نوبل كوچك ادبيات، ماه آينده اهدا ميشود
تاريخ : دوشنبه ۱ شهريور ۱۳۸۹ ساعت ۰۹:۵۷
همزمان با برگزاري سي و دومين كنگره بينالمللي ادبيات كودك، دفتر بينالمللي كتاب براي نسل جوان (ibby)، جايزه هانس كريستين اندرسن 2010 به «دیوید آلموند» نويسنده انگليسي و در بخش تصويرگري به «یوتا باوئر» تصويرگر آلماني اهدا ميشود.
به گزارش هنر نيوز به نقل از ايبنا، كنگره ادبيات كودك دفتر بينالمللي كتاب براي نسل جوان 17 تا 21 شهريور در سانتياگو اسپانيا برگزار ميشود و برگزاركنندگان اين كنگره جايزه اندرسن را در دومين روز برپايي اين كنگره اهدا ميكنند.
اين جایزه هر دو سال يك بار توسط دفتر بينالمللي كتاب براي نسل جوان (ibby) به یك نویسنده و یك تصویرگر اهدا میشود از ايران امسال احمدرضا احمدي در بخش تاليف (نويسنده) نامزد دريافت اين جايزه شده بود كه در ميان پنج چهره پاياني قرار گرفت.
اعتبار اين جايزه بينالمللي سبب شده تا عنوان «نوبل كوچك» را به آن بدهند.
یوتا باوئر تصويرگر آلماني برگزيده جايزه آندرسن دانش آموخته رشته گرافیک و تصویرگری از دانشگاه هامبورک است و توانایی ویژهاش در نگاه کردن به پیرامون از دید کودکان مورد توجه هيات داوران اندرسن قرار گرفته است.
از ايران تاكنون تنها فرشید مثقالی در سال ۱۳۵۳ موفق به دريافت اين جايزه شده است.
اهداي جایزه اندرسن به مجموعه آثار یک نویسنده از سال ۱۹۵۶ و به مجموعه آثار یک تصویرگر از سال ۱۹۶۶ آغاز شد. این جایزه شامل یک مدال طلا و یک دیپلم است.
هانس كريستين اندرسن، نويسنده فقيد دانماركي در سال ۱۸۰۵ در دانمارك و در خانوادهاي فقير متولد شد. وي حرفه خود را با قصههای كهن آغاز كرد و شكل جديدی از افسانهها را با نبوغ و تخيل فردی خود پروراند. او به معنای واقعی، روحی تازه در افسانههای عاميانه دميد و در واقع بر پايه آنها آثار هنری تازه و اصيلی خلق كرد.
وي پديدآورنده ۲۱۰ داستان و افسانه پريان، ۸۰۰ قطعه شعر و ۶ رمان است. آثار او بارها در سراسر جهان ترجمه و تصويرگری شده است و در ايران هم اولين ترجمه از اندرسن با نام «قصه سرو چه میگفت؟» در سال ۱۳۱۰ منتشر شد كه اصل آن در موزه هانس كريستين اندرسون در دانمارك موجود است. سپس «قوهای وحشی» در سال ۱۳۱۴ منتشر شد كه اين شيفتگی تاكنون ادامه داشته است و بارها منتخبی از آثارش با ترجمههای مختلف چاپ شده و در بازار كتاب ايران موجود است.