به گزارش خبرنگار سینمایی هنرنیوز؛ نشست خبری نخستین جشنواره بینالمللی فیلم ویدئویی تهران با حضور «محمدرضا عباسیان» دبیر نخستین جشنواره بینالمللی فیلم ویدئویی تهران، «یزدان عشیری» مدیر روابط عمومی این جشنواره و خبرنگاران سینمایی در موسسه رسانههای تصویری برگزار شد.
در این نشست محمدرضا عباسیان اظهارداشت: در ۱۰ سال گذشته تولید فیلم ویدئویی در ایران رشد قابل توجه ای داشته و خوشبختانه با گسترش شبکه خانگی نیاز دیده شدن این چنین آثاری در قالب یک رویداد بیشتر احساس شد و متاسفانه تاکنون جایی برای دیده شدن وارزیابی این گونه آثارنبوده و امسال با توجه به این که بخش ویدئویی از جشنواره فیلم فجر حذف شده ما احساس کردیم که برگزاری نخستین جشنواره بینالمللی فیلم ویدئویی تهران می تواند در معرفی این گونه آثار موثر باشد.
وی افزود: با افزایش تولید فیلم های تلویزیونی و ویدئویی در کشورمان بخشی از پتانسیل سینمای ایران صرف تولید این آثار شد و صدا سیما نیز حجم زیادی از تولیدات را بر عهده داشته و با وجود چنین جشنوارهای مستقل ، موسسه رسانههای تصویری مسئولیت برگزاری آن را به عهده گرفت.
عباسیان ادامه داد: نخستین جشنواره فیلمهای ویدیویی تهران علاوه بر تهران که در سینما فلسطین برگزار خواهد شد، همزمان در جزیره ابوموسی هم برگزار میشود . چرا که این جزیره و جزایر دیگر از اهمیت خاصی برای کشورمان برخوردار هستند به همین دلیل تماسهای لازم صورت گرفته است و در حال هماهنگی هستیم تا بتوانیم جشنواره را همزمان با تهران در جزیره ابوموسی هم برگزار کنیم.
وی تصریح کرد: تصور برخی ها و حتی
” تصور برخی ها و حتی خود من هم این بود که جزیره ابومو سی خالی از سکنه است اما باید بدانید که سالن سینما و نمایش دارد و خانوادههایی نیز در آن زندگی میکند و ما به دلیل گرمای آن منطقه نمایش فیلمها را در فضای باز و شبها خواهیم داشت. “
خود من هم این بود که جزیره ابومو سی خالی از سکنه است اما باید بدانید که سالن سینما و نمایش دارد و خانوادههایی نیز در آن زندگی میکند و ما به دلیل گرمای آن منطقه نمایش فیلمها را در فضای باز و شبها خواهیم داشت. ازطرفی برنامههای جدی برای انجام کارهای فرهنگی در کلیه جزایر خلیج فارس خواهیم داشت، این برنامهها شامل برگزاری جلسات نمایش فیلم با حضور هنرمندان، ارسال بستههای فرهنگی موسسه رسانههای تصویری و موسسات دیگر برای ساکنین جزایر خواهد بود.
عباسیان خاطرنشان کرد: در بخش مسابقه ایران ۱۸جایزه به برگزیدگان اهدا خواهد شد که از میان آنها میتوان به «یاس زرین بهترین فیلم»، «بهترین کارگردانی»، «بهترین فیلمنامه»، «بهترین بازیگر زن» و«بهترین بازیگر مرد»، «جایزه ویژه هیات داوران» اشاره کرد. دربخش رویش یاسها هم که آثار نباید زیر ۷۰ دقیقه باشند و بیش از ۲ سال از تولید آنها نگذشته باشد و قبل از خردادماه ۹۱ نیز از شبکههای تلویزیونی به نمایش در نیامده باشند و یا در شبکه نمایش خانگی توزیع نشده باشند، در این بخش هیات داورانی مشتمل بر ۵ یا ۷ نفر از هنرمندان صاحب نظران سینمایی آثار را مورد قضاوت قرار میدهند.
دبیر جشنواره فیلم ویدئویی تهران ابرازداشت: در بخش مسابقه یک دهه با نام «خاطره یاسها» هم داورانی مشتمل بر ۵ یا ۷ نفر آثار را ارزیابی میکنند و این آثار در ۱۰سال گذشته تولید شده اند و به نسخه ۳۵ نیز تبدیل نشده اند جوایز این بخش هم شامل: «یاس زرین بهترین فیلم دفاع مقدس و انقلاب اسلامی»، «یاس زرین بهترین فیلم دینی»، «بهترین فیلم خانوادگی»، «بهترین فیلم کمدی»، «بهترین فیلم کودک و نوجوان»، «بهترین فیلم اجتماعی» و «بهترین فیلم حادثهای پلیسی» می شوند.
