میراث فرهنگی را در ترازوی سیاست نگذارید
عضو هیئت علمی گروه باستان شناسان دانشگاه تهران:
میراث فرهنگی را در ترازوی سیاست نگذارید
حکمت الله ملاصالحی گفت: فروش میراث فرهنگی فروش ناموس است بنابراین حفظ و باقی ماندن آثار با توجه به وضعیت فعلی که بسیاری از آثار در حال تخریب هستند امری ضروری به شما می‌رود.
 
تاريخ : سه شنبه ۱۸ تير ۱۳۹۲ ساعت ۱۴:۴۲
به گزارش هنرنیوز، حکمت الله ملاصالحی عضو هیات علمی گروه باستان شناسان دانشگاه تهران در نشست رسانه‌ای «بررسی گذشته و آینده‌ی
رییس آینده‌ی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری باید این سازمان را با عنوان «سازمان میراث طبیعی و میراث فرهنگی» تا سطح یک وزارتخانه ارتقا دهد و معاونت‌های میراث فرهنگی و گردشگری را زیر نظر این وزارتخانه اداره کند. در آن صورت، وزیر مربوط می‌تواند بودجه‌ی مستقلی برای کارهای مورد نیاز در سازمان بگیرد.
میراث فرهنگی و باستان‌شناسی» که امروز (۱۸ تیرماه) در در باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران با حضور خبرنگاران و باستان‌شناسان برگزار شد، گفت: در عصر امروزی همه سنت‌های معنوی، نظام اعتقادی و فرهنگ در برابر چالش بزرگ تاریخی قرار گرفته است.

دانشیار دانشگاه تهران با بیان این که اگر ملتی در برابر چالش‌ها ابزارهای لازم رویارویی را نداشته باشد میدان را به حریف واگذار می‌شود و امکان حیات تاریخی‌اش از بین می‌رود، اضافه کرد: تخریب تاریخی در نتیجه عدم آگاهی تاریخی و اطلاعات لازم و کافی به وجود می‌آید.

او با بیان این که هر تپه باستانی در حقیقت یک کتابخانه با هزاران جلد تاریخ است، اضافه کرد: نابودی آثار تاریخی به هیچ وجه قابل قبول و جایگزین نیست چرا که محوطه باستانی در حقیقت کتابی است که کل اقشار جامعه در ادوار مختلف آن را نگاشته اند.

عضو هیات علمی گروه باستان شناسان دانشگاه تهران تصریح کرد: باستان شناسان این کتاب‌ها را می‌نگارند، تدوین می‌کنند و به شکل آماده در اختیار جامعه جهانی قرار می‌دهند.

او در بخشی از سخنانش با اشاره به این که از دیدگاه قرآن هر اثر تاریخی منشاء و منبع شعور تاریخی است، گفت: در درون اسلام نگاه به تاریخ گسترده است و اهمیت بسیاری به آن داده شده است. واژه باستان شناسی در قرآن آمده و این موضوع نشان دهنده اهمیت تاریخ و باستان شناسی در مکتب اسلامی است.

به گفته سردبیر مجله باستان شناسی آثار میراثی همواره مهمند چرا که انسان‌ها ذاتاً باستان شناس هستند و نسبت
یکی از ضعف‌های حوزه میراث فرهنگی عدم وجود تشکل لازم در درون جامعه باستان شناسی است.
به شناخت خاستگاه هر چیزی تمایل دارند. بنابراین با توجه به اینکه آثار تاریخی هویت و اصالت یک ملت هستند باید در راستای حفظ و حراست از این آثار توجه ویژه و خاصی انجام شود.

ملاصالحی با بیان این که تنوع میراث طبیعی و اهمیت میراث فرهنگی در دولت جدید توجه ویژه‌ای به مقوله گردشگری را می‌طلبد، افزود:اگر هرکدام از حوزه‌های میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به صورت مجزا اداره شود قطعاً پاسخگویی بهتر می‌شود.

عضو هیات علمی گروه باستان شناسان
چهره رئیس میراث فرهنگی باید دانشی و فرهنگی باشد و نسبت به مقوله میراث فرهنگی تسلط و آگاهی کامل داشته باشد .
دانشگاه تهران اعلام کرد: یکی از ضعف‌های حوزه میراث فرهنگی عدم وجود تشکل لازم در درون جامعه باستان شناسی است.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: هویت همه فردی در حیات اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی ارتباط و تعامل دارد.

وی بر لزوم برقراری ارتباط با مقامات دولتی، مجلس، روحانیت و امامان جمعه تأکید کرد و گفت: مطمئنم اگر این بزرگواران هم از ضرورت حفظ میراث فرهنگی مطلع شوند در جهت حفظ تمامیت آن تلاش می‌کنند.

دانشیار دانشگاه تهران افزود: برای آشنایی و آگاهی بیشتر مردم در حوزه میراث فرهنگی اگر فردی درباره نقش و اهمیت میراث فرهنگی به عنوان
برقراری ارتباط با مقامات دولتی، مجلس، روحانیت و امامان جمعه برای حفظ میراث فرهنگی ضروری است
سخنران پیش از خطبه نماز جمعه صحبت کند می‌تواند بسیار تأثیرگذار باشد.

ملاصالحی با بیان این که فروش میراث فرهنگی فروش ناموس است، توضیح داد: حفظ و باقی ماندن آثار با توجه به وضعیت فعلی که بسیاری از آثار در حال تخریب هستند امری ضروری به شما می‌رود.

سردبیر مجله باستان شناسی درباره نقش رسانه‌ها در حوزه میراث فرهنگی تشریح کرد: رسانه‌ها در بیدار کردن و آگاهی و اطلاع رسانی تاریخی به مردم نقش مهم موثری دارد و همه رسانه‌ها به ویژه رسانه ملی در انجام این امر مهم گام‌های بلندی
از رئیس جمهور جدید می‌خواهیم نگاه ایشان به مقوله میراث فرهنگی سیاست نباشد بلکه دانش و فرهنگ مورد توجه قرار گیرد.
بردارند تا بتوان میراث و هویت خودمان را محفوظ نگه داریم.

وی خطاب به دولت منتخب گفت: دولت نهم و دهم فرهنگ را در ترازوی سیاست قرار داده بود و می‌سنجید اما ما انتظار داریم در دولت یازدهم سیاست ادر ترازو خلاق قرار گیرد چرا که هرچه سیاست اخلاقی تر باشد کارآمدی آن نیز بیشتر خواهد شد و اما عکس آن فاجعه‌ای برای آینده است. نباید از نگاه تنگ سیاست به فرهنگ نگاه کنیم.

عضو هیات علمی گروه باستان شناسان دانشگاه تهران متذکر شد: چهره رئیس میراث فرهنگی باید دانشی و فرهنگی باشد و نسبت به مقوله میراث فرهنگی تسلط و آگاهی کامل داشته باشد .

وی اضافه کرد:از رئیس جمهور جدید می‌خواهیم نگاه ایشان به مقوله میراث فرهنگی سیاست نباشد بلکه دانش و فرهنگ مورد توجه قرار گیرد.

کد خبر: 60779
Share/Save/Bookmark