شمقدری : با دیدن مستند «برای آزادی» جادوی سینما مرا گرفت // اميدوارم جايگاه جشنواره‌ سينما حقيقت روز به روز ارتقا يابد
گزارش هنرنیوزاز آیین پایانی پنجمین جشنواره‌ سينما حقيقت/۱/ ؛
شمقدری : با دیدن مستند «برای آزادی» جادوی سینما مرا گرفت // اميدوارم جايگاه جشنواره‌ سينما حقيقت روز به روز ارتقا يابد
«جوادشمقدری» معاون سینمایی ارشاد گفت: يكی از دلايل ورود من به حوزه سينما ديدن مستند «برای آزادی» ساخته «حسين ترابی» بود که جادوی سينما مرا گرفت و تصور می‌كنم فيلم مستند و سينمای مستند جايگاه مهمی داشته ودارد.
 
تاريخ : دوشنبه ۲۳ آبان ۱۳۹۰ ساعت ۱۵:۵۸
به گزارش خبرنگار سينمايی هنرنیوز آیین پایانی پنجمین جشنواره‌ بين‌المللی فيلم مستند «سينما حقيقت» با حضور«جوادشمقدری»معاون سینمایی ارشاد، «علیرضاسجادپور» مدير كل اداره نظارت و ارزشيابی سینمای حرفه ای ،« شفيع آقامحمديان» دبير جشنواره حقيقت ومدیرعامل مرکزگسترش سینمای مستند وتجربی ، «رضا پورحسین» فیلمسازانی چون: «حسين ترابی»، «فرهاد ورهرام» ،«ابراهیم حاتمی کیا» ، «محمدعلی فارسی» ،«فرهاد ورهرام»،« محمدرضا اسلاملو»، «بهمن
آقامحمدیان: با پيگيری‌هايی كه انجام داديم متوجه شديم از ميان ۹ فيلم يكی از پخش‌كننده‌ها كه خواستار خروج فيلم‌هايش بود، فقط ۲ فيلم قصد خارج كردن فيلم خود از بخش مسابقه جشنواره را دارند و من همین جا تشكر ويژه ای از فيلمسازانی دارم كه سبب شدند جشنواره با كمترين نقص برگزار شود.
حبشی»، «مهناز مظاهری»، «محسن علی‌اکبری»، جمعی از فیلمسازان ، مستندسازان و خبرنگاران با معرفی برگزيدگان بخش ملی برگزارشد.
در ابتدای این مراسم «شفيع آقامحمديان» اظهارداشت: مركز گسترش سينمای مستند و تجربی تصميم گرفته است، تمام فيلم‌هايی كه برگزيده می شوند را خريداری كند و بايد از فيلمسازان تشكر كنم كه نقشه بی بی سی را نقش برآب كردند و این جای خوشحالی دارد.
آقامحمديان افزود: برای برگزاری پنجمین جشنواره سينما حقيقت ماه‌ها وقت لازم است كه با كمترين نقصی آن را اجرا كنيم.در اين راستا پس از پايان جشنواره چهارم كار را آغاز كرديم و فيلم‌های بسياری از كشورهای مختلف دريافت شدند كه در نهايت ۲۳ فيلم به بخش بين الملل راه يافتند و پس از اعلام اسامی فيلم‌های راه يافته به بخش بين الملل جشنواره، چند نفر از فيلم‌سازان خارجی اعلام كردند كه تمايلی به نمايش فيلمشان در جشنواره ندارند.
وی ادامه داد: ماجرا زمانی جدی شد كه شبكه بی بی سی برنامه‌هايی را در اين باره پخش كرد و اين گونه مطرح كرد كه ممكن است با نمايش ندادن فيلم توسط فيلمسازان غربی جشنواره تعطيل شود بنابراين بايد از فيلمسازان تشكر كنم تا نقشه بی بی سی را نقش برآب كردند و جشنواره تعطيل نشد.
وی با اشاره به اینکه چند تن از فيلم‌سازان نخواستند، فيلم‌هايشان در جشنواره شركت داده شود تصریح کرد: ما به این فیلمسازان گفتیم حدود ۹ ماه زمان برای ترجمه و زيرنويس فيلم صرف شده است و حتی پول رايت برخی از فيلم‌هايی كه به مسابقه راه يافته بودند، پرداخت شده است و اين كارتان غير قانونی است و در ادامه تعدادی از اين فيلم‌سازان در نامه‌ای اظهار كردند كه يک حركت صنفی انجام داده‌اند و از آنها خواسته شده است كه چنين كاری انجام بدهند.
دبیر جشنواره سینما حقیقت خاطرنشان کرد: با پيگيری‌هايی كه انجام
شمقدری : يكی از دلايل ورود من به حوزه سينما ديدن مستند «برای آزادی» ساخته «حسين ترابی» بود که جادوی سينما مرا گرفت و تصور می‌كنم فيلم مستند و سينمای مستند جايگاه مهمی دارد.