وی تاکید کرد: بخشهای دیگر این جشنواره هم مسابقه سینما ویدئواست که باید آثار این بخش طی سال گذشته یعنی بین سال ۸۹ تا ۹۰ به شبکههای ویدئو رسانه راه یافته باشند که سه جایزه به آنها تعلق میگیرد. بخش دیگراین جشنواره جوایز ویژه سازمانها و جشنوارهها است. که در این بخش یک جایزه به عنوان جایزه ویژه ریاست سازمان سینمایی به یکی از آثار برگزیده اهدا و سازمان سینمایی با توجه به آرای مدیران ویدئورسانههای فعال در عرصه کشور برترین موسسه را در سال ۹۰ انتخاب می کنند و سازمان جشنوارهها همچنین با تکیه بر برترین کیفیت عرضه بهترین فیلم سال بین سالهای ۸۹ تا ۹۰ را بر میگزیند.
مدیر موسسه رسانه های تصویری عنوان داشت: بخش دیگر جشنواره مسابقه بین الملل است که هدف از برگزاری آن نمایش منتخبی از آثار ویدئویی جهانی
” همزمان با برگزاری جشنواره بحث نمایش فیلمها در ۴ بوستان تهران را داریم که در کنار آن چادرهای فروش محصولات ویدئویی نیز احداث میشود و جشنواره از ۲۸ خرداد تا ۲ تیرماه طبق برنامه ریزیهای انجام شده در سینما فلسطین برگزار میشود. آخرین مهلت آثار نیز ۲۷ اردیبهشت ماه است. “
است که علاوه بر تعامل فرهنگی امکان ارزیابی بهتر موقعیت فیلمهایی ویدئویی ایران را در مقایسه با دیگر کشورها فراهم میآورد. در این بخش داوران آثاری را که تولید آنها ۲۰۰۹ به بعد باشد مورد قضاوت قرار میدهند و جوایز آن شامل: «یاس زرین بهترین فیلم»، «بهترین کارگردانی»، «بهترین فیلمنامه»، «بهترین دستاورد هنری»،»جایزه ویژه هیات داوران»، «بهترین فیلم با موضع بیداری اسلامی»، «بهترین فیلم برگزیده تماشاگران»است.
عباسیان با اشاره به نمایش ویژه این جشنواره هم گفت: با توجه به مهلت ارسال آثار که ۲۰ می در نظر گرفته شده در ۳ هفته باقیمانده پیشبینی ما این است که تعداد آثار بالاتر برود و به تازگی هیات انتخاب بینالملل کار خود را آغاز کرده است و در این بخش آقایان «مرتضی رزاق کریمی»، «فرزاد موتمن» و «عباس اکبری» آثار را مورد ارزیابی قرار میدهند. همچنین در بخش نمایش ویژه ، چشم انداز آثار داستانی ویدئویی یک منطقه فرهنگی یا یک کشور خاص مورد ارزیابی قرار میگیرد.
وی ادامه داد: همزمان با برگزاری جشنواره بحث نمایش فیلمها در ۴ بوستان تهران را داریم که در کنار آن چادرهای فروش محصولات ویدئویی نیز احداث میشود و جشنواره از ۲۸ خرداد تا ۲ تیرماه طبق برنامه ریزیهای انجام شده در سینما فلسطین برگزار میشود. آخرین مهلت آثار نیز ۲۷ اردیبهشت ماه است.
دبیر نخستین جشنواره بینالمللی فیلم ویدئویی تهران تاکیدکرد: تولیدات ایرانی در حوزه هنر نسبت به آثار بینالمللی اکثراً بهتر و مناسبتر بوده و هست اکثر آثار ما در جشنوارههای خارجی توانستند جوایز متعددی را نصیب خود کنند. قطعاً آثار ایرانی قدرت رقابت با آثار خارجی را خواهند داشت.
وی در پایان گفت: دربخش بینالملل جشنواره که تاکنون استقبال مناسبی ازآن شده و از ۷ کشور «مجارستان»، «ترکیه»، «آلمان»، «ایتالیا»، «روسیه»،«فرانسه»، «هند» و محصول مشترک «ترکیه و آلمان» در جشنواره حضور دارند که ۱۱ کمپانی تا به این لحظه در جشنواره شرکت کردند و تاکنون ۴۰ اثر به این بخش راه یافته است.
در این نشست یزدان عشیری مدیر روابط عمومی این جشنواره هم طی سخنانی اظهارداشت: با توجه به حجم گسترده تولیدات ویدیویی جای خالی یک جشنواره ویدیویی با نگاه تخصصی به این سینما از اهمیت خاصی برخوردار است که با پیگیریها و همت و پشتکار مدیرعامل موسسه رسانههایی تصویری و مساعدت مدیران سینمایی کشور شکل گرفت.
وی افزود: نقش رسانه ها در برگزاری چنین رویدادی غیر قابل کتمان است وما برنامه هایی ویژه ای برای اهالی رسانه در این جشنواره در نظر گرفتیم که از جمله آن صدور کارت برای اهالی مطبوعات است. به همین دلیل رسانه ها تا ۲۰ اردیبهشت ماه فرصت دارند تا اسامی خبرنگار وعکاس رسانه خود را برای حضور در این جشنواره به روابط عمومی جشنواره اعلام کنند.