حضور دولتی‌ها درسینما فلسطین و اعتراض بی‌پاسخ به ابتکار
حاشیه بزرگ روز سوم
حضور دولتی‌ها درسینما فلسطین و اعتراض بی‌پاسخ به ابتکار
« مادر کشی»، یکی از مهمترین مستندهای دیروز جشنواره سینما حقیقت بود. اکران این فیلم با حاشیه‌هایی مواجه شد.
 
تاريخ : چهارشنبه ۲۵ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۱۶
به گزارش هنرنیوز؛اتفاق مهمی که در روز سوم جشنواره سینما حقیقت همه چیز را تحت شعاع قرار داد حضور دولتی ها برای تماشای مستند« مادر کشی» بود. حضور هم زمان معصومه ابتکار، حسام الدین آشنا و محمد نهاوندیان از نکات قابل توجه این اکران بود

مستند« مادر کشی» به بررسی سیاست های غلطی که در دوران مختلف در حوزه آب گذاشته شده است می پردازد. سیاست هایی که اکنون کشور را با مشکل جدی در این حوزه مواجه کرده است.

کمیل سوهانی در ابتدای اکران این مستند گفت: بسیاری از کسانی که این جا هستند به دلیل دغدغه شان نسبت به محیط زیست و علاقه ای که به آن دارند در این جا هستند. فیلمی که خواهیم دید حاصل زحمت یک تیم ۱۰ نفره در مدت ۱۸-۱۹ ماه است. تلاش کردیم که آن چیزی که به عنوان بحران آب در این روز ها در رسانه ها ذکر می شود، به صورت تصویری و جامع به تصویر بکشیم تا کسانی که هنوز باورشان نشده است که کشور با این بحران مواجه شده است، بادیدن این فیلم این موضوع را باور کنند. ما تنها به تصویر کشیدن نتایج و مظاهر بحران آب اکتفا نکردیم و تا آن جایی که فهم پژوهشی مان و فضای مستند اجازه داده است یک اشاره هایی به ریشه ها وعللی که باعث به وجود آمدن این موضوع شده است پرداختیم. حقیقت این است که نباید کسی را متهم کرد و نمی توانیم چنین کاری کنیم. من و همه شما هر کس به نوبه خود متهم است و نمی توان وضعیتی که ایجاد شده است را به یک دولت یا جریان نسبت داد. ریشه های عمیق فرهنگی زیادی دارد و ما تلاش کردیم تا به این ها اشاره کنیم.

وی ادامه داد: خیلی از چیزها بود که به آن اشاره نشد و سعی کردیم تا فیلمی را بسازیم که همزمان هم به بحران آب و هم به علل آن اشاره کند. باید زمانی برسد که بفهمیم کشورمان دچار بحرانی شده است که در این بحران همه مان مقصر هستیم و تنها راه عبور از این ها اقرار و توبه و بازگشت از این راه ها است. راه هایی که بعضی از آنها ریشه ۱۰۰ ساله دارد و ما را به این نقطه رسانده است. علل و ریشه هایی که برای بحران آب به آن اشاره کردیم عواملی است که بحران های خاموش کشور را هم در بر میگیرد. دریاچه ارومیه خشک شد و خود را فدا کرد تا به ما بفهماند که ما یک سری از راه ها را اشتباه می رویم. شاید بحران های دیگری هم باشد که ریشه های آن همانند ریشه های همین بحران آب باشد و ما تاکنون به آن توجه نکرده باشیم.

سوهانی اضافه کرد: نکته دیگر این فیلم این است که سفارش دهننده این فیلم یک بخشی از حاکمیت جمهوری اسلامی ایران است و این در نوع خود یک اتفاق رسانه ای و یک اتفاق فرهنگی بزرگ است. این که حاکمیت بیاید و بی پروا خود را نقد کند یک اتفاق بسیار خوب است. من به این که سفارش دهنده کارم یک بخشی از دولت و حاکمیت است افتخار می کنم چرا که این موضوع نشان دهنده یک رشد عقلی، فکری و سیاسی و فرهنگی است.

این مستند با استقبال خوبی از سوی مخاطبان همراه شد به گونه ای که تعدادی از آن ها مجبور شدند بر روی زمین و یا پله بنشینند.

تسنیم نوشت:در پایان این اکران نیز خبرنگاران با حسام الدین آشنا و محمد نهاوندیان مصاحبه کردند اما معصومه ابتکار که پس از پایان فیلم انتقاداتی را از جانب حاضران در سالن نسبت به خود شنیده بود، از پاسخگویی به سوالات تعدادی از خبرنگاران سر باز زد و با گفتن این جمله که «امروز مصاحبه های زیادی داشته ام» از سالن خارج شد.
کد خبر: 86301
Share/Save/Bookmark