حوزه هنری پرچمدار سینمای خانواده در جشنواره فیلم فجرمی شود
جشنواره فیلم فجر در انتظار سه فیلم؛
حوزه هنری پرچمدار سینمای خانواده در جشنواره فیلم فجرمی شود
فیلم‌های سینمایی «خسته نباشید»، «حوض نقاشی» و «تاج محل» با هدف احیای سینمای خانواده در سی و یكمین جشنواره فیلم فجر روی پرده می‌روند.
 
تاريخ : سه شنبه ۱۲ دی ۱۳۹۱ ساعت ۱۷:۰۱

به گزارش هنرنیوز به نقل از حوزه هنری؛ حوزه هنری از شروع سال ۹۱ با اعلام اینكه حاضر نیست تعدادی از فیلم‌هایی كه در سی امین جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمده‌اند را به علت مشكلات مضمونی این آثار و قرابت نداشتن آنها با رسالت اعتقادی حوزه هنری در سینماهای خود نمایش در بیاورد، سبب جریان سازی گسترده‌ در سینما و اغلب رسانه‌ها شد.

مدتی بعد حوزه هنری با انتشار فراخوانی برای حمایت از فیلم‌هایی كه در حیطه سینمای خانواده، دینی و دفاع مقدس قرار می‌گرفتند اعلام كرد به ۱۵ اثر كه با نگاهی سالم این اهداف را دنبال می‌كنند تا سقف ۱۵۰ میلیون تومان كمك هزینه تولید می‌دهد.

از آنجا كه یكی از رسالت‌های حوزه هنری تولید آثار فرهنگی در راستای اهداف كلی نظام است و سینمای خانواده ، سینمای دینی و دفاع مقدسی در اولویت تولید این مجموعه قرار دارد در سال جاری ۳ اثر سینمایی توسط این نهاد تولید شده كه می‌توانند نتیجه سیاست گزاری كلی حوزه هنری باشند.

فیلم‌های «حوض نقاشی» به كارگردانی مازیار میری، «تاج محل» به كارگردانی دانش اقباشاوی و «خسته نباشید» به كارگردانی محسن قرایی محصول سال ۹۱ حوزه هنری هستند كه احتمالا اولین نمایش آنها در سی و یكمین جشنواره فیلم فجر باشد.

شهاب حسینی و نگار جواهریان بازیگران اصلی این فیلم هستند كه به دلیل تازگی نقش‌ها و نوع قصه قطعا بازی شان در این دوره از جشنواره دیده می‌شود.

داستان این فیلم سینمایی درباره زوج جوانی به نام مریم و رضا است كه با نوع نگاهی كه به زندگی دارند با تمام افرادی كه پیرامون آنها زندگی می كنند متفاوت هستند و این تفاوت در زندگی خانوادگی و اجتماعی آنها تاثیر می‌گذارد.

این فیلم هم اكنون مراحل فنی خود را طی می‌كند و نسخه ای از آن برای بازبینی به هیئت انتخاب سپرده شده تا برای نمایش در سی و یكمین جشنواره فیلم فجر انتخاب شود.

اثر دیگری كه محصول حوزه هنری در سال جاری است، فیلم سینمایی «تاج محل » به كارگردانی دانش اقباشاوی فیلمساز جوانی است كه سال‌ها به عنوان دستیار در سینمای ایران همكاری كرده است. این فیلم تجربه اول سینمایی اقباشاوی در مقام كارگردان است، حوزه هنری در یكی از جدی ترین برنامه هایش به دنبال این بوده كه از فیلمسازان جوان حمایت كند و آثاری را در اولویت ساخت قرار دهد كه در فضای غیرشهری و خارج از تهران فیلمبرداری می شوند.

اقباشاوی درباره همكاری خود با حوزه هنری چنین می‌گوید: بی شك حمایت حوزه هنری در ساخته شدن اولین فیلمم تاثیر زیادی دارد . مركز گسترش سینمای مستند و تجربی كه وظیفه حمایت از فیلمسازان جوان را دارد، كمتر این‌كار را می‌كند. اما حوزه هنری بااینكه فیلم ما در شهرستان روایت می‌شود، كاملا ما را مورد حمایت قرار داد. تا كنون كمبودهای كه متوجه كارگردان فیلم اول است را داشته ایم اما همین فراهم كردن شرایطی كه من بتوانم دغدغه‌ای كه داشتم را بسازم قابل تقدیر است.

فیلم سینمایی «تاج محل» به مسائل انسانی وایمانی می‌پردازد و موضوع آن در جامعه امروز كه درسال‌های اخیر وجوهات و رفتارهای انسانی كمی كم رنگ شده كار كرد مناسبی دارد. این فیلم یك فیلم شهری اجتماعی است و برخلاف معمولِ فیلم‌های شهری كه در تهران می‌گذرند، «تاج محل» در فضای شهر صنعتی آبادان روایت می‌شود.

توجه حوزه هنری به فیلمسازان جوان و حمایت از آنها، در این كار نمود پیدا می‌كند. همچنین باتوجه به فضای این اثر كه در شهر آبادان می‌گذرد می‌تواند قدمی برای تمركززدایی از تولید آثار تنها در شهر تهران باشد و مخاطبان را با فضاهای جدید بومی و اقلیمی دیگر این سرزمین آشنا كند.

تولید دیگری كه در سال جاری می‌تواند نماینده خوبی از حوزه هنری در جشنواره فیلم فجر باشد فیلم سینمایی «خسته نباشید» به كارگردانی محسن قرایی است كه این فیلم اولین تجربه كارگردانی سینمایی قرایی محسوب می‌شود.

قرایی در گفتگویی درباره همكاری خود با حوزه هنری چنین گفته است: حوزه هنری در این سال‌ها به عنوان تولید‌كننده آثاری تحسین شده نظیر «یه حبه قند»، «به همین سادگی» و غیره انتظاری را ایجاد می‌كند كه شاید سینماگران را برای دیدن اولین فیلم من نیز ترغیب كند.ازطرفی داشتن سینماهای زیاد در سطح كشور امكان اكرانِ مناسب را برای فیلم فراهم می¬كند كه در كنار سطح كیفی كار ، از عواملِ مهم در میزان دیده شدن فیلم خواهد بود.

فیلمبرداری فیلم سینمایی «خسته نباشید» در شهر كرمان صورت گرفت و این فیلم در راستای تولید آثارسینمایی در شهرهایی دیگر كشور و به كارگیری هنرمندان شهرستان است. این فیلم هم اكنون مراحل فنی خود را طی می‌كند.

تاكید حوزه هنری بر سینمای سالم می‌تواند برای كلیت سینما جریانی را ایجاد كند، نمایش این سه فیلم به عنوان نخستین گام های حوزه هنری برای حضور در عرصه سینمای سالم و پاك كه مخاطب گسترده دارد، اولین محك جدی برای حوزه هنری است.

کد خبر: 52001
Share/Save/Bookmark