احمدی نژاد: لازم است وزارت ارشاد بیشتر به جامعه تئاتری اعتماد کند
گزارش هنرنیوز از آئین پایانی سی و یکمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر؛
احمدی نژاد: لازم است وزارت ارشاد بیشتر به جامعه تئاتری اعتماد کند
محمود احمدی نژاد در آئین پایانی سی و یکمین جشنواره تئاتر فجر گفت: لازم است تا همکاران ما در وزارت ارشاد بیشتر به جامعه هنری بخصوص جامعه تئاتری کشور اعتماد کنند و بدانند که در این اعتماد هیچ مشکلی به وجود نمی آید.
 
تاريخ : پنجشنبه ۱۲ بهمن ۱۳۹۱ ساعت ۱۸:۰۳

رئیس جمهور با اشاره به برخی به انتقادها نسبت به ممیزی در وزارت ارشاد گفت: من از دوستان خود در وزارت ارشاد می‌خواهم که در این باره به خود تئاتری‌ها اعتماد کنند چرا که در این صورت هیچ مشکلی در کشور به وجود نخواهد آمد.
آئین پایانی سی ویکمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر صبح امروز ۱۲ بهمن ماه با حضور محمود احمدی‌نژاد رئیس جمهور اسلامی ایران، سید محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مسئولان تئاتری کشور در تالار وحدت برگزار شد.
محمود احمدی نژاد در ابتدای این مراسم با اشاره به اینکه زیباترین زیبایی‌ها در روابط بین انسان‌ها ظهور پیدا می‌کند، گفت: به نظر من تئاتر زیباترین جایگاه هنرمندی انسان‌ها است. چرا که یک هنرمند تنها زمانی می‌تواند یک مطلب را به درستی بیان کند که به خوبی در موضع آن قرار گرفته باشد و در غیر این صورت در انجام این کار ناتوان خواهد بود. تئاتر زیباترین اصالت درونی انسان‌ها را پدیدار می کند.
وی در ادامه در خصوص رسیدگی به برخی مشکلات حوزه تئاتر گفت: به طور حتم به این مشکلات رسیدگی خواهد شد و امیدواریم که این رسیدگی بتواند زمینه ظهور و بروز جدی هنر هنرمندان را فراهم کند.
رئیس جمهور به ممیزی ها در تئاتر اشاره داشت و عنوان کرد: از دوستان خود در وزارت ارشاد می‌خواهم که در این باره به خود تئاتری‌ها اعتماد کنند چرا که در این صورت هیچ مشکلی در کشور به وجود نخواهد آمد و بهره گیری از دانش بزرگان و پیشکسوتان حوزه تئاتر سبب می شود تا جوانان راه را آن گونه که شایسته است بیابند. احمدی نژاد در ادامه با اشاره به حفظ فرهنگ خاطرنشان کرد: هیچ‌گاه من، وزیران و مدیران نمی‌توانند ادعا کنند که تنها دلسوز فرهنگ هستند. این تصور اشتباه است. همچنین نباید به دنبال این نباشیم که مرتب مانند یک پیچ به دنبال تنظیم کردن مردم باشیم تا فرهنگ حفظ شود، تاکنون فرهنگ را خود مردم حفظ کرده‌اند.
وی در ادامه تاکید داشت: ۷۵ میلیون انسان با هم فرهنگ را حفظ می‌کنند و هیچ ‌گاه نمی‌توان بار این ۷۵ میلیون نفر را روی چند نفر گذاشت. در عرصه اقتصاد هم اینگونه است. همه ملت و همه ۷۵ میلیون نفر باید در عرصه اقتصاد فعال شوند.
احمدی‌نژاد اظهار داشت: ملت ایران فرهنگی براساس توحید، عدالت، عشق و پاکی داشته است و حتی قبل از اینکه ملت ایران آزادانه و با اختیار مکتب پیامبر گرامی اسلام را بپذیرد یک ملت ممتاز و نمونه و عاشق عدالت و اعتلای انسان بود.
