علیاکبر اشعری، مدیر پروژه «باغ کتاب تهران» درباره سخنان دری معاون فرهنگی وزیر ارشاد در راستای اینکه چرا «باغ کتاب» برای محل برگزاری نمایشگاه کتاب برگزیده نشد، گفت: بنده اعلام کرده بودم اگر آقای دری و وزارت ارشاد در محوطه باغ کتاب تهران قصد برگزاری نمایشگاه کتاب را داشته باشند باید یکسال قبل اعلام کنند تا شهرداری فرصت لازم برای فراهم آوردن تاسیسات را داشته باشد.
* وزارت ارشاد برای برگزاری نمایشگاه در باغ کتاب باید با شهرداری توافق میکرد
وی در ادامه در پاسخ به این سوال فارس که، بهمن دری معاونت فرهنگی ارشاد روز سهشنبه در نشست خبری اعلام کره بود که باغ کتاب ظرفیت برگزاری نمایشگاه کتاب را ندارد، گفت: در مصلی امام خمینی در حدود ۳۰ هزار متر فضای مسقف وجود دارد و بقیه در محوطه است، طرح ما هم همین بود از این رو گفتیم حدود ۶۵ هزار متر مربع فضای مسقف در باغ کتاب داریم و میتوانیم بقیه را با سازههای مدرنتر از آنچه وزارت ارشاد در حال استفاده است، آماده کرده و نمایشگاه را برگزار کنیم، اما همه اینها مشروط بر این بود که تا قبل از مهر امسال وزارت ارشاد با شهرداری به توافق برسد.
* یکسال قبل اعلام میکردند نمایشگاه امسال در باغ کتاب برگزار میشد
به گفته مدیر پروژه «باغ کتاب تهران»، این مهم صورت نگرفت و اعلام شد که باغ کتاب این آمادگی را ندارد، مسلم است که طی دو روز فرصت، باغ کتاب آمادگی نخواهد داشت، اما اگر یکسال فرصت بود، آمادگی ایجاد میشد.
وی با تاکید بر توصیه خود اظهار داشت: اگر یکسال فرصت در اختیار ما قرار میگرفت آمادگی حاصل میشد؛ توصیه بنده هم همین بود، پس از مهرماه مسئولین برای گفتوگو به باغ کتاب نیامدند، اما بنده برای جلوگیری از سرگردانی پیشنهاد کردم امسال مصلی را از دست ندهید؛ چرا که این محل چند سال امتحان خود را پس داده بود.
به گفته اشعری، سال آینده نمایشگاه کتاب در مصلی برگزار خواهد شد، اما نمیدانم سال پس از آن چه خواهد شد.
* حبس میلیاردها تومان پول برای ۱۰ روز!
اشعری در این راستا که دری از مجتمع امام خمینی به عنوان محل دائمی نمایشگاه کتاب نام برد، نظر شما درباره این محل چیست، تصریح کرد: مجتمع امام خمینی تپههای عباس آباد است، به لحاظ مکانی محیط خوبی است، اما چند سوال اساسی مطرح است؛ اول اینکه آیا مقرون به صرفه است که چند هکتار زمین را حبس کنند و میلیاردها تومان در این وضعیت اقتصادی هزینه کرده و تنها سالی ۱۰روز از آن استفاده کنند؟ قطعا مقرون به صرفه نیست.
مدیر پروژه «باغ کتاب تهران» در ادامه خاطرنشان کرد: برای نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران نیاز به جایی است که از ظرفیتها استفاده کنیم، فضای پیرامونی آن امکان بدهد که از سازهای موقت در طول نمایشگاه استفاده کنیم و سپس آنها را جمع کنیم.
وی اینگونه ادامه داد: آنقدر پولدار نیستیم که برای هر محصولی یک نمایشگاه بینالمللی ایجاد کنیم و در هر سال هم تنها ۱۰روز از آن استفاده کنیم؛ از این رو پیشنهاد کردم البته در حال حاضر پیشنهادم را پس گرفتم؛ پیشنهادم این بود که باغ کتاب میتوانست سالی یکبار، یک ماه فعالیت عادی خود را تعطیل کند، ۶۵ هزار متر فضای مسقف زیر بار نمایشگاه کتاب رود، بعلاوه اینکه از هزینه فضای ۷۰ و یا ۸۰ هزار متری محوطه اطراف باغ کتاب که با بهره از سازههای موقت تجهیز میشود، میتوان فضا ایجاد کرد، اما این کار انجام نشد.
* تاسیسات باغ کتاب در حال نصب است
اشعری با ارائه گزارشی از پیشرفت پروژه باغ کتاب تصریح کرد: ساختمان باغ کتاب تقریبا تکمیل و در حال حاضر تاسیسات در حال نصب است؛ محوطه سازی باید صورت گیرد و پس از عملی شدن این دو موضوع که بنظرم تا پایان سال این دو کار به اتمام خواهد رسید، بحث مبلمان مطرح میشود.
وی درباره بحث مبلمان این پروژه اضافه کرد: پس از محقق شدن دو موضوع مطرح شده، بحث مبلمان و تجهیزات منقول، همانند قفسهها که در حال تدارک این لوازمات هستیم مطرح میشود، تا سال آینده از تجهیزات بهرهبرداری شود.