كتاب «سينماگران زن» منتشر شد
تاريخ : يکشنبه ۲۲ اسفند ۱۳۸۹ ساعت ۱۳:۵۴
كتاب «سينماگران زن» (فرهنگ چهرههاي مطرح سينماي ايران از آغاز تا امروز) منتشر شد.
به گزارش هنرنیوز به نقل از ايسنا، اين كتاب به كوشش گلنوش اميد و زير نظر جمال اميد در 362 صفحه همراه با آلبوم تصاوير، با شمارگان 3000 نسخه و قيمت 7500 تومان از سوي انتشارات نگاه به چاپ رسيده است.
جمال اميد در مقدمهاي بر اين كتاب مينويسد: اين فرهنگ براي معرفي چهرهها مبنا را بر اين گذارده است كه هنرمند دست كم يك بار در سينماي حرفهيي فعاليتش را ثبت كرده باشد. هنرمنداني كه در اين مجموعه به آنها پرداخته شده، شامل كارگردان، نويسندهي فيلمنامه، تهيهكننده، مجري طرح، مدير توليد، طراح صحنه، تدوينگر، گوينده، آهنگساز، عروسكگردان، منشي صحنه، عكاس، فيلمبردار، چهرهپرداز، منتقد فيلم و... هستند كه مطابق روال معمول مؤلف، سعي شده تا مجموعهي كارهاي يك هنرمند مرور شود. البته در اين مرور قصد داوري يا قضاوت و يا اصولا هرگونه اظهارنظري نيست.
او همچنين در بخشي از اين مقدمه عنوان كرده است: تا پيش از انقلاب، در سينما از وجود زنها به صورت ابزاري استفاده ميشد و اكثر آنها جدا از تعداد معدودي از بازيگر كه از تئاتر آمدهاند، اتفاقي و از روي علاقهي فردي بي هيچ تجربه و پيشينهي تحصيلي به اين كار روي كردهاند و به جز يك مقطع در آغاز دههي 50 كه با توجه به نياز «سيما» به نيروهاي متخصص، حركت آرام و اصولي در آموزش دختران در قشرهاي مختلف سينما شكل ميگيرد، روند كارگزاران سينماي ايران در مواجهه با زنان تفاوتي نميكند و اين نخستين گروه زنان تحصيلكردهي سينما با بروز بحران سينماي ايران در سالهاي پيش از انقلاب، مجال حضور در سينماي حرفهيي را پيدا نميكنند و آموزشهايشان را در ردههاي مختلف در تجربيات تلويزيوني به كار ميگيرند. اما بعد از پيروزي انقلاب همچنان كه سينماي ايران آرام آرام پوست مياندازد، سينماگران زن نيز رخ مينمايند و در نقشهايي كاملا متفاوت با قبل و الزاما در اندازههاي آرماني، به هر صورت حضور پررنگي پيدا ميكنند.»