به گزارش خبرنگار سینمایی هنرنیوز؛ آیین پایانی ششمین جشنواره جشنواره بین المللی فیلم مستند ایران: «سینماحقیقت»؛ با حضور سیدمحمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، جواد شمقدری رئیس سازمان سینمایی، شفیع آقامحمدیان مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، سید علیرضا سجادپور معاون امور فعالیتهای سازمان سینمایی، هاشم میرزاخانی مدیر عامل انجمن سینمای جوانان، سید احمد میر علایی مدیر عامل بنیاد سینمایی فارابی، و هنرمندانی چون: جمال شورجه، مهدی مسعود شاهی ، بهمن حبشی، جمعی از هنرمندان و مستندسازان در تالار وحدت برگزار شد.
دراین مراسم جواد شمقدری رییس سازمان سینمایی اظهارداشت: برگزاری ششمین جشنواره بین المللی فیلم مستند ایران: «سینماحقیقت»، نشان داد که این جشنواره به روزهای اوج و شکوفایی خود بازگشته است. از سه سال پیش بود که تصمیم گرفتیم در زیر ساخت ها و حوزه های معاونت سینمایی برای سینمای مستند جایگاه ویژه ای را در نظر بگیریمو امروز خوشبختانه این امر میسر شده است.
وی با اشاره به اینکه سینمای مستند ایران دو حلقه مفقوده دارد، تصریح کرد: همه ما باید تلاش کنیم دو حلقه مفقوده سینمای مستند ایران را بررسی و پيگيری كنيم. تا فیلمسازان بتوانند با پشتوانه قوی و مشخص کار را به سرانجام برسانند. شمقدری اضافه کرد: نکته اول از این حلقه مفقوده برای ساخت فیلم مستند است.باید همه كمک كنيم تا فيلمساز مستند كارش را با يک پشتوانه پژوهشی و تحقیقی آغاز كند و دراين جهت اداره مطالعات را در سازمان سينمايی پيش بينی كرديم و اميداريم با همكاری بخش پژوهش مركز گسترش سینمایی مستند و تجربی به فيلمسازان كمک كنيم تا قبل از ساخت آثارشان آنها را روی کاغذ پیاده کنند.
شمقدری خاطرنشان کرد: نکته دوم در خصوص این حلقه مفقوده، عرضه فیلم های مستند برای مخاطبان خاص و عام و پیوند و تعامل بيشتر فيلمسازان با بخش های مختلف كشور است . اولین تجربه ما در این بخش نمایش مستندها در ۲۲ دانشگاهها بود و دیدم که چگونه دانشجویان از نمایش مستندها استقبال خوبی داشتند. ازطرفی نمایش مستندها در دانشگاهها باعث میشود که ذهن پرسشگر و جوان دانشجو با ذهن فیلمساز ارتباط خوب و موثری برقرار کند و به شکوفایی برسد. به هرحال امیدوارم این گونه برنامه ها از سوی دانشگاها ادامه داشته باشد.
وی در ادامه تصریح کرد: جوانان با سینمای ایران آشنا شوند واندیشه های خود را به فیلمسازان منتقل کنند. چون سینمای مستند توانایی این را دارد که فرهنگ ، هویت و زندگی را به مخاطب ارائه دهد. البته برای این کار فیلمسازباید فیلم های خود را با موضوع و واقعیت تطبیق دهد.
رییس سازمان سینمایی خاطرنشان کرد: به نظرم باید سینمای مستند، زبان پویا و توسعهیافته فرهنگ یک ملت باشد و این درست خلاف فضای سینمای داستانی کشورمان است. هر چند مستند بهترین وسیله برای انعکاس سبک زندگی ایرانی و اسلامی است و باید سینمای مستند در پرتو چنین راهبردهایی رشد کرده و به تعالی برسد.
شمقدری یادآورد: می دانم در سهمی که باید به سینمای مستند پرداخته شود کوتاهی شده اما امیدوارم در برنامههای آتی برای سینمای مستند جایگاه ویژهای را طراحی کنیم و در این رابطه دو سال پیش تلاش کردیم بخشی از بودجه فیلمهای فاخر را به حوزه مستند اختصاص دهیم و مجلس نیز امسال با ردیف بودجه فیلمهای فاخر و تصویب آنها برای ساخت فیلم های فاخر به ما کمک می کند.