رئیس جمهور در ادامه سخنان خود با اشاره به ضرورت اعتماد به جوانان و استفاده از پیشکسوتان در عرصه تئاتر و فرهنگ، تصریح کرد: توجه به فرهنگ در همه ایرانی‌ها وجود دارد و ما امیدواریم که جوانان ایران اسلامی بتوانند در مسیر اعتلای فرهنگ و هنر حرکت کنند.
وی با اشاره به تجلیل از ۲ هنرمند ایران، آقایان رشیدی و محمدعلی کشاورز، گفت: تجلیل از این اساتید چند معنا دارد، معنای اول آن قدرشناسی ملت ایران از خادمان خود است. رئیس جمهور به نمایندگی از ملت ایران این نشان‌ها را به کسانی تقدیم کرد که برای اعتلای ایران و پیشرفت مادی و معنوی این خطه فداکاری کردند.
رئیس جمهور ادامه داد: معنای دوم آن نیز این است که هنرمند و هنر خود راز زندگی است. هنرمندان زندگی‌آفرینند و برای نشان دادن زیبایی‌های زندگی تلاش می‌کنند.
وی با اشاره به اینکه عالم سرشار از زیبایی‌هاست، گفت: مأموریت اصلی انسان در عالم این است که زیبایی را به خود نزدیک کند در این میان آفریدن زیبایی کار هنرمند است، هنرمند بازآفرین ارزش‌های نهفته در دل‌های انسان‌هاست، مخاطب اصلی هنرمندان انسان‌ها هستند. مخاطب اصلی هنرمندان قلب، اندیشه، حقیقت و فطرت انسان است.
محمود احمدی نژاد افزود: مأموریت اصلی هنرمندان بیدار کردن انسان‌ها و یادآوری وضعیت و حقیقت اصلی انسان است، کار هنرمند تذکر است و به نظر من بالاترین هنرمندان پیامبران بودند. پیامبران هنرمند بودند به دلیل اینکه تابلویی را ترسیم کردند تا زیبایی‌های انسان را پدیدار کرده و انسان را به خود برگردانند.
وی ادامه داد: یکی دیگر از خصوصیات هنرمندان آرمانی بودن آنها است، هنرمند بدون آرمان معنا ندارد، هنرمندان اصلاح‌گر هستند. اصلاح تقریب زیبایی نیست بلکه ساختن زیبایی است.
احمدی نژادخاطر نشان کرد: خدا را شکر می‌کنم که هنرمندان عزیز ما از گذشته‌های دور برای اعتلای انسان و اندیشه‌های زیبای انسانی و کمال انسان‌ها تلاش می‌کنند و از همین رو ماندگار هستند چرا که آرمان‌های بلند ماندگار هستند و زیبایی خلق شده توسط انسان‌ها ماندگار است.
رئیس جمهور در پایان با اشاره به کسالت ۳ تن از هنرمندانی که قرار بود به آنها نشان درجه یک هنر اعطا شود، گفت: خانم‌ها ژاله علو، استاد عزت‌الله انتظامی و استاد جمشید مشایخی اینجا حاضر نبودند و انشا‌ءالله در فرصتی دیگر از آنها تقدیر به عمل خواهد آمد و کار ما ادامه دارد.
سیدمحمد حسینی متنی را خواند و اظهار کرد: تئاتر حسی‌ترین هنر روزگار ماست و قطعه‌ای از غم، درد و شادی آدمیان است.
حسینی ادامه داد: هنرمند تئاتر گویی مدیوم است. روح کلمات را به روح نمایش تبدیل می‌کند تا با روح مخاطب درآمیزد و اندیشه‌ها را بارور کند. اگر امروز با بیداری اسلامی روبه‌رو‌ هستیم، این جنبش از هنر نیز تأثیر گرفته است.
به گفته‌ی او، هنر آن زمان که از حقیقت بگوید تأثیری ماندگار خواهد داشت. اگر امروز غنی‌ترین رمان‌های دنیا از ادبیات ایران و اشعار شاعران ما بهره گرفته‌اند و به آن‌ها احترام می‌گذارند، چرا نباید ادبیات نمایشی ما به میراث مائده‌های خودی تکیه کند.
