امنیت شغلی فیلمبرداران سینمای ایران حلقه‌های مفقوده زیاد دارد
ساعد نیک زاد در گفتگو با هنرنیوز:
امنیت شغلی فیلمبرداران سینمای ایران حلقه‌های مفقوده زیاد دارد
عضو هیات مدیره انجمن فیلمبرداران سینمای ایران با اشاره به تفاهم نامه‌ای که بین انجمن فیلمبرداران با مدیران تولید به امضاء رسید گفت: اگر چه این تفاهم نامه می‌تواند در جهت امنیت شغلی فیلمبرداران باشد اما به تنهایی کافی نیست و این موضوع، حلقه‌های مفقوده زیادی دارد.
 
تاريخ : شنبه ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۵۹
ساعد نیک زاد عضو هیات مدیره انجمن فیلمبرداران سینمای ایران در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز در مورد تفاهم نامه‌ای که بین این انجمن با انجمن مدیران تولید برای حفظ امنیت شغلی فیلمبرداران منعقد شد افزود: در روزهای گذشته، تفاهم نامه‌ای بین انجمن فیلمبرداران سینمای ایران با انجمن مدیران تولید به امضا رسید که از این پس مدیران تولید از فیلمبردارانی استفاده کنند که عضو انجمن فیلمبرداران سینمای ایران باشند. این تفاهم نامه در واقع به نوعی حمایت صنفی از همدیگر است. اما واقعیت امر این است که این تفاهم نامه به تنهایی در این موضوع نمی‌تواند کارگشا باشد.
وی اضافه کرد: هنگامی که پروانه ساختی صادر می‌شود یکی از ارکان مهم این پروانه ساخت، فردی است که این پروانه ساخت را درخواست می‌کند و آن فرد کسی به جز «تهیه کننده فیلم» نیست. اما ما متاسفانه هم اکنون در کشورمان دارای ۴ صنف مختلف تهیه کننده در سینمای ایران هستیم و به همین علت نمی‌توان در این مورد با تهیه کنندگان به تفاهم نامه مشخصی رسید.
مدیر فیلمبرداری فیلم سینمایی «مروارید» با بیان اینکه حلقه‌های مفقوده بسیاری برای امنیت شغلی فیلمبرداران وجود دارد که باید این حلقه‌ها به همدیگر متصل شوند ادامه داد: وضعیت امنیت شغلی فیلمبرداران تنها به یک حلقه متصل نیست مثلا نیروهای جوان علاقه‌مند به فیلمبرداری وجود دارند که تمایل ورود به بازار کار را دارند و این درحالی است که تعداد فیلم‌های ساخته شده در کشور جوابگوی این تعداد از فیلمبرداران نیست. اما باز هم ما خوشحالیم که این تفاهم نامه به امضاء رسیده است چرا که این کار در جهت حمایت صنفی خواهد بود.
ساعد نیک زاد تصریح کرد: اگر چه از اول مرسوم بوده است که در پروانه ساخت یک فیلم، نام مدیر فیلمبرداری در پروانه ساخت قید شود. اما الان با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به تفاهم رسیدیم که اگر قرار است نام مدیر فیلمبرداری در پروانه ساختی قید شود حتما مُهر انجمن فیلمبرداران سینمای ایران در کنار نام این فیلمبردار خورده باشد تا تهیه کنندگان نتوانند نام هر کسی را که عضو انجمن فیلمبرداران سینمای ایران نیست را به عنوان مدیر فیلمبرداری در پروانه ساخت خود قید کنند. به عبارت دیگر، فیلمبردارانی باید نامشان در پروانه ساخت قید شود که عضو انجمن فیلمبرداران خانه سینما باشند.
عضو هیات مدیره انجمن فیلمبرداران سینمای ایران با اشاره به اعضای موقت انجمن فیلمبرداران سینمای ایران یاد آور شد: ما در انجمن فیلمبرداران یکسری اعضای موقت داریم که تا قبل از اینکه عضو دائم شوند فقط می‌توانند در طول سال در یک فیلم حضور داشته باشند.
نیک ذات خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه اکثر تهیه کنندگان، سود خود را در تولید می‌برند و می‌دانند که فیلم‌هایشان در سینما‌ها به نمایش در نخواهد آمد از این رو، تمایلی به استفاده کردن از ابزارهای حرفه‌ای سینما به خصوص در حوزه فیلمبرداری ندارند و به همین علت از فیلمبرداران حرفه‌ای سینما استفاده نمی‌کنند و این سود جویی سبب خواهد شد که ما روز به روز شاهد کاهش کیفیت فیلمبرداری در سینمای ایران باشیم.
مدیر فیلمبرداری فیلم سینمایی «تنهای تنهای تن‌ها» با اشاره به اعضای دائم انجمن فیلمبرداران سینمای ایران گفت: اگر چه اعضای دائم انجمن فیلمبرداران در طول سال، محدودیتی مثل اعضای موقت برای کار کردن ندارند اما تصور نمی‌کنم که پُر کار‌ترین مدیر فیلمبرداری در این کشور با توجه به رقم محدود تولید فیلم در ایران حتی بتواند بیشتر از ۳ فیلم در طول سال کار کند. به عنوان مثال، من خودم سال گذشته نامم در ۳ پروانه ساخت به عنوان مدیر فیلمبرداری قید شده بود اما هیچ کدام آن فیلم‌ها به مرحله تولید نرسیدند. البته فیلمبردارانی که نامشان در پروانه ساختی قید شده باشد اگر آن فیلم به مرحله تولید نرسید می‌توانند انصراف خود را از آن فیلم اعلام کنند و دوباره پروانه ساخت فیلم دیگری را امضاء کنند.
ساعد نیک زاد افزود: اخیرا با وزارت ارشاد به این تفاهم رسیدیم که حوزه نظارت ارزیابی سازمان سینمایی، نام فیلمبردارانی که خارج از لیست انجمن فیلمبرداران باشند را در پروانه ساخت فیلم‌ها قید نکنند.
کد خبر: 71524
Share/Save/Bookmark