آموزشگاه‌های بازیگری نباید هنرجو را به رویا ببرند
امیر شهاب رضویان در گفتگو با هنرنیوز؛
آموزشگاه‌های بازیگری نباید هنرجو را به رویا ببرند
امیر شهاب رضویان گفت: دوستان ما در آموزشگاههای بازیگری نباید به هنرجو های شان قولهایی را بدهند که امکان پذیر نیست بلکه باید درمرحله اول به مبحث آموزش درست فکر کرد.
 
تاريخ : دوشنبه ۵ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۱۱:۵۰
امیرشهاب رضویان در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز درباره آموزشگاه سینمای هیلاج که در بیست و مین سال تاسیسش جشنواره‌ای را برای هنرجو‌هایش برگزار کرده است گفت: هیلاج فیلم بیست سال پیش تاسیس شد و با تولید فیلم‌های کوتاه و انیمیشن کار خودش راشروع کرد و از سال هفتادو نه وارد تولید فیلم‌های سینمایی شدیم کهحاصلش شش فیلم سینمایی بلند شد و حدود صد فیلم کوتاه تولید کردیم. از فیلم‌های سینمایی می‌توانم به فیلم سینمایی «سفر برادران خاکستری»، «تهران ساعت هفت صبح» و «مینای شهر خاموش» اشاره کنم.

وی در ادامه گفت:‌‌ همان زمان از ابتدای فعالیت این موسسه ما وارد کار‌های آموزشی هم شدیم که از سال هفتادو هشت به دلیل قانونی که خود ارشاد گذاشت ما تحت نظارت آن‌ها به فعالیت خودمان ادامه دادیم. حاصل این چند سال فعالیتمان تقریباً  چیزی بالغ بر دو هزار فارغ التحصیل در رشته های گوناگون سینما است از جمله آن‌ها می‌توانم به کارگردانی، فیلم برداری، تدوین، گریم و بازیگری تئا‌تر و سینما اشاره کنم.

رضویان درباره افرادی که از طریق این آموزشگاه وارد فضای حرفه‌ای سینما شده‌اند گفت: خیلی از دوستانی که در این کلاس‌ها آموزش دیده‌اند وارد فضای حرفه‌ای در سینما شده‌اند و در بخش‌های مختلف مِن جمله بخش‌های فنی درحال کار کردن هستند. البته قطعاً زحمات اساتید ارزنده ای که دراین کلاس‌ها به تدریس هنرجو‌ها پرداخته‌اند بی تاثیر نبوده است. از میان این مدرسان می‌توانم به پارسا پیروزفر، پانته آبهرام، رضا بهبودی، هومن سیدی و رامبد جوان اشاره کنم که با جان و دل کار کردند.

این کارگردان گفت: در کل کشور آموزشگاه‌های انگشت شماری هستند که هم قدیمی و هم با کیفیت هستند و طبق اصول حرفه‌ای به تربیت هنرجو بپردازند و ما خوشحالیم که هیلاج یکی از آن‌ها است. این موفقیت‌ها به دست نمی‌آمد مگر با همراهان خوبی که در طول این چند سال در کنار ما بودند. خوشحال بودیم که امسال به مناسبت بیستمین سال تاسیس هیلاج چیزی تقریباً چهل و هشت فیلم و دوازده تئا‌تر را که خود هنرجو‌‌های مان تولید کرده بودند در فرهنگسرای اندیشه در طی دو روز به نمایش در آمد و فعالیت و کیفیت کارشان در جشنواره هیلاج مورد ارزیابی قرار گرفت.

کارگردان فیلم سینمایی «مینای شهر خاموش» درباره داوری بخش‌های مختلف که در جشنواره هیلاج صورت گرفت گفت: در رشته‌های مختلف بچه‌ها داوری شدند و ما جوایزی را برای نفرات بر‌تر در نظر گرفتیم. داورانی که بخش تئا‌تر را داوری کردند عبارت بودند بنده امیر شهاب رضویان، یاشار نورایی و سعید قطبی زاد و در بخش فیلم تیم داوران متشکل شده بود از مجید برزگر، مریم دوستی، حسن حسن دوست و سعید قطبی‌زاده و در بخش فیلم نامه هم سعید عقیقی داوری را انجام می‌دهد.

رضویان در ادامه با بیان اینکه هنرجو هایما همکاران من هستند گفت: دوست ندارم از بچه‌هایی که با ما آغازکردند به عنوان هنرجو نام ببرم و علاقه دارم از این بچه‌ها با نام همکار اسم ببرم. در این روز‌ها عده قابل توجهی از آن‌ها در سینما که خانواده کوچکی است با ما در حال کارکردن هستند. امامی توانم برخی از این همکارانمان را که روزی د ر هیلاج فعالیت خودشان را آغاز کردند نام ببرم.

این کارگردان در ادامه گفت: مرتضی هدایی فیلم بردار بسیار خوبی است که فیلم سینمایی رسول صدر عاملی که از کارگردانان شناخته شده ما در عرصه سینما است را در سال گذشته فیلم برداری کرد مجید برزگر دو فیلم کوتاه سی و پنج و شانزده میلی متری‌اش را با هیلاج ساخت، امین جعفری فیلم بردار فیلم سینمایی «برف» که در جشنواره سی و دوم فیلم فجر هم به خوبی دیده شد کار هایابتدایی خودش رادر هیلاج به سرانجام رساند، عباس نظام دوست که یکی از بهترین دستیاربرنامه ریزهای سینما است جزو‌‌ همان دوستانی است کهکارش را با هیلاج شروع کرد صبا گرگین‌پور کهدر سی و دومین جشنواره فیلم فجر هم کاندید بازیگری شده بود از دوستان دیگر ما در این مجموعه است.

وی با اشاره به اینکه هیچ آموزشگاهی نباید در این زمینه قولی به هنرجو بدهد گفت: هیچ آموزشگاهی حق این را نداردکه قول صد در صدی به هنرجو‌هایش بدهد که مثلاً ما برای تو فلان کا را می‌کنم آموزشگاه های قانونمند در مرحله اول باید مبحث آموزش را به درستی انجام دهد و در مراحل بعدی باید از هنرجو‌هایش حمایت کند اما نباید به او قول‌های دروغین بدهد و او را به رویا ببرد. این رفتار یک رفتار غیر حرفه‌ای است. ما ‌‌نهایت تلاشمان را می‌کنیم که از هنرجو‌ها یمان حمایت کنیم مثلاً آن‌ها را سر پروژه‌های مختلف بفرستیم و تا الان هم موفق بودیم البته با توجه به ویژگی‌ها و توانایی‌های خود افراد.

رضویان در ادامه دباره برنامه آینده‌اش گفت: قرار است که ما توسعه رشته‌ها درشاخه‌های مختلف در سینما رادر اینجا داشته باشیم. دوست داریم از این به بعد با خود این هنرجو‌ها فیلم تولید کنیم و قرار است که چند پروژه را شوع کنیم که به وقتش اطلاع رسانی خواهیم کرد. قرار است که خود بنده هم در سال آینده یک فیلم سینمایی را شروع کنم.
کد خبر: 69571
Share/Save/Bookmark