به گزارش هنرنیوز، در این نشست که با حضور مهندس مجتبی فاطمی، مدیرعامل مرکز معماری ایران؛ مهندس رضا نجفیان نماینده هیأت داوران نخستین مسابقه دانشجو معمار برتر، دکتر کامران افشار نادری مدرس دانشگاه و مشاور مرکز معماری ایران؛ مهندس هیلا پزشکمنش دبیر اجرایی مسابقه دانشجو معمار برتر حضور داشتند؛ مهندس فاطمی اهداف مرکز معماری ایران را تشریح کرد.
فاطمی با بیان این نکته که مرکز معماری ایران اهداف گستردهای دارد گفت: مسأله اصلی که هفت سال قبل من و پزشکمنش با آن روبرو بودیم؛ عدم کاربرد آموزشهای دانشگاهی در کار حرفهای بود. جنس کاری معماری از جنس کاری نیست که دانشجویان در دانشگاه انجام میدهند. مشکلات عمده ما به سبب عدم تناسب آموزشها با نیاز حرفهایست.
وی ادامه داد: این خلأ در ابعاد مختلف در حال بررسی است. نقش مهندسان معمار و فاصله آموزشها از کار حرفهای سبب شد تا به این فکر بیافتیم که نرمافزارهایی به روزتر و اطلاعات جامعتری نیز نیاز است. حل معضلات شهری در حد توان ما نیست. مدیریت زلزله که یکی از مشکلات کشور ماست؛ تا حد زیادی در دست مهندسان معمار است. بخشی از این آسیبها میتواند با آموزش به معماران حل شود. به عنوان نمونه ما مشکل نور نداریم اما نماهای تمام شیشه بسیار در ایران گسترده شده است. این موضوع به ضررهای زلزله میافزاید. به هر حال بررسی وزن ساختمان هر چقدر کمتر باشد زلزله بهتر کنترل میشود.
وی ادامه داد: شاید مثل ما به عبور از دوره گذار تجربه کردن کمک میکنیم. ما تنها جریان سازی میکنیم چون توان اجرایی کار بزرگست و از عهده ما خارج است.
در ادامه این نشست دکتر کامران افشار نادری ضمن بیان این نکته که مسابقات هنری نقش گسترده و حایز اهمیتی در پیشرفت یک فن از جمله معماری دارند گفت: دانشجویان که سرمایه کشورند میتوانند خود را در این مسابقه بیازمایند. معماری کاری فردی نیست.
با توجه به موقعیت جغرافیایی ایران و شیب زمین، نمای پشت بامها تاثیری بسزا در زیبایی شهرها دارد. از سوی دیگر پشت بام در ایران یک محیط بی مصرف نیست و با توجه به سبک زندگی منعطف ایرانیها، استفادههای مختلفی از این بخش از ساختمان میشود. ایدههایی که در این مسابقه ارائه خواهد شد؛ میتوانند طرحهای مناسب و درخور توجهی را به جامعه معماری ایران معرفی کنند.
مسابقه دانشجومعمار برتر فرصتی ایجاد میکند تا آثار معماران جوانان پخته تر شود و به سمت پروژههای بزرگ در معماری سوق داده شود.
در ادامه این نشست هیلا پزشکمنش دبیر اجرایی مسابقه درباره نحوه ثبتنام و ارسال آثار گفت: علاقهمندان میتوانند با مراجعه به سایت مرکز معماری ایران به نشانی www.IAcenter.ir مدارک مورد نیاز برای شرکت در مسابقه را دانلود کنند و با توجه به شرایطی که در سایت عنوان شده طرحهای خود را بفرستند.
وی به این نکته اشاره کرد که: تنها باید طرح ها گویا باشند و تکنیک اجرایی در مرحله اول مد نظر ما نیست و به هر شکل که آثار به دست ما برسد؛ برای ما قابل ارزیابی است.
این استاد دانشگاه افزود: جوایزی برای طرحهای برتر در نظر گرفته شده است. علاقهمندان میتوانند طرحهای خود را با حداکثر حجم ۳ مگابایت به صورت گروهی یا انفرادی ارسال کنند. مراسم نهایی اهدای جوایز ۱۱ الی ۲۰ تیرماه اعلام خواهد شد.
وی مورد تملک آثار ارائه شده به جشنواره گفت: موسساتی چون ما معمولا قدرت اجرایی ندارند. اگر قرار باشد؛ آثار چاپ شده و یا به نمایش درآیند با ذکر نام خالق توسط مرکز معماری ایران این کار صورت میگیرد ولی اگر طرحی هم باشد که قدرت اجرا داشته باشد؛ انجمن ما وارد مباحث اقتصادی وآثار تملک نخواهد شد و تنها آثار را معرفی خواهد کرد.
مهندس رضا نجفیان از اعضای هیات داوری آثار گفت: مساله خلاقیت و نوآوری در داوری آثار بیش از هر نکته دیگر حایز اهمیت است و تناسب طرح با جامعه و فرهنگ ایرانی، قابلیت تعریفپذیر بودن پروژه، رعایت جنبههای زیباییشناسی و معمارانه و نیز قابلیت استفاده از منابع و مصالح موجود از دیگر معمیارهای داوری ما هستند.
مدیر عامل انجمن معماری ایران در پایان نشست به این موضوع اشاره کرد که: به دور از شعارزدگی جریان عدالت و عدالتمحوری و ... به دنبال فراهم کردن بستری هستیم که دانشجویان معماری را که بسیاری از آنها به خاطر مشکلات اقتصادی به دردسر افتادهاند زیر چتر حمایتی - آموزشی خود بگیریم به همین دلیل در غرفهای که در نمایشگاه کتاب امسال داریم برنامهای برای بورسیه کردن دانشجویان معماری خواهیم ریخت. ما برای شهرداری منطقه ۲۲ و نیز سازمان نظام مهندسی نامههای خود را جهت جذب حمایت ارسال کردهایم. به دنبال دومین و سومین هستند ولی مسابقه دانشجو معمار برتر با نگاهی به آینده به دنبال ایجاد بانک ایده است.