جشنواره فيلم فجر فاقد استراتژي فرهنگي است
تاريخ : يکشنبه ۱۳ بهمن ۱۳۸۷ ساعت ۱۴:۵۰
یک کارگردان سینما با انتقاد از محافظه کاری برخی مدیران فرهنگی در مدیریت جشنواره فیلم فجرگفت : دین اسلام دین ترس از تفکر نیست و امامان ما هیچگاه از مواجه شدن با اندیشه مخالف واهمه ای نداشتند .
احمدرضا گرشاسبی در گفتگو با هنرنیوز درباره توقیف برخی از فیلم ها و عدم راهیابی آنان به جشنواره فیلم فجرگفت : دین اسلام دین ترس از تفکر نیست بلکه دین شجاعت و پویا است بنابراین مدیران فرهنگی ما نباید از پیام چند فیلم که با اجازه همین مدیران ساخته شده ترسی داشته باشند .
کارگردان فیلم " بانی چاو" افزود : در عصرکنونی که دنیای آزاد ارتباطات است نمی توان جلوی دیدن فیلم را گرفت چرا که این فیلم ها با توجه به گسترش تکنولوژی از کانالهای قاچاق به منازل مردم راه پیدا می کنند .
وی ادامه داد : سانسور و ممیزی وهن اسلام و نظام خواهد شد چون تبعات منفی آن افزونتر از منافع آن است مگر در مواردی که فیلمی انتشار دهنده مفاسد اخلاقی باشد .
گرشاسبی با اشاره به فیلم " درباره الی " گفت : من فیلم درباره الی را ندیدم اما از نظر فقه اسلامی به سازندگان فیلم ربطی ندارد که بازیگر زن آن بعد از بازی در این فیلم، چه سرنوشتی داشته است. مگر این خانم الگوی فرهنگی زنان ایران است که حالا به خاطر اشتباه او باید سازندگان و تهیه کننده این فیلم تنبیه شوند ؟
به گفته کارگردان فیلم " دره هزار فانوس " باید فیلم و محتوای فیلم مورد بررسی قرار بگیرد نه رفتار بازیگران در زندگی شخصی آنان.
این فیلمساز اضافه کرد : جای تعجب دارد که چرا علی رغم دستور رئیس جمهوری نسبت به رفع مشکل این فیلم هنوز مدیران پائین تر در این خصوص تعلل می کنند.
گرشاسبی گفت : متاسفانه با وجود دولت مهرورزی هنوز برخورد برخی از مدیران فرهنگی نسبت به تعدادی از فیلم های تولید شده مهرورز نیست و با سلائق شخصی خود، فیلمها را از گردونه رقابت و اکران محروم می کنند و این درحالی است که این رفتارها به بدنه سینما آسیب می رساند.
کارگردان فیلم " شرایط عینی " ادامه داد : درحالی اکران برخی از فیلمها در داخل کشور به محاق می روند که این فیلم ها در بسیاری از جشنواره های معتبر دنیا افتخاراتی را برای کشورکسب می کنند و سبب معرفی سینمای ایران می شوند .
گرشاسبی در مورد برگزاری جشنواره فیلم فجر نیز گفت : متاسفانه از ابتدای برگزاری جشنواره فیلم فجر به علت فقدان استراتژی فرهنگی زائیده تفکراسلامی؛ این جشنواره نتوانسته است راه درست خویش را بیابد و بیشتر به یک جشن و مهمانی تبدیل شده است تا یک عده که آنان هم با لابی و مذاکرات پشت پرده انتخاب می شوند به تندیس و سیمرغ برسند در حالی که جشنواره ای موفق است که سال به سال به اهدافش که همان توجه به آرمان های انقلاب اسلامی است نزدیک تر شود.
وی افزود : چون هیچگاه استراتژی وآرمان های انقلاب اسلامی را برای سینما طراحی نکردیم و بیشتر به شعارهای دهن پرکن اکتفا کردیم بنابراین همواره مسیر را نیز به اشتباه رفته ایم .