نجفی: از دیدن سریال‌های ترک شرمم می‌شود
در گفتگو با هنرنیوز:
نجفی: از دیدن سریال‌های ترک شرمم می‌شود
احمد نجفی گفت: در همه جا ماهواره است اما آثار سینمایی شان هم به فروش می‌رسد ما باید خودمان را واکاوی کنیم. من شرمم می شود از سریال هایی که مخاطب ما را گمراه کرده اند.
 
تاريخ : سه شنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۲ ساعت ۱۰:۴۱
احمد نجفی در گفتگو با خبرنگار هنرنیوز در ارتباط با تاثیر ماهواره‌ها بر مخاطبان سینما و تلویزیون گفت: شما فکر می‌کنید در امریکا ماهواره وجود ندارد؟ در دیگر کشور‌ها چه طور؟ یادم است از شهید آوینی جمله‌ای شنیدم که می‌گفت ما زیر کوه آتشفشانی نشسته‌ایم که هر آن ممکن است فوران کند. ما باید خودمان را آماده کنیم باید مجهز بشویم باید نگاه‌مان به نمایش و فیلم سازی تغییر کند که رسانه‌های بیگانه نتوانند روی فرهنگ ما تاثیر بگذارند. ما قدمی بر نداشتیم که این اتفاق‌ها برا یمان نیافتد. ما ابتدا باید نوک پیکان را به طرف خودمان بگیریم ایراد از ما است که مخاطب ما فیلم‌های ما را نمی‌بیند. من شرم می‌کنم از اینکه سریال‌های ترک با این کیفیت مخاطب‌های ما را به غارت می برد. من از حیثیت ملی خودم خجالت می‌کشم.

وی در ارتباط با فیلم نامه‌های ما که به سمت تکرار رفته‌اند گفت: موضوعات مان تکراری است و یا اگر هم نیست تقلیدی از آنطرف است که با فرهنگ ما هم خوانی ندارد. جدیداً هر کانالی که در تلویزیون می‌زنم همه مشغول گریه کردن هستند یا دارند دوباره که نه صد باره حرف‌های تکراری می‌زنند. من در شهرستان‌ها هم که می‌روم سر می‌زنم اوضاع همین است. پیشرفته‌ترین کشور‌ها هم ماهواره دارند اما در‌‌ همان جا فیلم‌هایی می‌سازند که میلیاردی فروش می‌کند. آیا ما نمی توانیم فیلم‌هایی بسازیم که سالن‌های سینمای مان پر شود و یا مردم پای برنامه های تلویزیون ما بنشینند؟ ما که نباید به دو فیلمی که خوب فروخته است استناد کنیم و آن را سنبل خودمان قرار دهیم این گونه خودمان را گول می‌زنیم.

وی در ادامه گفت: من اینجا رسماً اعلام می‌کنم که فیلم نامه خوب و منسجم نداریم پس فیلم نامه نویس هم نداریم. اینکه عده‌ای می‌گویند خط قرمز‌ها نمی‌گذارد تا ما کار خوب بنویسیم به نظرم اشتباه است ما قصه خوب و نوعی را ارائه نمی‌دهیم که حالا در مورد آن بخش که ممیزی است صحبت کنیم. فیلم نامه نویس‌های ما یاد گرفته‌اند یک سری حرف‌های تکراری مردم پسند بزنند و بنویسند. در سینما می‌خواهیم حرف‌های بزرگ بزنیم و روشنفکر نمایی کنیم.

نجفی در باره دستمزد‌ها و بازیگران ستاره در سینما گفت: ما فرق ستاره را با یک انسان کامل نمی‌دانیم و گاهی این دو را اشتباه می‌گیریم. فراموش نکنیم ما بنگاه‌های ستاره سازی هم نداریم که این پروسه را به درستی طی کنند. ما باید هزینه کنیم که کار خوب بسازیم نه اینکه چهار نفر را بیاوریم به مردم نشان دهیم که هیچ بار مثبتی هم نداشته باشد. ما نگاه‌مان باید به فیلم سازی تغییر کند. ستاره‌های ما فقط دارند پول می‌گیرند اما موقعی که فیلم کلید می‌خورد دیگر چیزی برایشان اهمیت ندارد من که شخصاً برداشتم از این دوستان این بوده است. یه حساسیت‌های ظاهری در یک جاهایی نشان می‌دهند اما در آخر پولشان را می‌گیرند و کنار می‌آیند.

این هنرمند در ادامه گفت: به نظر من برخی از این دست مزد‌ها که داده می‌شود غیر معقول است برای اینکه هزینه های ما را زیاد کرده است در صورتی که روی کیفیت فیلم تاثیری نداشته است. ما زمانی می‌توانیم این دست مزد‌ها را این گونه افزایش بدهیم که مشتری برای فیلم‌‌هایمان باشد ما که مشتری نداریم این کاملاً از فروش فیلم‌‌هایمان معلوم است.

بازیگر مجموعه «کاراگاه علوی» در باره نبود برنامه ریزی در پروژه‌ها گفت: ما در کار‌‌هایمان برنامه ریزی نداریم این نمونه را می‌شود در برخی از کار‌های تلویزیونی دید. بعضی از کار‌ها بی‌جهت هفت سال طول می‌کشد در برخی از سریال‌ها بعد از گذشت پنج سال که در اواسط ساخت آن هستند می‌فهمند که فیلم نامه در یک جا اشتباهی داشته که فاجعه است حالا هزینه و وقت دوباره‌ای را صرف می‌کنند تا چاره‌ای برای این اشتباه پیدا کنند. من از این موارد اطلاع دارم. خوب این‌ها در کار جلوه می‌کند و تاثیر خوبی روی مخاطب نخواهد گذاشت و آن ها کار ما را‌‌ رها می‌کنند.

وی در ارتباط با کارگردان‌هایی که برای جشنواره‌های خارجی کار می‌کنند گفت: متاسفانه برخی از کارگردان‌های ما تبدیل شده‌اند به سخن گوی جشنواره‌های خارجی. ما هنوز (تور را درست نکرده می‌زنیم به صحرای کربلا). من هم افتخار می‌کنم که فیلمی از ایران به خارج برود و دیده شود اما این چه کمکی به صنعت فیلم‌های سینمایی و فروش آن‌ها می‌کند.
وی در ادامه گفت: ما با آنها تفاوت های شایانی داریم مثلاً یک هنرمند آمریکایی با افتخار در نقش‌های دولتی بازی می‌کند و مفتخر است که در سیاه‌ترین و جنایت کار‌ترین بخش یعنی «سی آی‌ای» بازی می‌کند اما هنرمند ما از اینکه برخی از نقش‌های ملی را بازی کند فرار می‌کند. ما باید در ابتدا خودمان را درست کنیم نباید غر بزنیم که فلان ارگان نمی‌گذارد کار کنم و یا کار بسازم. باید حرکت کنیم نباید بهانه تراشی کنیم چیز‌هایی را بخواهیم که نشدنی است و چون نشدنی است دیگر باید دست روی دست بگذاریم.
کد خبر: 67079
Share/Save/Bookmark