به گزارش هنرنیوز؛ آیتالله محسن اراکی دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در تشریح برگزاری شدن بیست و ششمین کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی و عملکرد شش ماهه سازمان متبوع خود اظهارداشت: در سال جاری هفته وحدت پرشکوهتر از سالهای قبل و با برنامههای متنوع برگزار شد.
وی با اشاره به اولین جمعه هفت وحدت و نامگذاری آن با عنوان «روز جهانی رسول اعظم» اظهار داشت: دراین روز همزمان با ایران مراسم باشکوهی در مصر، ترکیه، پاکستان، عراق و لندن برگزار شد و حضور باشکوه اقشار مختلف مردم به ویژه مسلمانان ساکن انگلیس در مراسم جشن روز رسول اعظم(ص) چشمگیر بود.
آیتالله اراکی بر لزوم اتحاد پیرامون شخصیت رسول اعظم(ص) تأکید کرد و افزود: تبلیغات خوبی هم در این باره در انگلستان داشتیم، از جمله به مدت دو هفته روی اتوبوسهای دو طبقه لندن به اطلاعرسانی پرداختیم.
وی به رونمایی از «پرچم امت واحده اسلامی» در هفته وحدت و تمبر امت واحده اسلامی اشاره کرد و افزود: در دومین روز هفته وحدت از آیتالله تسخیری به عنوان اسوه تقریب وحدت اسلامی تجلیل به عمل آمد و توسط نهادها و شخصیتهای گوناگون از جمله ریاست محترم جمهوری از ایشان تقدیر شد.
اراکی برگزاری کنفرانس دو روزه وحدت در سال جاری را پدیدهای ویژه خواند و اظهار داشت: دستگاههای وابسته به استکبار تلاش بسیاری انجام دادند و با بسیاری از شخصیتهای جهان اسلام تماس گرفته شد تا این کنفرانس برگزار نشود، اما ۲۸۰ شخصیت جهانی اعم از شیعه و سنی و ۸۰۰ تن از اساتید داخلی در این کنفرانس حضور یافتند.
دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی به سخنرانی شخصیتهای ایرانی در کنفرانس بیست و ششم وحدت اشاره کرد و سخنران افتتاحیه را رئیسجمهور و سخنران اختتامیه را رئیس مجلس معرفی کرد.
وی ضمن تشکر از مراجع تقلید که با ارسال نماینده و پیام در کنفرانس نقش داشتند از آیتالله مکارم شیرازی، آیتالله سبحانی و آیتالله بشیر نجفی ( از مراجع تقلید شیعیان عراق) قدردانی کرد.
دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با اشاره به تصمیمات اتخاذ شده در بیست و ششمین کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی گفت: در این کنفرانس پیشنهاد تأسیس «انجمن علمای مقاومت» مطرح شد که این پیشنهاد در حال بررسی است.
پیشنهاد دیگر تأسیس «کمیته صلح» بود تا این کمیته در راه رفع مشکلات و تنشهای موجود در جهان اسلام از جمله سوریه تلاش کند. شرکتکنندگان در کنفرانس اصرار داشتند این کمیته بحران سوریه را در رأس کارهای خود قرار دهد که الحمدلله این کمیته با حضور ۲۱ نفر از اعضای شیعه و سنی تشکل شد و به زودی نخستین جلسه آن در بیروت (پایتخت لبنان) تشکیل خواهد شد. امیدواریم کمیته صلح مجمع جهانی تقریب بین مذاهب بتواند در صحنه عمل در حل مشکلات سوریه اثرگذار باشد.
وی افزود: دقیقاً بعد از اعلام خبر تشکیل این کمیته، رهبر گروه معارض سوریه آقای احمد معاذ الخطیب آمادگی خود را برای گفتگو اعلام کرد و فراهم شدن زمینه گفتوگو بین طرفهای درگیر در سوره نخستین ثمره برگزاری کنفرانس بیست و ششم وحدت اسلامی است و امیدواریم کمیته صلح بتواند سیل خونهایی که در سوریه ریخته میشود را متوقف کند و در مرحله بعد به حل بحران بحرین بشتابد.
این مقام مسئول، پیشنهاد تأسیس «سازمان بانوان مسلمان» را دیگر دستاورد کنفرانس وحدت اعلام کرد و افزود: پیشنویس اساسنامهای برای این کمیته تهیه شده و امیدواریم در آینده تصویب شود تا به تدریج راه فعالیت بیشتر بانوان اسلامی در همه عرصهها فراهم شود.
اراکی «تشکیل کمیته بازرگانان جهان اسلام» را دیگر ثمره کنفرانس وحدت خواند و ادامه داد: دیدار با مقام معظم رهبری از دیگر برنامههای کنفرانس وحدت بود و دیدار مهمانان با رهبر انقلاب از پرشورترین صحنههایی بود که در طول برگزاری کنفرانس شاهد آن بودیم.
دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی برپایی شب شعر محمدی(ص) را آخرین برنامه هفته وحدت معرفی کرد و گفت: سه تن از شعرایی که در این مراسم شعر خواندند در کنفرانس هم شعر خوانی داشتند که مورد تشویق و تایید حضار قرار گرفت.
اراکی با اشاره به حضور مجموعا ۱۷۰۰ نفر در کنفرانس وحدت ادامه داد: امیدواریم با پیگیری تصمیماتی که در این کنفرانس گرفته شد، شاهد عملی شدن تقریب در آینده نزدیک باشیم. در این راه از برنامههای ورزشی و هنری هم کمک خواهیم گرفت.
آیتالله اراکی به بندهای پایانی بیانیه کنفرانس بیست و ششم اشاره کرد و گفت: در این بندها بر تحریم خون و تکفیر مسلمانان تأکید شد. همچنین بر تحریم توهین به شخصیتهای مورد احترام جهان اسلام صحه گذاشته شد و با هماهنگی ستاد ائمه جمعه کشور و دیگر نهادها برنامههایی در دست داریم که با تشکیل جلسات توجیهی بتوانیم با توجه دادن گویندگان مذهبی، مداحان و صاحبان منبر و محراب به اهمیت تقریب، زمینه را برای از بین بردن توهینها فراهم کنیم.
وی در پایان از اهالی منبر، مداحان و ذاکران و گردانندگان شبکههای ماهوارهای مذهبی تقاضا کرد از بیان موارد تفرقهافکن به ویژه توهین به مودسات شیعه و سنی پرهیز کنند تا جلوی دسیسه تفرقهانگیزی صهیونیستها گرفته شود.