مسعود اطيابي:
مسابقه فيلمسازي نور ابن هيثم گامي بلند براي تقويت روحيه خودباوري دانش آموزان
مسعود اطيابي كارگردان سينماي كودك و نوجوان معتقد است مسابقه فيلمسازي نور ابن هيثم گامي بلند براي تقويت روحيه خودباوري دانش آموزان است.
تاريخ : چهارشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۴۴
به گزارش هنرنیوز؛ مسعود اطیابی کارگردان و فیلمساز با اشاره به اهميت جریان سازی معرفی مشاهیر و مفاخر ملي گفت: در تاثیرگذاری و قدرت سینما هیچ شکی نیست؛ ما شاهدیم که سینمای غرب در به تصویر کشیدن قهرمان های کشورهاي اروپايي و آمريكايي چقدر جدي عمل کرده و همین توجه، شخصيت هاي غربي را به قهرماناني در خيال كودكان و نوجوانان اين كشورها تبديل كرده است.
وي افزود: اینکه یک رشته هنري بتواند با بهره گیری از ابزارهای تاثیرگذار خود یک قهرمان خیالی را به مخاطب نشان داده و مخاطبان را آنقدر مجذوب خود کند که از این قهرمان های خیالی در زندگی خود الگو بگيرند، قدرت انکارناپذیر فیلم و سینما را به رخ می کشد.
به گزارش ارتباطات و اطلاع رساني جايزه مصطفي(ص)،کارگردان فیلم «خروس جنگی» بهترين راه انتقال معرفي مفاخر را ابزار سينما دانسته و بيان کرد: سینمای ایران با وجود عقبه و پیشینه تاریخی گهر بار خود، نیازی به قهرمان سازی خیالی ندارد و می تواند هر یک از شخصيتها و اندیشمندان خود را در فیلم هایش به تصویر بکشد و از همه مهم تر این که قهرمانان ملی ایران با کوله باری از آموزه های علمی و دینی الگوهاي سازنده اي براي دانش آموزان هستند. در اين ميان بهترین راه برای انتقال این آموزه ها سینما است. زيرا ظرفیت بسیار خوبی برای این جریان سازي دارد و ابزاری باشد برای ايجاد نوعي سبك زندگي براي دانش آموزان و نوجوانان است.
اطیابی با اشاره به خدمات متقابل سینما و علم و فناوری تصریح کرد: زیرساخت سینما برگرفته از علم و فناوری است. این صنعت همواره خواستار تطبیق خود با آخرین فناوری های روز دنیاست و از طرفی دیگر جریان فیلمسازی بر تفکر بنا شده است. پس این دو حوزه می توانند به یکدیگر خدمات متقابلي داشته باشند و البته از هم تاثیر نبپذیرند.
وي با اشاره به ضرورت اشراف و آشنايي فيلمسازان با موضوعات و سوژه هاي علمي افزود: فیلمسازان بدون داشتن تفکر و بینش علمی نمی توانند عرض اندام کنند و از سویی دیگر سینما هم یکی از راه های ترویج حوزه های علمی و فناوری است، پس وابستگی این دو حوزه به هم انکار ناپذیر است. سینما می تواند جامعه را برای ترویج علم و فناوری آماده کند و بعد مردم را با شخصیت ها و اندیشمندان این حوزه آشنا سازد.
اين كارگردان درباره خروجي و نتيجه هاي احتمالي مسابقه فيلمسازي نور ابن هیثم گفت: ما باید بدانيم نسلی که در اين مسابقه براي فيلمسازي دعوت كرده ايم، نسل با استعداد و با ظرفیتی است كه بايد با حمایت و پشتیبانی استعدادهاي آنان را به فعليت رساند. مثلا با ایجاد و تقویت روحیه خودباوری در دانش آموزان گام های بلندي به سوي پيشرفت برداريم يا با اعتماد کردن به نوجوانان زمینه را برای تولیدات فرهنگی و فیلمسازی با چشمداشت علمی ایجاد کنيم.
وي در پايان خاطرنشان كرد: ما نباید خروجی های زیادی از این مسابقه اعم از کمی و کیفی انتظار داشته باشيم. چراکه این نوع مسابقات بهانه ای است برای تشویق و ترغیب نوجوانان و ایجاد نگاه علمی برای این گروه از جامعه. همین که آن ها جسارت فیلم سازی درباره موضوعي علمي مانند نور را داشته باشند، كافي است.