فرهنگ اصیل ایرانی باید در بازی‌های رایانه‌ای دیده شود
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی آیین پایانی نخستین جشنواره و نمایشگاه بین المللی بازیهای رایانه ای؛
فرهنگ اصیل ایرانی باید در بازی‌های رایانه‌ای دیده شود
 
تاريخ : سه شنبه ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۰ ساعت ۱۳:۰۰
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی سازگاری محتوا و شکل بازی‌های رایانه‌ای با فرهنگ اصیل ایرانی را یکی از اولویت‌ها برای تولیدکنندگان این بازی‌ها دانست.

آیین پایانی نخستین جشنواره و نمایشگاه بین المللی بازیهای رایانه ای شب گذشت در تالار وحدت با حضور محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، جواد شمقدری معاون سینمایی، حمید شاه آبادی معاون هنری، رضا تقی پور وزیر ارتباطات و فن آوری اطلاعات، هیئت داوران بخشهای مختلف و جمعی از هنرمندان و تولیدکنندگان این حوزه برگزار شد.

بهروز مینایی دبیر بنیاد ملی بازیهای رایانه ای و دبیر این دوره از جشنواره گفت:این دوره از جشنواره و نمایشگاه که در برج میلاد برگزار شد با استقبال بسیار خوبی از طرف تولید کنندگان و علاقمندان به این حوزه روبرو بود.

وی افزود:جشنواره ویترینی از ظرفیت های کشور است و نمایشگاه فرصتی برای باور جوان ایرانی است که می تواند این توان را در عرصه بین المللی شکوفا کند. استقبال از نمایشگاه و جشنواره بازیهای رایانه ای مسئولیت ما را سنگین تر کرد. کشور ما نیاز به بازیهای دیگر دارد و این توقعی است که خانواده و بازار از هنرمندان ایرانی دارند.

پس از پخش نماهنگ معرفی داوران بخش جنبی دانش آموزی این جشنواره، جوایز بخش جنبی این جشنواره اهدا شد. در بخش آفرینش های دانش آموزی در مقطع دبیرستان، از بازی "چهار بریک"، "مدافع جهان" و "رسسام" تقدیر شد. همچنین هیئت داوران این بخش جایزه برتر را به بازی "یک اشتباه کوچولو" اهدا کردند.

در این بخش جایزه برتر بازی نامه به گروه نویسندگان بازی "اویار" و همچنین در بخش طراحی کاراکتر به فاطمه شفی، احسان سرابیان و مرتضی محمد جوایزی اهدا شد.

در ادامه وزیر ارتباطات و فن آوری پس ازارائه آماری در ارتباط با شبکه های مختلف، گفت: اگر به اقتصاد این موضوع توجه کنیم، امیدواریها بیشتر می شود. چرخه تجاری سازی در این عرصه باید در کشور ما محقق شود زیرا در این شرایط است که می توانیم امیدوار باشیم تا این عرصه با توجه به منابعی که در کشور موجود است، شکوفا شود.

وی افزود: من در این دوره نمایشگاه و جشنواره بازیهای رایانه ای توفیق حضور نداشتم. اما در نمایشگاه رسانه های دیجیتالی شاهد حضور موفق هنرمندان در این عرصه بودم. ما باید روز به روز شاهد تحولات و تغییر در این حوزه باشیم. کشور ما از نظر منابع انسانی، در زمینه محتوا و ذوق و هنر بسیار غنی است. همچنین در زمینه نرم افزار و توانمندیها نیز ما در رده بالایی قرار داریم. با توجه به تولیدات موجود کشور می تواند در حوزه صادرات بازیها موفق عمل کند.



وزیر ارتباطات و فن آوری ادامه داد:تولید بازیهای رایانه ای از نظر چرخه اقتصادی می تواند ما را خودکفا کند و در بحث اشتغال، توسعه و صادرات فرهنگی نیز به ما کمک خواهد کرد. ما به طور آزمایشی شبکه راه انداختیم که می توانیم در آن از بازیهای رایانه ای نیز بهره ببریم.