وی با اشاره به آمار نمایشنامه‌های ایرانی شرکت‌کننده در جشنواره‌ی تئاتر فجر، افزود: آمار جشنواره نشان می‌دهد بسیاری از متون، ایرانی بوده‌اند و در این دوره هنرمندان جوان، خوش در صحنه درخشیدند.
بر اساس این گزارش در ادامه این مراسم برگزیدگان به شرح زیر معرفی شدند:
در بخش بین الملل:
در بخش موسیقی:
بابک مهری برای موسیقی نمایش «گیل گمش» از ایران
در بخش طراحی لباس:
آتوسا قلم فرسایی برای طراحی لباس نمایش «هملت» از ایران
در بخش طراحی صحنه:
منوچهر شجاع طراح صحنه نمایش «هملت» از ایران
در بخش بازیگری مرد:
این بخش ضمن تقدیر از فربد فرهنگ بازیگر نمایش «تل ضحاک» محصول ایران و سوئیس، مرتضی اسماعیل کاشی بازیگر نمایش «ویتسک» از ایران را به عنوان برگزیده اعلام کرد.

در بخش بازیگری زن:
این بخش نیز ضمن تقدیر از هانیه توسلی بازیگر نمایش «قرار» از ایران، پانته‌آ پناهی‌ها بازیگر نمایش «ویتسک» از ایران را به عنوان برگزیده اعلام کرد.
در بخش نمایشنامه‌نویسی:
در این بخش کسی به عنوان برگزیده معرفی نشد و از نسیم احمدپور نویسنده بخش «تل» از نمایش «تل ضحاک» به عنوان یک متن اقتباسی و طلا معتضدی نویسنده نمایش «قرار» به عنوان یک متن اورژینال تقدیر شد.
در بخش کارگردانی:
علی‌اصغر دشتی و نیکلاس هلبلینگ کارگردانان نمایش «تل ضحاک» محصول ایران و سوئیس به عنوان برگزیده بخش کارگردانی اعلام شدند.
در بخش جایزه ویژه:
گروه نمایش «ویتسک» به کارگردانی رضا ثروتی از ایران جایزه ویژه هیات داوران را دریافت کرد.
در بخش پوستر:
رتبه سوم: خیام مؤیدی برای طراحی پوستر نمایش «غرغشه در فرکانس دوخت»
رتبه‌ دوم: مهدی فاتحی برای طراحی پوستر نمایش «پاورقی»
رتبه‌ اول: آرش تنهایی برای طراحی پوستر نمایش «سرگذشت دو روزنامه نگار»
در بخش نمایش های رادیویی:
در بخش بازیگری زن نمایش رادیویی:
سحر حاجی آغاسی برای «یک دروغ زیبا» و «شبیه شمر» و فریبا طاهری‌فرد برای «همه دزدها که دزد نیستند»
در بخش بازیگری مرد نمایش رادیویی:
امیر جوشقانی برای «همه دزدها که دزد نیستند» و بیوک میرزایی برای «جلد اول چاپ آخر»
در بخش تهیه‌کنندگی:
فرشاد آذرنیا برای «همه دزدها که دزد نیستند»
در بخش نمایشنامه‌نویسی:
بابک صفی‌خانی برای «یک دروغ زیبا»
در بخش کارگردانی:
مینو جبارزاده برای «همه دزدها که دزد نیستند»
در بخش عکس:
رتبه‌ سوم: آوا کیایی
رتبه‌ دوم: رضا قاسمی زرنوشه
رتبه اول: کاوه کرمی
در بخش مسابقه ایران:
در بخش موسیقی:
سیاوش لطفی برای «پوتین‌های عمو بابا»
در بخش طراحی صحنه:
سید محمد مساوات برای «بازیخانه قیاس الدین مع الفارق»
در بخش بازیگری مرد:
فرزین صابونی برای «ترن»
در بخش بازیگری زن:
رویا افشار بازیگر نمایش «درخشش در ساعت مقرر»
در بخش نمایشنامه‌نویسی:
میلاد اکبر نژاد برای «کابوس وقتی کاپوچینو تمام می‌شود»
در بخش کارگردانی:
سیما تیرانداز برای «مرد مقابل»

کد خبر: 53614
Share/Save/Bookmark