در چهارمين جشنواره كتاب سال دانشآموزي مطرح شد؛
آموزش و پرورش بايد مبلغ قرآن كريم در جهان باشد
تاريخ : سه شنبه ۲۵ آبان ۱۳۸۹ ساعت ۱۳:۳۳
وزير آموزش و پرورش در چهارمين جشنواره كتاب سال دانشآموزي كه صبح دیروز (24 آبان ماه) در كتابخانه ملي شهر تهران برگزار شد، از قرآن كريم به عنوان كتاب برهان و انديشه ياد كرد و گفت: آموزش و پرورش بايد مبلغ چنين كتابي در سراسر جهان باشد.
به گزارش ستاد خبري هجدهمين دوره هفته كتاب جمهوري اسلامي ايران، در اين مراسم كه با حضور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي ، بهمن دري ، معاون امور فرهنگي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي و مديران اين وزارتخانه ،مديران آموزش و پرورش، فرهيختگان، فرهنگيان، صاحبان قلم، دانشآموزان مولف و معلمان منتخب طرح كتابخانه كلاسي برگزار شد، دكتر حميدرضا حاجي بابايي، وزير آموزش و پرورش، با اشاره به قرآن كريم به عنوان كتاب هدايت، نور، شفا و كتاب حق، گفت: قرآن كريم كتابي است كه منبع هدايت تمامي انسانهاست و تمامي پيامبران كه صاحب شريعتاند با كتاب و كتابت، مردم را به سمت موفقيتها و آزاديها هدايت كردهاند، لذا اين افتخار بزرگي است كه افراد به ويژه مسلمانان در طول تاريخ، هدايتشان را از قرآن كريم بجويند.
وزير آموزش و پروش تصريح كرد: جايگاه كتاب در حاكميت اسلامي جايگاهي ويژه است، لذا به هر ميزان كه كتاب از ظر محتوايي، غني و پربار باشد، به همان اندازه دانشآموزاني كه به وسيله آن تربيت ميشوند، از نظر علمي غني و كاملاند.
دكتر حاجيبابايي خاطر نشان كرد: اگر چه قبل از اسلام كتاب در ايران جايگاه خوبي داشت، اما بعد از رواج اسلام در ايران شاهد افتخارات عظيمي در حوزه كتاب بوديم كه اكنون نيز شاهد اين افتخاراتيم.
وي ادامه داد: از آنجا كه كتاب منشا تحول فرهنگي است، لذا هيچ وقت كاربرد آن در دنيا كهنه نميشود و دوست هميشگي و آثار ماندگار به شمار ميرود.
وزير آموزش و پروش عنوان داشت: اين كه خداوند در قرآن 322 بار عنوان كتاب را با عناوين گوناگون به كار برده است، نشان از توجه ويژه خداوند به كتاب و كتابخواني است.
دكتر حاجيبابايي با اشاره به فرمايش مقام معظم رهبري با اين عنوان كه «بايد از دوره ابتدايي شروع كرد، دانشگاه دير است» گفت: ترويج فرهنگ كتاب و كتابخواني بايد از دوره ابتدايي آغاز شود. اگر مسوولان آموزش و پرورش در دوره ابتدايي، اين مطلب را در ذهن دانشآموزان تداعي كنند كه كتاب و كتابخواني لازمه زندگي است، در دورههاي ديگر تحصيلي شاهد پيشرفت روزافزوني در اين حوزه خواهيم بود.
وي ضمن تقدير از معلمان منتخب طرح كتابخانه كلاسي گفت: تمام كارشناسان و مسوولان وزارت آموزش و پرورش بايد براي اهداي كتاب به مدارس سراسر كشور بسيج شوند، لذا بايد براي اجراي طرح كتابخانه كلاسي، تعريفي واحد ارايه شود تا همه بر اساس آن تعريف اقدام به راهاندازي كتابخانه كلاسي كنند.
وزير آموزش و پروش ادامه داد: تعداد كثيري از مدارس سراسر كشور مجهز به كتابخانههاي كلاسياند، كتابخانههايي با ابعاد 100 در 80 سانتيمتر كه حدود 100 تا 200 كتاب را دربردارند. اين كتابها متناسب با سن و مقطع تحصيلي در اختيار دانشآموزان قرار ميگيرد؛ به طور مثال حدود شش ميليون دانشآموز دوره ابتدايي تاكنون با 200 عنوان كتاب آشنا شدهاند.
دكتر حاجيبابايي در پايان از سياستهاي در دست اقدام وزارت آموزش و پرورش ياد كرد و گفت: وزارت آموزش و پرورش تصميم دارد با همكاري وزارت ارشاد به سمت و سويي حركت كند تا تمام مدارس ابتدايي كشور داراي كتابخانه كلاسي شوند.