مساجد تاريخي عجبشير شاهكاري از هنر معماري اسلامي
 
تاريخ : شنبه ۷ فروردين ۱۳۸۹ ساعت ۱۲:۴۰
مساجد چوبي اين شهرستان با قدمت ديرينه خود همچنان استوار ايستاده و علاوه بر ويژگي معنوي از ويژگي تاريخي و گردشگري براي گردشگران برخوردارند.


اين مساجد به انواع طرحهاي زيباي اسليمي و گل و بوته با رنگ‌هاي گياهي مزين شده و نقوش و جلوه‌هاي ديدني و زيباي آن ديدگان گردشگران را نوازش مي دهد.


مسجد زيباي قاضي روستاي شيشوان زيباترين مسجد تاريخي منطقه عجب شير بوده كه از دوران صفويه به نسلهاي كنوني به يادگار مانده است.


اين مسجد زيباي چوبي كه شاهكاري از هنر معماري اسلامي است، در وسط ميدان مركزي روستاي شيشوان قرار گرفته و به عنوان عبادتگاه از سوي مومنان محلي و بازديدكنندگان مورد استفاده قرار مي‌گيرد.


سقف چوبي بي‌نظير و ديدني اين مسجد كه مزين به طرح‌هاي زيباي گل و بوته و طرح‌هاي اسليمي بوده بر روي شش ستون چوبي با پايه‌هايي از قطعات سنگ استوار است.


مسجد قاضي عجبشير كه از نظر معماري به مساجد تاريخي سفيد مراغه و كبود بناب شباهت دارد، جزو اولين مساجد تاريخي چوبي كشور بوده و داراي طاقچه هاي پنج و هفت قومي است.


ارتفاع اين مسجد و همچنين پايه‌هاي سنگي آن در مقايسه با ديگر مساجد چوبي منطقه كوتاه تر بوده و از سادگي خاصي برخوردار است.


مسجد جامع( شيرلو) عجب شير مربوط به دوران صفويه بوده و با توجه به كتيبه هاي موجود در اين مسجد تاريخ بناي آن را مي‌توان به دوران قاجاريه نيز نسبت داد.


اين مسجد تاريخي و زيبا داراي شبستاني زيبا بوده كه از لحاظ زيبايي با مسجد جامع ميدان بناب قابل مقايسه است.


به گزارش ايرنا ، شبستان اين مسجد داراي ديوارهاي آجري و ستون‌هاي چوبي با سرستون‌هاي مقرنس و قطاربندي شده و سقف چوبي منقش است.


مسجد حنيفه گوراوان معروف به مسجد محمد حنفيه از ديگر مساجد تاريخي و زيباي عجب شير بوده كه به هنر معماري اسلامي مزين شده و با ويژگيهاي خاص و ديدني خود در روستاي گوراوان اين شهرستان واقع است.


اين مسجد با يك طبقه پلان مستطيل بطول ‪۵۰‬متر و عرض ‪۳۰‬متر كه كشيدگي آن شرقي و غربي بوده داراي شبستان اصلي و بخش الحاقي با كاربري سرويس و آشپزخانه در ضلع غربي است.


كف اين بنا به دليل رطوبتهاي سطحي پنج پله بالاتر از سطح زمين قرار گرفته و تيرهاي اصلي سقف بصورت يكپارچه و شرقي و غربي است.


در اين مسجد ‪۱۲‬ستون بكار رفته كه دو ستون آن آجري با قطر نسبتا زياد و ده ستون ديگر چوبي با سرستونهاي معمولي بوده و داراي نماي آجري است.


هم اكنون بيش از يك هزار و ‪ ۴۰۰‬اثر تاريخي آذربايجان شرقي در فهرست آثار ملي ثبت شده كه از اين تعداد ‪ ۲۵‬اثر مربوط به شهرستان عجب شير است.


شهرستان عجبشير با حدود ‪ ۸۵‬هزار نفر جمعيت در جنوب غربي تبريز مركز آذربايجان شرقي واقع است.


 
کد خبر: 9044
Share/Save/Bookmark