در ادامه این مراسم، در بخش افرینش های دانش آموزی در مقطع راهنمایی، از بازی "آذرخش"، "وای فیلد" و " ماورای زمان" تقدیر شد. پس از پخش نماهنگ روند برگزاری جشنواره بازیهای رایانه ای، با حضور داوران این بخش جایزه بهترین گرافیک به سهیل دانش اشراقی برای بازی "گرشاسب"، تندیس بهترین صدا به گروه صدا "سیاره میترا" اهدا شد. همچنین در بهترین طراحی کاراکتر دیپلم افتخار به تیم طراحی "سیاره میترا" و تندیس این بخش به تیم "گرشاسب" اهدا شد.

در بخش تندیس بهترین موسیقی از آهنگساز بازیهای "میر مهنا" و "گرشاسب" پیام آزادی قدردانی شد و در بخش بهترین دستاورد فنی به مدیر فنی بازی یاسر ژیان برای بازی "گرشاسب" تندیس اهدا شد. در بخش بهترین طراحی بازی دیپلم افتخار به حسین حبیبیان و هادی اسکندری برای بازی "گرشاسب" و تندیس این بخش به فرهود فرمند برای بازی " کوهنورد" اهدا شد.

در ادامه این مراسم تندیس بهترین پیاده سازی فنی به طور مشترک به تیمهای فنی "سیاره میترا" و " گرشاسب"، یهترین بازی نامه که البته هیئت داوران در این بخش هیچ بازی نامه ای را شایسته تندیس ندانست و دیپلم افتخار به مهدی ابوهاشم برای نویسندگی "سیاره میترا" اهدا شد. در بخش بهترین بازی تلفن همراه از بازی "دزد و مرغ فلفلی" تقدیر به عمل آمد.

محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه این مراسم عنوان کرد: جا دارد از تمام کسانی که در برگزاری این جشنواره همت کردند، تقدیر و قدردانی کرد. در سالهای قبل در نمایشگاه رسانه های دیجیتال ما شاهد حضور بازیهای رایانه ای بودیم. امسال که این جشنواره به طور مستقل برگزار شد ما با استقبال بسیاری روبرو شدیم.

وی افزود:بازیهای رایانه ای کارکرد دیگری هم دارد. آموزش غیر مستقیم یک اصل است که تاثیرگذاری بسیاری دارد. امسال در این دوره با همت وزارت آموزش وپرورش ما شاهد حضور پررنگ دانش اموزان بودیم. در بازیهای رایانه ای شنیدن و دیدن همراه می شود و شرایط تعاملی را به وجود می آورد به شکلی که خود فرد نیز در آن مشارکت دارد.

وزیر فرهنگ ارشاد اسلامی ادامه داد: باید بازیهای رایانه ای با فرهنگ اصیل سازگاری داشته باشد. ما نمی توانیم در این زمینه بی تفاوت بوده و نقش انفعالی داشته باشیم. وقتی با این همه افسانه و اسطوره که برگرفته از واقعیت است، روبرو هستیم و فن اوری و نیروی جوان نیز در این زمینه رشد پیدا کرده است باید جایگاه خودمان را در منطقه پیدا کنیم.



حسینی در ادامه بیان کرد:باید تیمهای جوان که در این حوزه فعایت می کنند، در ابتدای راه مورد حمایت قرار گیرند. بازیهای رایانه ای را با استفاده از تسهیلات بانکی حمایت کنیم تا از جمع قابل توجهی بهره ببریم. امیدورام در آینده شاهد درخشش بیشتری در این زمینه باشیم.

در ادامه هيت داوران بخش جنبي؛ مهدي سجاده‌چي، محراب قاسم خاني ، آرمان آرين، حميد بهرامي، فائز عليدوستي و سهيل اشراقي در بخش طراحي كاراكتر و بازي نامه نويسي از مژگان ميرزايي، سحر اسلامي، نرگس شاعري براي بازي نويسي "اويال " تقدير كرده و با اهداي جايزه برتر به فاطمه كشفي، احسان سرابيان، مرتضي محمد، آنها را مورد تجليل قرار دادند.

