۷۰ میلیارد تومان برای مبارزه با شبکه‌های ماهواره کم است
جواد مزدآبادی در گفتگو با هنرنیوز:
۷۰ میلیارد تومان برای مبارزه با شبکه‌های ماهواره کم است
یک کارگردان سینما و تلویزیون معتقد است افزایش ۷۰ میلیاردی بودجه تلویزیون برای سال آینده تنها یک شوخی است چرا که با این افزایش بودجه نمی‌توان به جنگ شبکه‌های ماهواره‌ای رفت.
 
تاريخ : شنبه ۱۴ دی ۱۳۹۲ ساعت ۱۰:۰۸

جواد مزدآبادی در گفتگو با خبرنگار هنرنیوز در مورد افزایش ۷۰ میلیاردی بودجه تلویزیون در سال آینده گفت: اگر قصد مبارزه با شبکه‌های ماهواره‌ای را داریم. اگر می‌خواهیم به یک تلویزیون آرمانی دست پیدا کنیم به گونه‌ای که تولیدات فاخر در همه زمینه‌ها داشته باشیم باید بودجه سازمان صدا و سیما افزایش پیدا کند.
وی افزود: معتقدم افزایش بودجه ۷۰ میلیارد تومانی تلویزیون در سال آینده بیشتربه یک شوخی می‌ماند چرا که با این میزان بودجه نمی‌توان به جنگ شبکه‌های ماهواره‌ای رفت که هر روزه با ساخت سریال‌های جذاب در پی ربودن مخاطبین ایرانی هستند.
کارگردان سریال «چار چرخ» با توجه به تورم حاضر در کشور ادامه داد: با توجه به تورم کشور، افزایش اندک بودجه تلویزیون برای سال آینده متناسب نیست. قبلا شما یک تله فیلم را با رقم ۹۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان می‌توانستید جمع و جور کنید اما حالا با ۲۰۰ میلیون هم به زحمت می‌توانید آن را تولید کنید. دستمزد‌ها بویژه دستمزدهای بازیگران به شدت افزایش یافته است این درحالی است که متاسفانه هم اکنون بدهی تلویزیون به تهیه کنندگان رقم زیادی هست و همین عامل موجب شده تا تلویزیون جرات رفتن به ساخت سریال‌های قوی که هزینه‌های بیشتری را می‌طلبند را نداشته باشد.
جواد مزدآبادی تصریح کرد: اگر به فکر بازگشت مخاطبین تلویزیون به رسانه ملی باشیم. اگر می‌خواهیم به تماشاگران نزدیک‌تر شویم باید گام‌های محکم تری برای تولیدات خوب و فاخر از ژانر کودک و نوجوان گرفته تا دیگر ژانر‌ها برداریم.
این کارگردان سریال «مثل شیشه» با بیان اینکه افزایش هر ساله بودجه تلویزیون یک امر طبیعی است یاد آورشد: با توجه به اینکه کشور ما فاقد شبکه تلویزیون خصوصی است. لذا تلویزیون ملی ما، گسترده‌ترین رسانه جمعی در کشورمحسوب می‌شود که می‌تواند به لحاظ ارتباط با مخاطبین تاثیرگذار‌ترین نیز باشد. این شور و هیجانی که در مراسم‌های مختلف دیده می‌شود همه و همه از طریق رسانه جمعی مثل تلویزیون است که از طریق سریال و برنامه سازی ایجاد می‌شود. بنابراین لازم است که تلویزیون هر ساله به لحاظ مالی تقویت شود.
این کارگردان سینما و تلویزیون خاطر نشان کرد: باید بپذیریم که امروز جنگ، جنگ رسانه‌ها است. امروزه با تاثیرگذاری رسانه‌ها بر عرصه بین المللی است که قدرت هر حکومت و نظامی مشخص می‌شود. وقتی برنامه‌های سطحی و شتاب زده‌ای را بر روی آنتن می‌فرستیم اینگونه به نظرمی رسد که می‌خواهیم یک فرهنگ سطحی و پیش پا افتاده‌ای را به خورد مردم بدهیم. در صورتی که فرهنگ سازی و بالا بردن سطح شعورو آگاهی مردم از طریق رسانه ملی بسیار امکان پذیر‌تر است.
کارگردان تله فیلم «اباصیل» گفت: هنگامی که ما با فقر برنامه سازی می‌کنیم درواقع سطح توقع بیننده را کاهش می‌دهیم و همین امر موجب می‌شود که بیننده به این برنامه‌ها، قانع نشود و به سراغ شبکه‌های ماهواره‌ای برود. این درحالی است که شبکه‌های ماهواره‌ای با در اختیار داشتن بودجه‌های هنگفت و به قصد جذب مخاطب بیشتر اقدام به برنامه سازی می‌کنند.
مزدآبادی با بیان اینکه مدیریت سازمان صدا و سیما بعد از رییس جمهور مهم‌ترین مدیر کشور محسوب می‌شود افزود: سازمان صدا و سیما مثل دیگر ارگان‌ها و سازمان‌های کشور نیست که به صورت غیر مستقیم با مردم در ارتباط باشد بلکه ارتباط او یک ارتباط مستقیم و به صورت آنلاین با مردم است. به طوری که هر آنچه را که صدا و سیما تصمیم می‌گیرد را مردم می‌بینند و به نوعی که مردم به تلویزیون اعتماد می‌کنند. بنابراین لازم است که تلویزیون جواب این اعتماد را با افزایش سطح کیفیت تولیدات خود به مردم بدهد.
وی تاکید کرد: بودجه در سطح کیفیت برنامه‌ها بسیار تاثیرگذار است چون هنگامی که قرار است یک کار ارزشمندی ساخته شود باید در همه بخش‌های مختلف آن کار مثل تحقیق و پژوهش، فیلمنامه و تجهیزات، هزینه درست و حسابی صورت بپذیرید. در بیشترمواقع، یک فیلمنامه نویس در شرایطی که هزینه اندکی بابت نوشتن فیلمنامه خود می‌گیرد ممکن است چه بسا یک موضوع را که شاید موضوع بکر و خوبی هم باشد را به دلیل اینکه می‌خواهد به فیلمنامه بعدی خود برسد تا وضعیت اقتصادی خودش را سرو سامان دهد موضوع را سطحی و شتاب زده می‌نویسد به طوری که هر چقدر هم که کارگردان در تولید آن تلاش کند اما حاصل آن بیشتر از یک کار معمولی نمی‌شود.
کارگردان فیلم سینمایی «ورود زنده‌ها ممنوع» تصریح کرد: مطمئن باشید هیچگاه با هزینه کردن بیشتر برای ساخت فیلم و سریال و نظارت بر آن هزینه‌ها، هیچگاه تلویزیون ضرر نخواهد کرد. فیلمسازان و برنامه سازان تلویزیونی تواقع زیادی ندارند اما نیاز به حمایت مالی دارند برای اینکه بتوانند هم اقتصاد خانواده‌هایشان را سامان ببخشند و هم اینکه برنامه سازی تلویزیون را ارتقاء دهند.

کد خبر: 67484
Share/Save/Bookmark