این کارگردان تئاتر ادامه داد: آنچه به تئاتر ضربه میزند همین پنهانکاریها است.
وی افزود: ارائه آمار فروش و تماشاگر نمایشها با هدف تخریب گروهها انجام نمیشود، بلکه باید در راستای رقابتی سالم و درست باشد. با این دیدگاه است که اهمیت این موضوع معلوم میشود که یک نمایش چه تعداد تماشاگر و چه میزان فروش داشته است و همه اینها برای یک تئاتر پویا لازم است و به ارتقاء آن کمک میکند.
کارگردان نمایشهای « دایره گچی قفقازی» و « دور دوفرمان» تاکید کرد: مهم نیست اعلام کنید در طول یکسال چند نمایش به صحنه رفته است چون اگر شرایط کار فراهم باشد، نمایشهای بسیار بیشتری اجرا میشود که بسیاری از آنها نیازمند بودجه دولتی هم نیستند.
او بار دیگر بر ضرورت اطلاعرسانی شفاف در تئاتر تاکید کرد و ادامه داد: پنهانکاریها به تئاتر ضربه میزنند، مشابه این وضعیت را در فوتبالمان هم داریم. خیلی مهم است که فروش هر سالن را به طور مشخص اعلام کنند و با این شیوه است که یک جامعه آماری به وجود میآید. یعنی مشخص میشود هرنمایش چه تعداد تماشاگر و چه میزان فروش داشته است.
پورآذری متذکر شد: اگر آمار فروش و تماشاگر به صورت تفکیک شده اعلام شود، معلوم میشود چه میزان از بودجهای که به گروههای نمایشی میدهند برمیگردد و این راهکاری برای افزایش درآمد تئاتر است، هرچند در هیچ جای دنیا تئاتر نمیتواند خودکفا شود.
وی با ارائه توضیحاتی درباره شیوههای اسپانسرگیری در زمینههای مختلف افزود: با توجه به اینکه در تئاتر به سختی میتوان اسپانسر گرفت یکی از راهکارهای گرفتن اسپانسر این است که آمار دقیق تماشاگران را اعلام کنیم و اینچنین است که آن سرمایهگذار مجاب میشود تئاتر هم تماشاگر دارد و میتواند از بار تبلیغی آن استفاده کند.
پورآذری خاطرنشان کرد: اولین گام برای اینکه به سمت تئاتر خصوصی برویم اعلام آمار است و اگر آمار اعلام نشود همهچیز گنگ و مبهم باقی خواهد ماند. اما جالب اینجاست که گاه آمار و ارقام را زمانی اعلام میکنند که نه به نفع تئاتر است و نه به نفع مدیریت!
کارگردان نمایشهای «ادیپ» و «حسینقلی مردی که لب نداشت» با تاکید بر ضرورت حمایت دولت از تئاتر خاطرنشان کرد: وظیفه دولت این نیست که به گروهها بودجه بدهد یا تهیه کننده باشد بلکه باید زیرساختها را ایجاد کند و راههایی مانند پرداخت وام، تعامل با شهرداری و دیگر نهادها را در پیش بگیرد و برای رسیدن به این نقطه باید همهچیز به طور شفاف اعلام شود.
حمید پورآذری درباره دیگر اهمیت ارائه آمار فروش و تماشاگر تئاتر توضیح داد: اگر ندانیم هر تئاتر چه تعداد تماشاگر دارد نمیتوانیم برنامهریزی کنیم، بنابراین باید آمار و ارقام معلوم شود تا بعد بتوانیم اسپانسرهای کلی برای سالنها تعریف کنیم و از سوی دیگر به سمت تئاتر خصوصی برویم.
وی در عین حال گفت: البته با شرایط فعلی که ما داریم رسیدن به تئاتر خصوصی شوخی است اما به هر حال ناچاریم به این سمت برویم تا بتوانیم تئاتری پویا و قابل بحث حتی در سطح دنیا داشته باشیم.
پورآذری در بخش پایانی صحبتش بار دیگر به شباهت وضعیت تئاتر و فوتبال اشاره کرد و به ایسنا گفت: مثلا در فوتبال هم باید خرج و مخارج تیمها جور شوند. در تئاتر هم چنین وضعیتی وجود دارد اما با یکسری تبصرهها که باید آنها را مورد توجه قرار داد.