حریم آثار تاریخی با چالش‌های زیادی مواجه است
معاون میراث فرهنگی:
حریم آثار تاریخی با چالش‌های زیادی مواجه است
معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کشور گفت: در حوزه‌ی حریم آثار تاریخی، چالش‌های زیادی داریم که با برنامه‌ریزی و نگاه کارشناسی این مشکلات باید توسط شورای فنی به‌طور منطقی حل شود.
 
تاريخ : يکشنبه ۱۹ خرداد ۱۳۹۲ ساعت ۱۳:۲۵
به گزارش هنرنیوز، آتوسا مومنی در همایش «میراث فرهنگی دیروز، امروز و فردا» که امروز در تالار حافظیه سعدآباد با حضور پیشکسوتان و فعالان باستان‌شناسی، معماری، حقوقی حوزه میراث فرهنگی برگزار شد، گفت: حوزه‌ی باستان‌شناسی نخستین حوزه‌ی زیرساختی در بحث میراث فرهنگی است، این حوزه در سال‌های گذشته عملکرد موفقی داشته است.

او بر ضرورت تهیه و نصب تابلوهای معرفی و هشداردهنده و تهیه‌ی مواد اولیه‌ی پژوهشی در راستای آماده کردن نقشه‌ی باستان‌شناسی کشورتأکید کرد.

وی افزود: کار این نقشه به‌تازگی تمام شده و ما در ابتدای راه هستیم، نقشه‌ی باستان‌شناسی تجهیز شده است و اکنون با آنچه در اختیار داریم باید برای تهیه‌ی اطلس باستان‌شناسی نیز اقدام کنیم.

وی درباره اختصاص یک تا سه درصد از اعتبارات حوزه‌ی پژوهشی پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری به بحث باستان‌شناسی توضیح داد: با این کار، علاوه بر جذب اعتبار، هماهنگی‌های مورد نیاز در حوزه‌های مختلف انجام می‌شود.

به گفته مومنی از امروز هیچ پروژه‌ای بدون طرح حفاظت در کشور اجرا نخواهد شد.

معاون میراث فرهنگی کل کشور تصریح کرد: از جمله اقدامات انجام‌شده در معاونت میراث فرهنگی ایجاد بسترهای لازم، امکانات رفاهی، جذب گردشگر و فراهم کردن بسترهای لازم برای ثبت جهانی محوطه‌های تاریخی است.

وی حفاظت و بررسی بیشتر محوطه در صورت داشتن ویژگی‌های برجسته را یکی از ضرورت‌های مهم در حوزه‌ی باستان‌شناسی پس از کشف محوطه و استخراج اطلاعات،‌ دانست.

مومنی درباره ورود سازمان میراث فرهنگی و گردشگری به ثبت‌های زنجیره‌یی در سطح جهانی، گفت: با ورود به این مقوله، عقب‌ماندگی‌ها و مشکلاتی را که در گذشته داشتیم، جبران کردیم.

او درباره تأثیرات ثبت یک اثر در فهرست میراث جهانی توضیح داد: تکمیل مدارک و مستندات‌، ارزیابی عملکرد حوزه‌ی مرمت و حفاظت‌، معرفی اثر در دنیا و جذب گردشگر، ترمیم جایگاه فرهنگی کشور در سطح بین‌المللی و تخریب‌های بیرونی و ایجاد نقطه‌ی مشترک و تفاهم با معاونت گردشگری در راستای سیاست‌های سازمانی از مزیت‌های ثبت جهانی است.

معاون میراث فرهنگی درباره نامزد شدن جاده‌ی ابریشم برای ثبت در فهرست میراث جهانی، اظهار کرد: این پرونده را به‌صورت زنجیره‌یی تهیه می‌کنیم تا همه‌ی کاروانسراهای کشور را بتوانیم در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت برسانیم.

مومنی از پیگیری رتبه‌بندی آثار تاریخی توسط معاونت میراث فرهنگی خبر داد.

او اضافه کرد: در سال‌های گذشته، برنامه‌ریزی‌های زیادی در این زمینه انجام شده، ولی تا کنون رده‌بندی در این زمینه اجرایی نشده است و ما قصد داریم این کار را پیگیری کنیم.

او همچنین از پیگیری تفاهم‌نامه‌ی مشترک معاونت میراث فرهنگی با اداره‌ی اوقاف به‌منظور عضویت میراث فرهنگی در هیأت امنای مساجد و بقاع متبرکه خبرداد.

مومنی همچنین با اشاره هشت پروژه‌ی مهر ماندگار‌، هیأت امنایی شدن موزه‌ها‌، تشکیل موزه‌های خصوصی‌ و ارتقای سطح کیفی موزه‌ها، تجهیز موزه‌ها به آزمایشگاه، گالری، کتابخانه، سالن آمفی تئاتر این موارد را جزو اقدامات در حال پیگیری این معاونت دانست .

مومنی اضافه کرد در آینده تهیه‌ی راهنمای الکترونیک‌، بروشور‌ و ارتقای تأسیسات امنیتی و حفاظتی موزه‌های کشور پیگیری خواهد شد.

وی متذکر شد: با پیگیرِی‌هایی که در حال انجام است و براساس مصوبه‌ی شورای امنیت ملی، نگهبانان موزه‌ها را تسلیح می‌کنیم.

او بهره‌برداری از خانه‌های تاریخی در محدوده‌ی بافت‌های تاریخی را حمایت از این بافت‌ها دانست و گفت: کمک‌ به مالکان خانه‌های تاریخی و ارتقای سطح محله‌های تاریخی و بهسازی آنها از جمله اقدامات معاونت میراث فرهنگی بوده است.
کد خبر: 59384
Share/Save/Bookmark