو سال و ۵ ماه است که بدون مجوز از وزارت کشور فعالیت می کند و باید منحل شود که کذب محض است.
وی اضافه کرد:البته ما در قبال کارهای ایشان سعه صدر داشتیم اما می توانیم ۱۰۰ مورد از اتهاماتی که از طریق روزنامه بانی فیلم تا کنون به ما زده شده از این روزنامه شکایت کنیم.
این تهیه کننده سینمای ایران در مورد ادعای این روزنامه که به نقل از احمد بخشایش عضو کمیسیون صدور پروانه اصناف و احزاب مجلس شورای اسلامی بیان شده که این جامعه مجوز ندارد ادامه داد: اتفاقا ما ۲ مجوز داریم یکی از وزارت کشور و دیگری از وزارت ارشاد، ضمن اینکه جامعه صنفی تهیه کنندگان ثبت شرکت های تجاری شده است و تنها صنفی است که قبل از تاسیس خانه سینما و یا هر جای دیگری،ثبت قانونی شده است.
رییس جامعه صنفی تهیه کنندگان تصریح کرد: تعجب می کنیم از یک نماینده مجلس شورای اسلامی که در بی اطلاعی کامل شروع به حرف زدن می کند این درحالی است که به نظر می رسد ایشان هیچ اطلاعی از موضوع ندارد و تنها یک عضو کمیسیون صدور پروانه اصناف و احزاب است؛ ایشان تاکنون در چندین جلسه این کمیسیون حضور داشته است که اینگونه با صراحت نسبت به جامعه صنفی تهیه کنندگان حرف می زند؟ضمن اینکه حق شکایت از ایشان و دیگران برای ما همچنان محفوظ است.
به گفته وی جامعه صنفی تهیه کنندگان،اولین صنف بعد از انقلاب است که با نام«مجمع تولید و توزیع کنندگان»در سال ۶۷ به ثبت رسیده است.
سید ضیاء هاشمی با اشاره به بخشی از فعالیت های جامعه صنفی تهیه کنندگان خاطر نشان کرد:این جامعه صنفی جدا از اینکه برای سینمای ایران فعالیت های گسترده ای داشته است.برای همه اهالی سینما،کارت هدیه مالی گرفته است. دریافت بیمه طلایی فاخر برای همه اهالی سینما یکی دیگر از فعالیت های این صنف محسوب می شود.بدون اینکه سینماگران،هیچ هزینه ای بپردازند – تنها هزینه کارمزد آن را پرداخت کرده اند –در حالی که این تسهیلات،برای اولین بار است که برای اهالی سینما بدون هیچ هزینه ای انجام می گیرد.
وی اضافه کرد:در دو سال گذشته مسئولیت پروانه ساخت و مجوز دفاتر پخش و همچنین شورای صنفی اکران که یکی از دغدغه های سینمای ایران بوده است را ساماندهی کردیم و با توجه به مشکلات عدیده ای که کشور داشته است خوشبختانه تا کنون سینمای بی رونقی نداشتیم و تقریبا وضعیت برای سینما،وضعیت نسبتا مناسبی بوده است.
این سینماگربا بیان اینکه اتهاماتی که برخی ها به جامعه صنفی تهیه کنندگان می زنند ناشی از کینه جویی است که با این جامعه صنفی دارند یاد آورشد: همان هایی که به ما اتهام می زنند سال ها است که نتوانستند برای صنف تهیه کنندگان قدمی بردارند. سال ها همه آدم هایی که در اتحادیه بودند در ساختمان اجاره ای فعالیت کردند در حالی که جامعه صنفی تهیه کنندگان دارای یک ساخت خوب،فاخر و ارزشمندی است که به همه اعضای خود رسیدگی می کند.بنابراین حسادت یکی از دلایل اتهاماتی است که به جامعه صنفی تهیه کنندگان وارد می کنند.
وی با اشاره به روزنامه بانی فیلم که مبادرت به درج مطالبی بر علیه جامعه صنفی تهیه کنندگان می کند گفت: مشکل آقای داودی مدیرمسئول روزنامه بانی فیلم، مشکل مالی است و معتقد است که هر کسی که در سینما فعالیت می کند حتما باید از ایشان روزنامه بخرد. در حالی که ما روزنامه بانی فیلم را یک روزنامه زرد می دانیم و بر این باوریم که این روزنامه هیچ ربطی به سینما ندارد. لذا با صراحت اعلام می کنیم که ما به ایشان باج نمی دهیم چرا که معتقدیم سینما محل گرفتن شِیتِیل گرفتن نیست.
هاشمی در پاسخ به این سوال که چرا شما با اتحادیه تهیه کنندگان سینمای ایران تعامل و تجمیع نمی کنید اظهار داشت:آنان تمایلی به تجمیع با ما ندارند چرا که دو دستگی به نفع آنان است چون هنگامی که دو دستگی باشد آنان می توانند از حوزه هنری یا شهرداری بابت ساخت فیلم،پول های هنگفتی بگیرند لذا وقتی که اتحادیه با ما تجمیع شود دیگر این آقایان نمی توانند این پول ها را بگیرند.سوال من این است که آقای حامد محمدی بر اساس کدام قاعده و قانون توانسته است پروانه ساخت بگیرد؟ آیا غیر از بهره گیری از رانت پدرش؛ می توانست به چنین امتیازی دست پیدا کند؟ بی شک یک کارگردان هم، به جای او برایش کارگردانی می کند تا او کارگردان شود. مگر ایشان رزومه دارد که توانسته است مجوز کارگردانی بگیرد؟ ایشان تا حالا حتی یک فریم فیلم هم نساخته است.بنابراین اگر آنان با جامعه صنفی تهیه کنندگان تعامل کنند از این گونه رانت ها محروم خواهند شد پس معلوم است که با ما تجمیع نخواهند کرد.