روشن با اشاره به اینکه میخواهیم نیاز دانشجویان مان را در دانشگاه خودمان برطرف کنیم گفت: ما در مسیری گام بر میداریم که نیازی نباشد مثلاً دانشجویان ما برای کارهایی که احتیاج به لابراتوار دارند به خارج از دانشگاه بروند. ما تلاش میکنیم که کیفیت آموزش را بالا ببریم و فضای خود را مانند پلاتوهای تمرین تئاتر و یا سالن پخش فیلم مان را بهبود بخشیم.
وی در ادامه گفت: ما با برخی از دانشگاههای خارجی ارتباط داریم که قطعاً اتفاق خوبی برای هر دوطرف خواهد افتاد البته اگر این روابط هدف دار باشد. دانشگاههای معتبری چون ساپینزا، ناپل و جنوا در ایتالیا، دانشگاه کنراد ولف آلمان، بیلگی ترکیه، دانشگاه هنر بغداد در عراق، دانشگاه هنر شلوخوف در روسیه از جمله دانشگاههایی هستند که با آنها در ارتباط هستیم. ضمن اینکه با بسیاری از دانشگاههای معتبر داخلی مانند تهران، بهشتی، شاهد، هنر اصفهان، بنیاد شهید و... هم در ارتباط هستیم.
دکتر هوشیار رئیس دانشکده هنر دانشگاه سوره با بیان اینکه سبقهٔ هنری این دانشگاه به سیقهٔ سایر دانشکدههای آن غلبه دارد، توضیح داد: ما در دانشگاه هنر ۷ رشته تخصصی داریم که در ۳ رشته مقطع کارشناسی ناپیوسته کارشناسی و کارشناسی ارشد به همراه اساتید مدعو فعالیت میکنند
او ادامه داد: دانشگاه سوره هم مانند هر جای دیگر از بدو تاسیسش با فراز و فرودهایی همراه بوده است اما از سال ۸۶ سیر صعودی داشته است و در عرصههای داخلی و هم چنین در عرصههای بین المللی افتخاراتی را کسب کرده است.
هوشیار دربارهٔ نمایشگاه آثار استادان هنرمند گفت: در این نمایشگاه ما با هدف پرورش هنرجوهایی که متعهد به مسائل دینی و انقلابی ما هستند و تربیت افرادی که با اهداف و سیاست گذاری که برای این دانشگاه در بدو تاسیس مشخص شده است هماهنگ باشند با استادان و هنرمندان پیشکسوتی که با ما همکاری داشتهاند با همکاری موزه هنرهای دینی امام علی (ع) در دومین نمایشگاه کنار هم جمع شدیم و این مسیر را با نقشه راه مشخصی تعیین کرد ه ایم.
هوشیار گفت: در همین راستا آثار هنرمندان استاد که به آنها اشاره شده است از ۵ تا ۱۵ اسفند به نمایش گذاشته میشود. استیدی مانند محمدباقر آقامیری، محمدعلی رجبی، کاظم چلیپا از این دسته هستند که در موزه هنرهای دینی ارائا میشود. در این نمایشگاه چند نشست تخصصی و ورکشاپ نیز برگزار میشود.
در بخشی از این نشست امیر عبدالحسینی رئیس موزهٔ امام علی (ع) گفت: ما دریافتیم بین اهالی که در فضای حرفهای در این حوزه فعالیت دارند و افرادی که در دانشگاه به صورت تئوری درسهایی را آموختهاند فاصله زیادی وجود دارد که تلاش کردیم این نقص را برطرف کنیم چرا که این دو گروه با اینکه در یک فضای کاری هستند اما انتقاداتی را به هم دارند. امیدواریم که بتوانیم تعاملی بین دانشگاه و حوزه اجرایی رقم بزنیم.
در ادامه امیر عبدالحسینی گفت: در ماه رمضان و در غرفه هنری نمایشگاه قرآن بحثی بین من و آقای هوشیار و چند استاد دیگر هنر شکل گرفت که چرا بین جامعه حرفهای هنر و جامعه آکادمیک آن همسویی وجود ندارد و این دو قشر نمیتوانند به زبان خلق اثر برسند. این بحث باعث کلید خوردن برپایی نمایشگاه حاضر شد.
عبدالحسینی افزود: یکی از دلایل شکل گیری نمایشگاه رفع و یا بررسی اصطلاحات میان جامعه دانشگاهی و جامعه حرفهای هنر است و اینکه به این نکته برسیم که حق با کدام جامعه است که از جامعه دیگر نقد به عمل میآورد.
وی در پایان سخنانش گفت: قصد داریم با این نمایشگاه به یک روانشناسی برای سرفصلهای درسی برسیم که در سرفصلهای درسی دانشگاه سوره گنجانده شود و یا حداقل این موضوع را تجربه کرده و نکات منفی آن را به دست بیاوریم.
در ادامه محمد روشن گفت: دانشگاه سوره با توجه به دلیل تاسیسش تفاوتهایی با سایر دانشگاهها دارد و آن هم این است که ما تاکید داریم هنرمندانی متعهد و دینی را تربیت کنیم و هنر ایرانی اسلامی را ارائه دهیم و این یک وظیفه برای ما است که ما سند چشم انداز خود را بر این اساس پایه ریزی کردهایم.
در پایان این نشست، زندی مدیر هنری نمایشگاه سوره و مدیر مسئول مجله خط خطی گفت: هفتم اسفند ماه کارگاه گروه نقاشی با موضوع «هفت خوان شاهنامه» با حضور استادان محمد خلیلی فر، خسرو خسروی، علی ناصریان، احمد وکیلی و محمد عصمتی، روز یکشنبه یازدهم اسفند ورکشاپ تصویرگری گروه گرافیک با موضوع هفت سین با حضور همتی آهویی، اکبر نیکانپور، علی آقاخانی و کیانوش قریبپور، نشست جایگاه و ضرورت شکل گیری سبکهای هنری در هنر معاصر ایران با حضور حبیب آیت اللهی و محمد علی رجبی و چند نشست دیگر در کنار نمایش فیلمهای «ماهی و گربه» به کارگردانی شهرام مکری، نمایش فیلم «سایه روشن» از فرزاد موتمن و مراسم بزرگداشت ایرج نعیمایی از جمله برنامههای این نمایشگاه هستند.
در بخش پرسش و پاسخ بیشتر زمان جلسه به پاسخ به این پرسش گذشت که چرا همچین نامی با عنوان (مکتب هنری سوره) انتخاب شده است. در کل دوستان گفتند که ما اعتقاد داریم کلمه مکتب خیلی بزرگ نیست و ما در قدیم به همان مدرسه که می رفتیم مکتب خانه میگفتیم. و شما اصحاب رسانه هم بهتر است که این گونه فکر کنید. دوستان پشت میزی بر این شدند تا توجیهی را بیاورند و دوباره گفتند که ما نام بزرگ و خوبی را برای این مسیری که برای خودمان مشخص کردهایم گذاشتهایم تا بدانیم که میخواهیم به کجا برسیم در صورتی که اصحاب رسانه معتقد بودند که باید این روند شکل بگیرد و به نتیجه برسد و آن زمان تاریخ نویسان و پژوهشگران میتوانند بگویند که آیا این حرکت و رند یک مکتب بوده است یا خیر.