«سعید شیرکوند» معاون برنامهریزی و سرمایه گذاری سازمان میراث و گردشگری در پاسخ به این پرسش که تاکنون چه اقداماتی در حوزه سرمایهگذاری گردشگری در دولت یازدهم صورت گرفته است با تاکید برآنکه سرمایه گذاری معقولهای نیست که امروز استارت کار را بزنیم و از فردا آغاز شود تصریح کرد: «سرمایهگذاری نیازمند پیش نیاز و الزاماتی است که مهمترین آن بهبود فضای کسب و کار و ایجاد ثبات و اعتماد به انجام فعالیت است.»
به گفته او، از زمان آغاز فعالیت دولت یازدهم تمام تلاشها در راستای برطرف کردن تلاطم موجود در حوزه اقتصاد بودهاست چراکه اقتصاد پرتلاطم زمینهای برای سرمایهگذار ندارد. تلاشهای عمومی دولت در تمامی عرصههای اقتصادی به بخش گردشگری نیز باز میگردد.
شیرکوند با اشاره به آنکه تلاشهای انجام شده تاحدودی توانسته در این راستا موفق عمل کند یادآور شد: «توانستهایم تاحدودی به سرمایهگذاران و فعالان اقتصادی اطمینان خاطر دهیم. اما اگر بررسی کنیم میبینیم که اقتصادی که ۵ درصد رشد منفی داشتهاست به این معناست که نه تنها سرمایهگذاری جدید نداشته بلکه بخشی از سرمایهنیز از اقتصاد مولد خارج شدهاست. در چنین شرایطی که امروزه شاهد ثبات هستیم و جرقههایی نیز در حوزه سرمایهگذاری ایجاد شده که شامل حال گردشگری نیز میشود.»
به گفته معاون سرمایهگذاری، در چنین شرایطی تاکنون بسیاری از سرمایهگذاران خارجی و ایرانیان مقیم خارج از کشور برای سرمایه گذاری در حوزه گردشگری ابراز علاقه کردهاند و حتا بسیاری از این گروههای سرمایهگذاری به ایران آمده و مذاکراتی انجام شده و در حال بررسی مسائل مختلف هستند.
شیرکوند خاطرنشان کرد: «این اتفاقات آغاز سرمایهگذاری است چنانکه درخواستهای بسیاری انجام شدهاست. به قولی میتوان گفت؛ سرمایهگذاران خارجی در حوزه گردشگری زنبیل در صف میگذارند و احساس میکنند تغییر و تحولی در کشور در حال رخ دادن است. در گام نخست ناامید بازنمیگردند چراکه شرایط را برای سرمایهگذاری مساعد میبینند.»
وی در پاسخ به پرسش هنرنیوز مبنی بر این که کدام کشورها بیشتر خواهان سرمایهگذاری در ایران هستند،گفت: بخشی از سرمایهگذاران خارجی چند ملیتی هستند و در این راستا کشورهای ترکیه، فرانسه، حاشیه خلیج فارس، ژاپن ، مالزی و اندونزی از جلمه علاقهمندترین سرمایهگذارای برای حضور در ایران هستند.
معاون سرمایه گذاری سازمان میراث و گردشگری در پاسخ به پرسش دیگر هنرنیوز درخصوص مناطق نمونه گردشگری و ضربهای که سرمایهگذاران در این زمینه خوردند و لزوم اهدای تسهیلاتی خاص به سرمایهگذاران حوزه گردشگری گفت: «درحوزه سرمایهگذاری به غیر از نیاز به الزامات اولیه که شرط لازم است باید شرط کافی که بازده سرمایه است نیز در نظر گرفتهشود. در این راستا تضمینهای حقوقی و مشوقهایی نیاز است که در بخش مالیاتی و صندوق توسعه ملی و حتا اعطای زمین که در برخی از استانّها انجام میشود مصوباتی داشتهایم.»
وی ادامه داد: نفس انتخاب مناطق نمونه گرشگری بد نبوده است اما این ایده به بدترین شکل زخمی شده چرا که بدون برنامه ریزی تعداد این مناطق به بیش از ۱۰۰۰ رسیده که دستاورد خوبی ندارد. ما این مناطق را دسته بندی، الویت بندی و برنامهریزی کردیم. و اکنون روی ۷۵ منطقه برای هدایت سرمایهگذارمتمرکز شدیم.
او در پاسخ به این سئوال که برخی معتقد هستند اعطای زمین به عنوان تسهیلات ممکن است در نهایت به زمانی برسد که زمین تمام شود و در آن شرایط باید چه کرد گفت: «حال بگذارید سرمایهگذاران به قدری بیایند که زمینها تمام شود بعد فکری هم برای این مسئله خواهیم کرد.»