نگاهی به مجموعه تلویزیونی «سه، پنج، دو» به کارگردانی حسین سهیلی زاده؛
پشت پردههایِ سیاهِ مستطیل سبز
تاريخ : دوشنبه ۱۰ مرداد ۱۳۹۰ ساعت ۱۰:۴۸
پس از مجموعه تلویزیونی «در مسير زاينده رود» به کارگردانی حسن فتحي که به بخشهایی از حاشیه فوتبال در ایران اشاره کرده بود، «سه، پنج، دو» نخستین اثری است که درباره فوتبال و حاشیههای آن در ایران ساخته شده است. «سه، پنج، دو»، روایت مردی به نام «حشمتخان» را دستمایهی اصلی داستان قرار میدهد که بر حسب اتفاق و بر اثر رسیدن به ارث؛ به سرمایهای میرسد که نمیداند باید آن را چگونه هزینه کند. در ادامه داستان و بر اثر ارتباطات این سرمایه وارد فوتبال شده و او مدیرعامل یک باشگاه ورزشی به نام «آذرخش» میشود. در واقع قصه از این جاست که اهمیت پیدا میکند و به مخاطب نشان داده میشود که برخی از مدیران فوتبالی در ایران، متخصص فوتبال و یا حتی ورزش نیستند و تنها به خاطر داشتن سرمایه وارد این حوزه شدهاند. از اینحا به بعد مشکلات آغاز میشوند. او نمیتواند مدیریت مناسبی در این حوزه داشته باشد. به همان دلیل که احساس میکند چون سرمایه دارد میتواند هر کاری انجام دهد پس سعی میکند در روند قانونی فوتبال در کشور هم خلل ایجاد کند. او به دلیل ناآگاهی به تمام حوزهها دخالت میکند. از سیستم بازی گرفته تا انتخاب بازیکن و ... . در این اثنی است که تیم از حالت گروهی به سیستمی افسار گسیخته بدل میشود.
«سه، پنج، دو»؛ به درستی و با شهامت بخشی از بدنه فوتبال را که مانند سینما غیر اخلاقی و غیر تخصصی است نمایان کرده و مخاطب را از آن آگاه میکند. به بیان دیگر به مخاطبی که از فوتبال فقط شهرت و ثروت را میشناسد و بازیکنان؛ مربیان و مدیران را فقط از دور دیده یا اینکه از تلویزیون شاهد حرفهای آنها بوده این نکته را تفهیم میکند که باید عاقلانه تر به فوتبال بنگرد. در فوتبال حرفهای ما متاسفانه خیلی از مفاهیم اخلاقی زیر دست و پای شهرت و ثروت از بین رفته است و «سه، پنج، دو» تلاش کرد این بخش را به مخاطب نشان دهد.
اما اتفاقی که در قسمت پایانی «سه، پنج، دو» افتاد اتفاق خوشآیندی بود. دیشب و در قسمت پایانی این مجموعه تلویزیونی، «حشمت» فهمید که «هر کسی را بهر کاری ساختهاند» و او میتواند به گونهای دیگر به فوتبال این کشور خدمت کند. «حشمت» فهمید که اگر از بیرون به فوتبال کمک کند هم علاقهاش به این ورزش استمرار خواهد یافت و هم میتواند نتایج مثبت بهتری هم از منظر سرمایهای و هم علائق و شهرت از فوتبال کسب کند.
نکتهی دیگری که در این مجموعه به آسیبشناسی آن همت گماشته شد اوضاع مطبوعات ورزشی است. همانگونه که میدانیم یکی دو سال گذشته برخی از سردبیران مطبوعات ورزشی به دلیل فعالیتهای غیر معمول در عرصه جابهجایی بازیکن و معرفی برخی بازیکنان در رسانههایشان به طور مستمر و با گرفتن پول از آنها، به دادکاهها رفته و برخیهایشان هم جرایمی را پرداخت کردند. «سه، پنج، دو» نشان داد که برخی از این رسانهها هم چندان قابل اعتماد نیستند و مردم که مخاطب این رسانهها هستند نباید چشم و گوش بسته به نوشتههای آنها اعتماد کنند.
لازم به ذکر است در این سریال بازیگرانی چون امیرحسین رستمی ، علی اشکان ، فرهاد آئیش ، شهره لرستانی ، رضا رویگری ، سیاوش خیرابی ، رامین ناصر نصیر ، مریم خدا رحمی ، حامد کیازال و …. حضور داشند.