به گزارش هنرنیوز؛ تندیس ابوریحان بیرونی جغرافی دان بزرگ تاریخ ایران، در دانشکده جغرافیای دانشگاه تهران رونمایی می شود. پیش از این تندیس ابوریحان بیرونی در ترکمنستان، و پارک لاله تهران نیز نصب شده بود. این مراسم با حضور فرهاد رهبر- رئیس دانشکده جغرافیای دانشگاه تهران – برگزار می شود. تندیس ابوریحان بیرونی در محوطه ساختمان شماره دو دانشکده جغرافیا نصب شده و رونمایی خواهد شد. این تندیس پیکره ابوریحان بیرونی را در حالی نشان می دهد که کره زمین را به دست گرفته است.
هم چنین پیش از این یکی از چهار پیکره تندیس واقع در بنای کوشک نخبگان (یادمان کشور ایران در سازمان ملل متحد در وین) به ابوریحان بیرونی اختصاص یافته بود.
ابوریحان محمد بن احمد بیرونی در ۱۴ شهریور ۳۵۲، در خوارزم قلمرو سامانیان به دنیا آمد. وی نه تنها جغرافی دان، که دانشمند بزرگ ، ریاضیدان، ستارهشناس، تقویمشناس، انسانشناس، هندشناس و تاریخنگار ایرانی سده چهارم و پنجم هجری است. وی در ۲۲ آذر ۴۲۷ در شهر غزنین درگذشت. بيرونی را بزرگترين دانشمند مسلمان و يكی از بزرگترين دانشمندان همه اعصار میدانند. هم چنین او را پدر علم انسانشناسی و هندشناسی میدانند. از یافته های علمی او می توان به اثبات گردش زمین به دور خود ( گردش انتقالی) زمین؛ ۵ قرن قبل از گالیله یاد کرد.
هم چنین وی با استفاده از چرخ دنده و تسمه، یک دستگاه مکانیکی ساخته بود که زمان را برحسب حرکت خورشیدی و ماه نشان می داد.
در سال ۳۸۷ قمری، بیرونی یک کسوف را پیش بینی کرد. وی نامه ای به ابوالوفای بوزجانی- که در بغداد بود- نوشت و از او خواست که در بغداد این کسوف را رصد کند و بعد. اطلاعاتشان را با هم مبادله کنند. بیرونی از روی اختلاف این محاسبات فاصله زمانی و اختلاف طول وعرض جغرافیایی بغداد و خوارزم را محاسبه کرد. در حوزه پزشکی، بیرونی مطالعات بسیاری درباره داروهای اسلامی و هندی انجام داده است. علاوه براین در حوزه پزشکی، اولین پژوهش راجع به دوقلوهای بهم چسبیده را به او نسبت داده اند. هم چنین از یافته های او در حوزه فیزیک می توان به کشف حقیقت بیشتر بودن سرعت نور از صوت اشاره کرد.