داديم متوجه شديم از ميان ۹ فيلم يكی از پخش‌كننده‌ها كه خواستار خروج فيلم‌هايش بود، فقط ۲ فيلم قصد خارج كردن فيلم خود از بخش مسابقه جشنواره را دارند و من همین جا تشكر ويژه ای از فيلمسازانی دارم كه سبب شدند جشنواره با كمترين نقص برگزار شود.
در ادامه این مراسم، «جواد شمقدری» معاون سینمایی ارشاد اظهارداشت: من درابتدای صحبتهایم جا دارد به مناسبت اتفاقی كه در زاغه مهمات اطراف تهران رخ داده و چند تن از جوانان اين مرز و بوم به شهادت رسیدند تسليت می گویم و معتقدم که اين حادثه به ياد ما می‌آورد كه مديون چه مجاهدت‌ها و خون‌هايی هستيم و ايران عزيز در طول چند دهه اخير به يمن تلاش و مجاهدت فرزندان خود در همه عرصه‌ها به ويژه دفاع مقدس كشوری مستقل، عزيز و مترقی است.
شمقدری افزود: يكی از دلايل ورود من به حوزه سينما ديدن مستند «برای آزادی» ساخته «حسين ترابی» بود که جادوی سينما مرا گرفت و تصور می‌كنم فيلم مستند و سينمای مستند جايگاه مهمی دارد. ما این مهم بودن را می توانیم به حضور «ابراهيم حاتمی كيا» در میان هيات داوران اشاره کنم که افتخاری برای ما است و مايه افتخار است كه يكی از مهمترين فيلمسازان كشور اكنون در اينجا حضور دارد.
وی ادامه داد: ابراهيم حاتمی كيا شخصی است كه در اتاق‌های بسته نماند و تلاش كرده است از درون وقايع و
شمقدری : همه ما در شان و جايگاه سينمای مستند ترديدی نداریم و چون می دانیم مستند ساز بايد در جريان كارش و از لا به لای پرداختن به مسائل تلاش كند، حقايق عالم را به ما نشان دهد و معتقدم که دوربين مستندسازان در بخش‌های بين المللی بايد استمرار داشته باشند.
اتفاقات جامعه سوژه‌هارا شكار كند. با يک سوژه‌، ساعت‌ها و ماه‌ها زندگی و تحقيق كرده و حتی فكر می كنم يكی از دلايلی كه قبول كرده در هيات داوران حضور داشته باشد اين است كه می‌تواند به دريچه جديدی ورود پيدا كند.
معاون سینمایی ارشاد تصریح کرد: همه ما در شان و جايگاه سينمای مستند ترديدی نداریم و چون می دانیم مستند ساز بايد در جريان كارش و از لا به لای پرداختن به مسائل تلاش كند، حقايق عالم را به ما نشان دهد و معتقدم که دوربين مستندسازان در بخش‌های بين المللی بايد استمرار داشته باشند.
وی یادآورشد: تلاش كرده‌ايم سهم اعتبارات مركزگسترش سينمای مستند و تجربی را افزايش دهيم و نوعی از سينما را با نام مستند سينمايی مورد توجه قرار دهيم.علاوه بر اين پيشنهاد شده است در راستای تشكيل سازمان سينمايی كه به زودی اتفاق می‌افتد، ماموريت اين مركز در ساخت فيلم مستند و كوتاه متمركز شود.
شمقدری با اشاره به اینکه درانجام وظایف خود قطعا كوتاهی‌هايی داشته‌ايم ابرازداشت: ما باید کوتاهی های خودمان جبران كنيم. مردم بايد متوجه جايگاه ويژه فيلم مستند باشند و آنها را به سمتی بريم كه فرهنگ‌سازی شود. چون می‌توانیم فيلم‌های مستند را در محيط‌هايی مانند كلوپ‌های سينمايی يا دانشگاه‌ها به نمايش بگذاریم تا به نقد و بررسی آنها پرداخته شود.
وی عنوان داشت: با پخش فيلم در شبكه نمايش خانگی و فروش آن در كتاب‌ فروشی‌ها علاوه بر اينكه شان فيلم مستند حفظ می‌شود مخاطب آن نيز پيدا می شود. زيرا در دنيا هم اينگونه رايج است كه فيلم‌های مستند در مراكزی كه كتاب‌ها قابل دسترسی هستند، يافت می‌شود. به هرحال اميدوارم جايگاه جشنواره‌ سينما حقيقت روز به روز ارتقا يابد و شان مستندسازان نيز بيش از گذشته مورد توجه قرار گيرد.


کد خبر: 76
Share/Save/Bookmark