همه چيز درباره رشوه خواري شرکت زیمنس در زندگینامه مدير سابق شركت
تاريخ : شنبه ۲ بهمن ۱۳۸۹ ساعت ۱۴:۰۳
«هاینریش فون پیرر» مدیر سابق شركت «زيمنس» زندگینامه خودنوشت خود را با عنوان «اوج توفانها» در شهر برلین رونمایی کرد.
به گزارش هنرنیوز به نقل از ایبنا و خبرگزاری آلمان، اين نخستين حضور چشمگير «هاینریش فون پیرر» كه به دليل مدیريت طولاني مدت خود بر كمپاني زيمنس به «آقاي زيمنس» مشهور شده پس از توافق با کارفرمایان سابق خود برای جبران خسارت میلیونی این شرکت بود.
او در این کتاب انتقادهايی را که در مورد رشوهخواری به او وارد شده، رد کرده و از برخورد بدی که با او شده گلهگذاری کرده است. این مدیر باسابقه در این کتاب نوشته است «زیمنس» در آن زمان به صورت کتبی به او اطلاع داد که وی دیگر اجازه استفاده از جایگاههای شرکت را ندارد و اين براي او دست کمی از بازداشت خانگی نداشت. او تنها مدیر با سابقهای بود که این چنین با ممنوعیت مواجه شد، با وجود اینکه قبلا به او قول مساعد داده شده بود که می تواند از دفتر کار و راننده استفاده کند.
«پیرر» که از سال 1992 تا 2005 در شرکت «زیمنس» در راس قدرت بود، در 26 ژانویه (5 دی) 70 ساله میشود. او همواره به رد این مسايل پرداخته بود که یک مشاجره شخصی در رسوایی بر سر بازارهای سیاه و پرداختی مشکوک برای دستیابی به قراردادهایی در خارج، این شرکت را در عمیق ترین بحران خود پرتاب کرده بود.این مقام مسئول در مقابل این حملات تنها مسئولیت سیاسی آن ها را پذیرا شده بود.
شرکت «زیمنس» نیز با رد انتقادهاي «پیرر» اعلام کرد وقتی آقای پیرر مدام در مورد بازداشت خانگی صحبت میکند، قدری به نظر عجیب ميرسد در حالي كه چنین چیزی نیست و شرایط برای او و دیگر اعضای سابق هیات مدیره یکسان بوده و هیچ مدیر قدیمی بر مبنای صلاحدید خودش به راحتی به محل پیشین کاری خود، اداره، محل غذاخوری و دیگر مکان ها وارد و از آن خارج نمیشود.
در جریان بزرگترین رسوایی مالی تاریخ اقتصاد کشور آلمان در مجموع 1،3 میلیارد یورو در بازار سیاه رد و بدل شد و برای نیل به قراردادهای سودمند خارجی مورد استفاده قرار گرفت.شرکت برای جبران این رسوایی مبلغ 2،5 میلیارد یورو را برای اجیر کردن وکلا، هزینههای مشاوره، جریمه و پرداخت تتمه مالیات هزینه کرد.
اين در حالي است كه از روز پنج شنبه 20 ژانویه (30 دی) «توماس گانزویندت» مدیر اصلی سابق «زیمنس» به عنوان بلندپایهترین مدیری که این شرکت تا کنون به خود دیده، در ارتباط با این رسوایی در مقابل دادگاه حضور يافت.
«پیرر» در این کتاب می نویسد تنها به این دلیل به توافق تن داد كه ميخواست از ادامه درگیری قضایی طولانی مدت با «زیمنس» جلوگیری کند. وی اطلاعیه دادستانی را در خصوص جریمه پذیرفته بود تا حرکت نهایی را با زیمنس انجام دهد و به زندگی عادی و مستقل بازگردد.
«پیرر» در مصاحبه ای با نشریه «فرانکفورتر آلگماینه» اظهار کرد که او درباره بازار سیاه شرکت هیچ اطلاعی نداشت و سخنگوی دادستانی مونیخ این امر را مور تایید قرارداده است.بدین ترتیب محاکمه علیه کسانی ادامه پیدا خواهد کرد که در اين زمينه نقشي ایفا کردهاند.
به گفته این مدیر سیستمی که در زمان او برای جلوگیری از رشوه خواری در شرکت وجود داشته ، جوابگوی چگونگی اوضاع و احوال بود و او به شخصه هرگز با مشتریانی با موضوع رشوه دهی مواجه نشده بود. «پیرر» در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است شرکتی که در همه جهان فعال است و حدود 100 هزار کارمند دارد، بدون فساد مالی کار کند و اشراف خود را در این زمینه از دست ندهد گفت: زیمنس میگوید که اینگونه است.این یک بیان کاملا روشن و بدون ابهام است.