مقدمه این کتاب توسط «رضا مهدوی» مدیر مرکز موسیقی حوزه هنری نوشته شده است.
این کتاب تالیف سید عبدالمجید کیانی هندی است که در سه بخش موسیقی ردیف ایران نگارش یافته و هر بخش مشتمل بر نُه فصل میباشد.
بخش اول درباره «شیوه های اجرایی موسیقی کنونی ایران و تفیک آنها»، بخش دوم «شرح محورهای اساسی موسیقی سنتی ردیف دستگاهی» و بخش سوم «توضیحات و فهرست ها» است که شامل جداول آموزشی موسیقی از دوره قاجاریه تا کنون است.
در این بررسی ملاک و معیار مقایسه، موسیقی ردیف استادان گذشته ایران با موسیقیدانان معاصر است؛ همچنین مقام و ارزش هنری شیوهها مورد نظر نبوده است؛ چراکه هر بحثی در این زمینه نیازمند مطالعه و بررسی جامعه شناسی هنر و فلسفه تاریخ در ایران است.
«هفت دستگاه موسیقی ایرانی» جزء لاینفک توسعه موسیقی ایرانی محسوب شده و توسط خاندان فراهانی از خطه فراهان اراک از دوره معاصر تا کنون به عنوان یک هنر مدرن، سینه به سینه انتقال پیدا کرده است.
در این کتاب این موضوع تصریح شده است که اهل فن به اهمیت موسیقی دستگاهی اذعان دارند و برای خلاقیتها و پرورش استعدادها ناگزیر در محدوده این فن موسیقایی که از جامعیت علمی و مدرسی برخوردار است، بهره مند می شوند.
اهمیت این کتاب در نوع نگرش آن به ردیف موسیقی ایرانی است که هنوز هم آن را معتبر می نمایاند.
کتاب «هفت دستگاه موسیقی ایرانی» تالیف استاد سید عبدالمجید کیانی هندی با مقدمه رضا مهدوی در ۳۴۸ صفحه توسط انتشارات سوره مهر منتشر و به قیمت ۱۹۹۰۰ تومان به تازگی روانه بازار نشر شده است.
گفتنی است تصویر جلد این کتاب توسط ابراهیم کاشانی طراحی شده است.