در ادامه برنامه اسماعيل تبار مدير كل ارشاد تهران و رجبي فروتن مدير كل سمعي و بصري معاونت سينمايي به آوين ضيايي و امير جلالي براي "آذرخش " جايزه دادند و اميرحاج نوروزي و علي حاج نوروزي نيز به طور مشترك براي بازي "وايفر " مورد تقدير قرار گرفتند، سيد محمد خورشي و محمدرضا واحدي نيز براي "ماوراي زبان " جايزه گرفتند.

سپس بهرام عظيمي، عليرضا معراجي، فريد فرخنده كيش، شهاب كشاورز، امير سحرخيز به روي سن آمدند تا مراسم تقدير از گروه اول برگزيدگان را انجام دهند.

در اين بخش تنديس بهترين گرافيك به سهيل دانش اشراقي براي بازي "گرشاسپ " رسيد و تيم طراحي اين بازي رايانه‌اي، سهيل دانش اشراقي و محد مدرس تنديس بهترين طراحي كاراكتر را از آن خود كردند و پيام آزادي نيز با بازي "گرشاسپ " براي بهترين موسيقي از نفرات برتر شناخته شد.

در گروه دوم بخش اصلي نيز رامبد جوان، بابك نمازيان، مهدي زنگنه، منوچهر مرادي، سيد علي سيداف بر روي سن آمده و به حسين حسينيان و هادي اسكندري براي طراحي بازي "گرشاسپ " ديپلم افتخار و به فرهود فرهمند براي بازي "كوهنورد " تنديس اهدا كردند.

در بخش پياده‌سازي فني نيز مهدي جدي مدير پروژه "سياره ميترا " و ناصر ژيان و چنگيزي براي "گرشاسپ " مورد تقدير قرار گرفتند.

دربخش بهترين بازي نامه نيز ديپلم افتخار به مهدي ابوالهاشم براي "عصر پهلوانان " رسيد و براي "دزد و مرغ فلفلي " نيز از فاطمه خدايي با ديپلم افتخار تقدير شد.

در بخش پاياني اين مراسم وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي به همراه وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات و دبير جشنواره بهترين‌هاي بازي‌هاي رايانه‌اي را مورد تقدير قرار دادند.

بنابراين گزارش، در بخش بهترين بازي كوچك از بين نامزدهاي موجود، ديپلم افتخار به سيدمحمدعلي وزيري براي بازي رايانه‌اي "خارج از سرزمين " رسيد و تنديس اين بخش و مبلغ 20 ميليون ريال به مهدي بهرامي براي ساخت بازي "بو " تعلق گرفت.

در بخش بازي آنلاين بازي "آسمان دژ " تنديس و مبلغ 30 ميليون ريال به فرزان ملك‌آرا به عنوان مدير پروژه تعلق گرفت.

تقدير ويژه هيئت داوران و مبلغ 15 ميليون ريال به مرتضي رضايي مدير پروژه "ميرمهنا " رسيد و مهدي خداشناس نيز براي بازي رايانه‌اي "گاندو " لوح تقدير و 10 ميليون ريال از آن خود كرد.

همچنين بازي "داستان دوستان " كه تهيه‌كنندگي آن را كانون پرورش فكري كودك و نوجوانان برعهده داشت، لوح تقدير و 10 ميليون ريال دريافت كرد.

در بخش پاياني مراسم "گرشاسب " بهترين بازي سال به رأي هيئت داوران شناخته شد و اميرحسين فصيحي به عنوان مدير پروژه اين بازي رايانه‌اي به همراه لوح تقدير 15 ميليون ريال دريافت كرد و لوح تقدير و تنديس بهترين بازي سال و 50 ميليون ريال به بازي "كوهنورد " به تهيه كنندگي مؤسسه فرهنگي تبيان رسيد.

کد خبر: 26849
Share/Save/Bookmark