به گزارش هنرنیوز، پرويز حاصلي به روابط عمومی پنجمین جشنواره بینالمللی تجسمی فجر گفت: با توجه به حذف بخشهايي مثل تذهيب و گل و مرغ و .... بخاطر تمركز بر خود نگارگري، ممكن است نسبت به دورههاي قبل آثار كمتري به جشنواره برسد؛ اما به اصل اين فكر كه بر شاخه نگارگري تمركز داشته باشيم و در دورههاي بعد بر دیگر شاخههاي این هنر، میتواند تاثیر برگزاری جشنواره تجسمی فجر را پربارتر کند.
وي در توضيح بيشتر گفت: وقتي تنوع اثر وجود داشته باشد شايد آن كيفيت مطلوب به دست نيايد و در صورت تمركز بر يك شاخه ما شاهد نمايشگاهي يك دست خواهيم بود كه نگاهي دقيقتر بر موضوع نگارگري دارد و مخاطب نيز نتيجه بهتري از گشتن در نمايشگاه عايدش ميشود.
دبير بخش نگارگري پنجمين جشنواره تجسمي فجر در عين حال با توجه به موضوع بخش نگارگري در جشنواره امسال كه آثاري با مفاهيم اسلامي و ايراني عنوان شده است گفت: موضوعي كه براي بخش نگارگري در نظر گرفته شده موضوعي گسترده تر نسبت به بخشهاي ديگر جشنواره تجسمی فجر است و براي همين نگارگران دستشان براي ارائه اثر بازتر است.
حاصلي رشتههايي مثل نگارگري و مجسمهسازي را رشتههايي عنوان كرد كه هنرمندانش نياز به فرصت بيشتري براي كار روي اثر دارند و براي همين رسيدن آثار در دقايق آخر به اين بخش را طبيعي دانست و افزود:كاش ميشد براي بخشهايي مثل نگارگري و مجسمه فراخوان را زودتر اعلام كنند.
او درباره وضعيت هنر نگارگري در روزگار حال گفت: فكر ميكنم نگارگري در دوران معاصر در حال گذر باشد و شايد زمان زیادی طول بكشد تا اثر حركتهاي زير بنايي كه در اين زمينه آغاز شده است، خودش را نشان بدهد. به طور مثال از سال ۸۴ اولين رشته نقاشی ایرانی به دانشگاه راه يافته است و ما در همين جشنواره هم شاهد حضور فارغالتحصيلان اين رشته يا دانشجويان هستيم؛ اما براي ايجاد يك تحول و دگرگوني نياز به زمان بيشتري است. به سالهاي آينده هنر نگارگري خوشبين هستم و فكر ميكنم دوسالانه نگارگري و جشنواره تجسمي فجر زمينه مساعدي براي رشد این شاخه هنری به وجود ميآورند. مضاف بر اينكه به گمانم به لحاظ كمي و كيفي در نهايت در حال پيشرفت هستيم.
در پایان وي با اشاره به نحوه انتخاب و داوري آثار گفت: به عنوان دبير ترجيح ميدهم در امر داوري دخالت نكنم اما اتفاق خوبي كه در اين دوره افتاده اين است كه بنا را با داوران بر اين گذاشتيم كه قبل از ديدن آثار يك جلسهاي گذاشته شود و معيار داوري و انتخاب مشخص و اعلام شود و بر اساس آن گزينش صورت بگيرد.
پنجمين جشنواره بينالمللي هنرهاي تجسمي فجر در رشته هاي نقاشي، خوشنويسي، نگارگري، سفال و سراميك، تصويرسازي، مجسمهسازي، پوستر، عكاسي و كاريكاتور و بخش مقالات علمي از ۱۴ بهمن تا ۱۲ اسفندماه سال جاري برگزار خواهد شد.
هنرمندان براي شركت در پنجمين جشنواره بينالمللي هنرهاي تجسمي فجر ميتوانند آثار خود را تا ۱۵ دي ماه از طريق سايت جشنواره به نشاني www.ivafestival.ir ارسال كنند.
پنجمين جشنواره بين المللي هنرهاي تجسمي فجر به دبيركلي سيدعباس ميرهاشمي از سوي مركز هنرهاي تجسمي با همكاري موسسه توسعه هنرهاي تجسمي معاصر در تهران و استانها برگزار خواهد شد.